למרות שכנראה מרבית החברים באתר נוהגים לסרוק את האתרים הכלכליים, למי שבכל זאת פיספס מצ"ב לינק לכתבה מעולה מביזפורטל.
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=218396
אמנם הכתבה עוסקת במט"ח אך היא נכונה באותה מידה עבור אופציות, ואפילו נכונה עבור מניות.
מנסיון אישי (וגם ע"פ דעתם של סוחרים וותיקים ומנוסים אלפי מונים ממני), מסחר נכון בנוי ממספר עקרונות ברזל, והעיקריים שבהם: לימוד, הכנת תכנית מסחר, ניהול סיכונים, ביצוע קפדני של סטופים (דבקות מוחלטת בסטופים שנקבעו מלכתחילה) וניתוח בדיעבד של העסקאות ע"מ ללמוד מטעויות ולהמנע מחזרה עליהן.
לצערי, חלק מהסוחרים לאפועלים לפי עקרונות אלו, וזה כלל גם אותי (בתחילת דרכי).
לשמחתי מסתבר שבתור "מתחיל" היה לי הרבה מזל (לא הרבה כי אם המון) אחרת קשה להסביר כיצד לא מחקתי את חשבון המסחר שלי (שלוש פעמים הייתי "ככה" קרוב להימחק, וניצלתי על קוצו של קול או פוט).
אולם בחצי השנה האחרונה התמקדתי בעיקר בהכנת תוכנית מסחר ובהקפדה "ייקית" על נקודות הסטופ ולהפתעתי (לא ממש האמנתי שעקרונות אלו חלים גם עליי) מסתבר שסיימתי כל חודש עם רווחים, פעם יותר ופעם פחות - אבל רווח הוא רווח ואם זה בא בצורה עקבית חודש בחודשו אז כנראה שזה עובד.
זה לעומת המצב שלפני כן בו הרווחתי והפסדתי לסירוגין, ממש כמו נדנדה בלי שום כיוון עקבי.
ולמה אני מספר לכם את כל זה, הרי אני לא מחדש מאומה - זה כתוב בכל הספרים ונלמד בקורסים השונים, זה מפני שאני דוגמה "חיה, ונושמת" שזה נכון וזה עובד.
כדי כך שאפילו אם משפרים במקצת את עקרונות המסחר כבר ניתן לראות הטבה בתוצאות, שבתורה מעודדת להמשיך לשפר ולהגדיל את תוחלת הרווחיות.
מקווה שתרמתי ולו במעט למי מכם שמתחבט לא פעם ב- "איך לכל הרוחות יש כאלו שמצליחים ואני רק מפסיד" או " למה בכל פעם שאני צובר קצת רוויחים, לא עובר שבוע ומייד מחזיר אותם לשוק "
בברכה