שלום,
מישהו יכול להסביר לי מה זאת התעודה הזאת וכיצד היא מתנהגת ביחס לקסם ת"א 25. מה זה הפי 3 הזה?
תודה רבה
שלום,
מישהו יכול להסביר לי מה זאת התעודה הזאת וכיצד היא מתנהגת ביחס לקסם ת"א 25. מה זה הפי 3 הזה?
תודה רבה
היי
זוהי בעצם תעודת סל הצמודה/מחקה את מדד המעוף ומתנהגת בדומה למדד המעוף אבל התעודה בעצם היותה פי 3 אזי היא חשופה לנכס הבסיס (מדד המעוף) פי 3 ז"א במידה והמדד עלה ב 1% התעודה אמורה (והדגש על אמורה ) :o לעלות בכ 3%.התעודה משקיעה במניות המעוף לפי המשקולות במדד אך יוצרת בעזרת חשיפה משולשת למניות המדד בעזרת אופציות מעוף או שימוש במכשירים אחרים.
- עופר, ההסבר שלך מצוין, אבל התעודה בעצם היותה פי 3 יומי (הדגש הוא על יומי) אזי היא חשופה לשינוי היומי בנכס הבסיס, פי 3 של אותו היום
- ז"א במידה והמדד עלה ב+2%+ ולמחרת ירד ב-2%- אז השער ירד ב-0.04%- ואם התעודה היתה שומרת על שווי ערך הוגן, אז היינו מצפים לירידת שער של -0.12%- בלבד
- אבל תעודת הסל עלתה ב+6%+ ולמחרת ירדה ב-6%- ולכן הנחתת השער היא -0.36%- ומשום כך היא טובה אך ורק להשקעה לטווח קצר, כי מפסידים בה לאורך זמן, אז אני מקווה שעזרתי, ובהצלחה לכולם, תודה
תודה רבה על ההסברים המעולים. אתמול (10.11.2009) ירד מדד ת"א25 ב- 0.01%. התעודה ירדה ב- 1.14%. איך מסבירים את זה?
שלום,
התעודה לא מחקה לחלוטין את המדד ברמה היומית,
כלומר יש ימים שהיא תעלה 3 אחוז בעוד מדד המעוף ירד בפחות מאחוז- זה עניין של ביקוש והיצע (מי שמאמין שהשוק ימשיך לרדת נותן תמחור יתר על התעודה ומוכן לקנות אפילו ביותר ממה שהיא אכן שווה)
קסם או תכלית מחויבות לתקן את ה"עיוות" ברמה השבועית, ומה שהיה ביום ראשון זה תיקון של התעודה (אני לא כל כך סגור כל כמה זמן הם חייבים להתערב כדי שמחיר התעודה יהיה בשווי הריאלי, כאשר המינ' זה פעם בשבוע ומקס' יכול להיות פעם ביומיים שלושה).
יום טוב.
יש "קבוע" והוא נקבע ביום ההנפקה ולכן חשוב לדעת מה הקבוע אשר קונים את התעודה.השווי ההוגן נקבע ע"י המדד(הרלוונטי) פחות הקבוע .בכל הנפקה יש קבוע שונה אבל לא בהכרח.
תעודה ג תעודה ב תעודה א מדד
קבוע 2400 קבוע 2000 קבוע 1600 מדד "כלשהו"
P=1400 P=1000 P=600 M=1000
P=1500 P=1100 P=700 מדד יורד10%=900
שינוי בנק' שינוי בנק' שינוי בנק' שינוי בנק'
100 100 100 100
7% 10% 16.6% שינוי ב %
0.7 1.0 1.66 מנוף!!!!מדד/מחיר
למרות שהמדד יורד ב 10% יש שינוי שונה באחוזים הכל תעודה
- דודו, יש "קבוע" לתעודות שורט בחסר השומרות על שווי ערך הוגן, וערך השווי ההוגן נקבע ע"י הקבוע פחות המדד(הרלוונטי), ולהלן דוגמאות:
- הקבוע 1600, והמדד M "כלשהו"
- אם M=1000 אז P=600
- ויחס המינוף=1.67=1000/600
- הקבוע 2000, והמדד M "כלשהו"
- אם M=1000 אז P=1000
- ויחס המינוף=1=1000/1000
- הקבוע 2400 והמדד M "כלשהו"
- אם M=1000 אז P=1400
- ויחס המינוף=0.71=1000/1400
- בתעודות האלה, אם המדד M יחזור לערך שקיבל לפני שנה או שנתיים, אז התעודה P תחזור לערך המקביל שקיבלה לפני שנה או שנתיים, כלומר התעודה שומרת על שווי ערך הוגן, וזה בגלל הנוסחה הלינארית הקושרת את P לשער המדד M
- לעומת זאת בתעודות הממונפות פי 3 יומי, אין שמירת שווי ערך הוגן, ושער התעודה נשחק ומונחת לאורך זמן, אז אני מקווה שעזרתי, ובהצלחה לכולם, תודה
יש לאינדקס תעודת סל מעו"ף אגרסיבית שהשינויים בה עפ"י נקודות ולא עפ"י אחוזים וכך מונעים את הבעיה לחלוטין. כל שינוי למעלה או למטה נעשה עפ"י השינוי בנקודות של נכס הבסיס. לכן, לטווח ארוך, עדיפה התעודה האגרסיבית של אינדקס, מאשר זאת של קסם.
נ.ב. לכל התעודות הממונפות יש הוצאות מימון שצריך לקחת אותם בחשבון.
שלום,
אני מעוניין בתעודות "שורט" למיניהן שעוקבות אחרי המדד בנקודות ולא באחוזים.
איך אפשר להבדיל? יש להם שם או סימון מבדיל ? אשמח לקבל רשימה של ת.סל להשקעה כגידור להשקעה במדדי ת"א השונים.
בתודה מראש על העזרה.
תיכנס ללאומי טרייד (לא צריך חשבון בשביל זה).
כל התעודות שנמצאות שם תחת "תעודות בחסר" הן תעודות רגילות שעובדות על נקודות ולא אחוזים.
תחת "תעודות מורכבות" יש את כל התעודות הממונפות והמיוחדות.