x




מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: ניתוח טכני

  1. #1

    ניתוח טכני

    היי שחקן.
    בטח שאלו אותך כבר באתר את השאלה, אבל אני בכל זאת רוצה לדעת מה דעתך על שיטת הניתוח הטכני?, לאיזה סוג מסחר זה מתאים? או אולי אתה חושב שבכלל זו שיטה שלא כדאי להשתמש בה.
    אני אשמח לשמוע את תשובתך וכמובן גם שאר חברי הפורום יכולים להביע את דעתם.

    תודה
    פיני.

  2. #2

    Re: ניתוח טכני

    מצטרף בבקשה לחוות דעת.

  3. #3

    Re: ניתוח טכני

    ניתוח טכני הוא עוד כלי בארסנל הכלים של משקיע, לצד מאקרו, קריאת דוחות וכן הלאה. להערכתי אינו הכלי הראשון במעלה אך בהחלט יש לייחס לו חשיבות. מכאן ועד ללנתח מניות אך ורק בהסתמך על שיטה זו קיים מרחק רב, והעושים כן חוטאים לשיטה. הניתוח הטכני מבוסס על פרמטרים רבים שכלל לא רלוונטיים למניות רבות המנותחות בין אם בשל תחום עיסוקן ובין אם מחזורים נמוכים (גם ת"א 75 לצורך העניין עפ"י השיטה = מחזורים נמוכים).

    אם ניקח כדוגמא מניות גז ונפט: לא מעט פרשנים ניתחו בדיעבד את ישראמקו והסבירו עד לאן ולמה מחיר המניה צפוי לעלות.
    כמובן שאיש לא חזה מראש את הזינוק, ולכן מבחינה מתמטית אתה לא יכול לנתח רק את הסוף אלא חייב שיהיו בידיך האפשרויות לנתח לאורך כל הדרך. קרי, אם לא חזית את זה אתה לא יכול עכשיו לנתח את זה. כך או כך, מחיר המניה מושפע ממחיר הגז ומגודל השדה. האם ניתן לחזות גודל שדה עפ"י ניתוח טכני? כמובן לא. זה פקטור שהוא הימור מצד המשקיע בדיוק כפי שלא ניתן לנתח הצלחת ניסוי בחברות ביו וכן הלאה.

    חשוב לתת לשיטה משקל בניתוח מדדים ואף במניות גדולות אך להסתמך עליה כשיטה בלעדית זה חסר כל ביסוס.

  4. #4

    Re: ניתוח טכני

    מדובר בבועה הגדולה ביותר של שוק ההון העולמי העכשווי .
    טרנד שהלך והתפתח בעקבות המשבר האחרון והדרישה לכלים חדשים .
    התחום מתאים מאוד לטרנד הטכנולוגי הסובב אותנו מצטלם טוב
    ונותן הרגשה של שפת חיזוי בין לאומי .
    סוף סוף מצאנו את לוחות הברית של ההתעשרות המהירה...
    אז זהו שלא.
    הדבר דומה לבדיקת א.ק.ג אני אוכל לומר לך אם היה לך ארוע לב בעבר או אם אתה עובר ארוע לב חריג ברגע זה אבל לעולם לא אוכל לקבוע עפ"י הבדיקה כי תעבור ארוע לב מחר או מחרתיים .
    אתה יכול לסיים את הבדיקה כשהכל טוב ולמות מדום לב יומיים אחר כך .

    עדיין לאנשי בורסה צעירים מהווה הניתוח דלת נוחה לעולם הסבוך והמורכב של שוק ההון .
    חשוב ללמוד אותו לדעת אותו אך לא לתת לו משקל של יותר מ-20% בהחלטותיך.
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

  5. #5

    Re: ניתוח טכני

    קודם כל תודה על התגובות,
    דבר שני מתשובותכם הבנתי כי אין לתת משל גבוה לניתוח הטכני, אך לטענת האנשים שמשתחמשים בשיטה זו הם day traders או swing tradersולא משקיעים לטווח ארוך/בינוני, כלומר השיטה היא למסחר יומי בלבד.
    יכול להיות שלמסחר מסוג כזה השיטה כן מתאימה?. ולא נשכח כי לנוכח ההתפתחות הטכנולוגית לפסיכולוגיה יש משקל לא קטן כמו למשל מדד ת"א שחוצה את רף ה-1000 נקודות זהו מחסום פסיכולוגי.

  6. #6

    Re: ניתוח טכני

    אם אתה סוחר יומי בוול השיטה תוכל להיות לך לעזר היחיד
    מכיוון שבמידה ואתה סוחר על מניה שאינך מכיר זו האופציה היחידה שיש לך .
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות