איפה ההמלצות להיום
איפה ההמלצות להיום
שחקן נותן אסטרטגיה שבועית מידי יום א'
Fuffy
תודה רבה אני חדש באתר בינתיים יישמתי מה שכתב אתמול מקווה לרווח 25%
בהצלחה
ל כ ו ל ם
שנון היי וברוך הבא![]()
שחקן אומר לצאת אחרי 10%
כל מה שמעבר לכך על אחריותכם בלבד
הצלחות!!!!
ליז, גם מה שלפני זה זה על אחריותנו...
aliza668
אני יישמתי מה שהמליץ שחקן מעוף ויצאתי ביום שלישי עם רווח של25% כולל המס![]()
יעקב אני שמח בשמחתך אבל זו טעות.
עצם העובדה שהשאת יותר רווח לא אומר שביצעת צעד נכון.
ברור שהרבה אסטרטגיות מניבות יותר מ 10% אך אם אתה לא דבק ביעד הרווח מהר מאוד אתה חוזר למצב בו אתה מהמר על כיוון.
יעקב, ערב טוב,
אמנם תגובתי באה קצת באיחור אולם עדיף מאוחר מאשר אף פעם.
ראשית, אני לא בא לפרשן את שחקן מעוף ולא מתיימר להסביר את אשר התכוון, רק קח בחשבון כי בתור אחד שנמצא באופציות דווקא בשנתיים האחרונות (והסוערות ביותר שזקני צפת זוכרים) אני חושב שכל משפט אצל שחקן - מתומצת, רלוונטי לחלוטין ומגלם נסיון וידע רבים ביותר.
אתייחס למספר נקודות ששחקן ואתה העלתם ואנסה להציג גם את דעתי בנושא:
שחקן מדבר על לקיחת רווח ויציאה עם הגעה ל 10% רווח ממספר סיבות:
1. תיכנון מראש - האסטרטגיה של שחקן לא נבנית כלאחר יד או כי זה "בערך פחות או יותר מה שנדמה לו שנכון לעשות", אלא לוקחת בחשבון המון פרמטרים שונים כולל חישובים מתמטיים מורכבים, ידע שאינו תמיד גלוי לכל אחד וגם מרכיבים פסיכולוגיים.
2. מחירי האופציות מורכבים מפרמטרים שונים (אותן האותיות היווניות-דלתא, תטא וכו'), כאשר התנהגותם של הפרמטרים ואופן השפעתם על האופציה משתנים תדיר, לאו דווקא באופן לינארי, ותלויים בין השאר ב- זמן לפקיעה, מרחק מהכסף, סטיית תקן ועוד, לכן מאד יתכן כי באם ממתינים ליותר מ- 10% מתקרבים לנקודת היפוך שבה לא רק שהרווח לא עולה אלא מתחיל אף לרדת, ומהר מאד נכנסים להפסד (וזאת למרות שהמדד המשיך לנוע באותו כיוון, שבו בהתחלה כן היה רווח).
3. התעסקות/מסחר באופציות דורשת משמעת עצמית רבה מאד (כמובן גם תוכנית עבודה סדורה, אבל בוא נניח לרגע שאת התוכנית מספק שחקן מעוף), המשמעת חייבת להיות של כל אחד ואחד כי למרות יכולתו המדהימה וסגולותיו הרבות של שחקן, הוא עדיין לא יכול למנוע מאף אחד לעשות רק חצי מהעבודה (לאמץ את האסטרטגיה המומלצת אך לא לאמץ את המלצת היציאה ממנה). כפי שאין מראש וודאות כי כל אחת ואחת מהאסטרטגיות שמפרסם שחקן תביא לרווח של עד 10% כך אין וודאות שאי יציאה בזמן תגרום להפסד, אולם סטטיסטית (והסטטיסטיקה של שחקן מדהימה בכל קנה מידה) הסיכוי להיפגע גבוה באם מאמצים רק חלק מהתכנית של שחקן.
4. לומר תודה לשחקן (כפי שאכן עשית) זה מכובד וראוי, אולם אילו אני הייתי ממליץ על אסטרטגיה כלשהי באיזשהו תחום שבו אני מתמחה (בוא נאמר - לוגיסטיקה) הייתי מעדיף כי מי שפועל ע"פ המלצתי יעשה אותה כמיקשה אחת, ולו מהסיבה הסבירה שבהמלצתי לקחתי בחשבון הרבה פרמטרים שונים (חלקם גלויים וברורים וחלקם הרבה פחות).
5. ישנו פתגם ידוע האומר " תפסת מרובה, לא תפסת" וכנראה אמר אותו מישהו עם זקן ארוך והרבה שערות לבנות, זה נכון לחיים בכלל, ובפרט בתחום ממונף כמו האופציות שבו גם לפסיכולוגיה יש השפעה חזקה מאד.
לסיכום, אל תראה בדבריי נסיון לתוכחה (או חו"ח רצון לפגוע, כי זה לא), להיפך, אני שמח בשבילך שכבר מהפעם הראשונה שנעזרת באתר הצלחת להרוויח פי שניים מהיעד המקורי, אולם חשוב לזכור כי היעד העיקרי אינו להרוויח יותר מהמתוכנן אלא להרוויח לאורך יותר זמן.
בברכה
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
גיל,
קראתי את הדברים בתשומת לב רבה. אנני יודעת לסחור באופציות (וכשאדע קודם אשחק בדיוק לפי הכללים) אך אני מבינה כי "כרישים" רבים נפלו רק כי לא היתה להם "משמעת" שכזו או במילים אחרות כללים, תוכנית עבודה, ועקביות בדיוק כמו שציינת.
כנראה שהדברים שלך הם שעור ראשון ומהותי למי שסוחר באופציות.
אז כל הכבוד,
מקווה ליישם בהמשך,
R