x

עמוד 5 מתוך 7 ראשוןראשון ... 34567 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 63

נושא: ניתוח סדרות האג"ח של ב.יאיר

Re: ניתוח סדרות האג"ח של ב.יאיר

תשובה לכלום,
    הריבית הנקובה 6% והתשואה 23% משום שמחיר האג"ח נמוך מהפארי, מחירו בערך 100 והפארי כ 113.
    הריבית הנקובה שווה לתשואה לפדיון רק כאשר המחיר זהה לפארי.

אם יהיה מימוש לאופציה הרלוונטית (שהיקפה כ 70 מילין ש"ח בערך), צפוי שמחיר האג"ח יעלה והתשואה כמובן תרד (ואני מעיז לומר לא מעט).
    והאם יהיה כדאי , באם יהיה מימוש, להחזיק עד פדיון? שאלה נהדרת. להערכתי כן, אבל שווה לראות אם יתממש ומה יעשה האג"ח.
    אני מבטיח שאם יהיה מימוש ויהיה שינוי "דראמטי" באג"ח בימים הקרובים אעשה עידכון לסקירה ואביע דעתי.

תשובה לגיל ותיקון לרון,
    ידידי, שניכם טועים, ואסביר:
    א. המחיר אינו מעל הפארי, המחיר כעת 116.78 והפארי 117.14.
    ב. הפארי כולל את הריבית שנצברה עד היום, כך שמי שמוכר לא מאבד את הקופון, כמו כן, לא מקבלים 117 + 6% ריבית אלא את הריבית שעוד נותרה עד יום הפירעון (לפי 6% שנתי כמובן).
    ועכשיו הנקודה החשובה, לך גיל: יום האקס הוא ב 17/12, ולכן מחר יום הקום, זהו בעצם היום האחרון שאתה יכול למכור את האג"ח ואחרת תחכה לפירעון בסוף החודש.
    בחישוב גס המחיר הנוכחי נמצא כ 0.75% מתחת למה שצריך להיות משולם בפירעון, ולכן, או שאתה מוותר על אותו שלושת רבעי האחוז ומוכר מחר (אם ימצא קונה במחיר הנוכחי), או שאתה מחכה לפידיון.

חשב שוב ושקול ובהצלחה.

לשחר שלום,
    א. אם מבנה מצודת ירושלים ימכר, יש להניח שיהיה פדיון מוקדם של סדרה 5, במקרה זה מה שמשלמים זה את הפארי ביום התשלום.
    כעת הפארי גבוה ב 7% מהמחיר.
    ב. אני מניח ששאלתך השנייה היתה לגבי בטחונות סדרה 6, ואם זו כוונתך , הבטחונות לסדרה 6 הם למעשה העודפים מפרוייקט משרד החוץ.
    מה שמשמעותי ביותר כרגע לסדרה זו , האם תתממש המכירה לקבוצת הרכישה, יתכן מאוד שמחר נקבל את התשובה.
    גם מכירת המצודה תשפיע כי מחירה גבוה מהיקף סדרה 5.

מקווה שעניתי לשאלתך.

רם:
    תודה על תשובתך...

שאלה נוספת:
    עם יש וודאות לגבי פירעון של אג"ח 5 בשל הישעבוד של המצודה, מדוע התשואות נאות עדיין סביב ה 11%?

לפי דעתי תשואה של 11% מגלמת שציפיות השוק הן שהאג"ח לא יפרע לפני המח"מ, אלא עוד ייתכנו סיבוכים בהשמך הדרך.

הצהרה נאותה:
    חושב להעיף את כל המניות ולקנות את האג"ח.. כמו כן גם את אג"ח מירלנד

ראה למשל את הסידרה שיש לה את השיעבוד של הקניון. הסידרה נסחרת בתשואה של 6%..

לגבי אג"ח 6 (וסילחה שאני מציק עם זה שוב):
    במקרה הגרוע ביותר סביב איזה מחיר האג"ח צריך לנוע (אני מתכוון לכך שאם האופציה לא תימכר בחודשים הקרובים, והמצודה לא תמומש)?

אשמח לחוות דעת

לפי דעתי אתה צודק ובטחונות אלו הם מצויינים והאגח צריך להיסחר בערך גבוה יותר. אני מניח שזה נובע מהחשש שהחברה לא תעמוד בתשלום האגח ואז צריך למכור את הנכס. על הנייר הוא שווה 120M אבל השאלה כמה ישלמו עליו באמת והאם יהיה קונה. חוץ מזה לפעמים יש טעויות והשוק לא מתמכר את האגח בערך הנכון ואז צריך לקנות (ראה ערך טאואר ג שבשלב מסויים נסחר בפרמיית המרה של 2% ותיקן ל 20%).
    נ.ב
    אני לדוגמה אספתי אגח זה אחרי סיפור אפריקה כשסחורה נזרקה ללא סיבה. אגח זה נסחר לפני חודשיים בתשואה שנתית של 17%.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שחר ויניב שלום,
    יניב , אתה די צודק לגבי ב.יאיר 5 אך הקשר בינו לבין טאואר ג' לא קיים , אפילו אין שום דמיון.
    שחר, זה נובע לדעתי משני דברים:
    א. החברה עדיין ברמת סיכון וככזו לא תמיד הציבור לדעתי יודע להפריד מספיק טוב בין הסדרות.
    ב. אם יקלעו לקשיים, תהליך מכירת הנכס יכול לקחת זמן, ואם חלילה פירוק גם מוכרים נכס במחירי "סוף עונה", אבל ערכו צריך לעניות דעתי לכסות את יתרת הסידרה.
    יום טוב.

האופציה נדחתה למחר (17.12). ב.יאיר 6 ו-3 בירידות. לא ברור אם זה קשור

עוד דחייה ועוד דחייה,
    מאכזב
    אך מותיר תקווה
    בתקוות הצלחה לכולנו.

ציטוט פורסם במקור על ידי hron
    האופציה נדחתה למחר (17.12). ב.יאיר 6 ו-3 בירידות. לא ברור אם זה קשור
    לדעתי זה לא קשור. יש מימושים בשוק הקונצרני בשבוע האחרון, ולכן זה פוגע גם בב. יאיר. בנוסף איך שאני רואה את זה, יש מלחמה בין המוכרים, בעיקר בתי השקעות קטנים שקנו את האגחים הנ"ל. מדובר במלחמה של ממש מי ימכור את הסחורה שלו, וכל רגע מעדכנים שם את שערי המכירה . מאז שהאגח הגיע לשער מעל 101, זה התחיל והמוכרים מנסים לשחרר את האגחים שלהם שלדעתי נקנו במחירים מגוחכים בכמויות אדירות ולכן אין להם בעיה כעת להוריד את המחיר.
    לפני שבועיים נתקלתי בזה במנופים אגח א, שם היתה לי מלחמה של ממש להעיף את האגח במחיר של מעל 102. היה גוף אחד שכל הזמן לא נתן למכור וכל פעם שם מחיר נמוך יותר העיקר להיות הראשון, בשלב מסויים למרות שהאגח כבר היה בשער 103, החליט להוריד אותו גם למחיר של 101. בסוף לאחר מאבק של יומיים הצלחתי למכור את כל הכמות (מעל 75000 יח') בעסקאות מתואמות עם אנשים שחיפשו אגח בטוח בתשואה של 10% במחיר ממוצע של 102.4 (לקחתי תשואה מעל 160%).

יייייששששש!!!!!!!

מימוש בסך 71 מיליון ש"ח, (ועוד התקשרות של 14.5 מיליון ש"ח לביצוע עבודות בניית חניונים תת קרקעיים).

ההודעה במאיה.

ברכות למחזיקים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות