x




מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: כך תבנו תיק השקעות בפרישה לפנסיה

  1. #1

    כך תבנו תיק השקעות בפרישה לפנסיה

    יצאתם לפנסיה וקיבלתם סכום כסף במזומן? "כלכליסט" פנה לשלושה בתי השקעות בבקשה שירכיבו תיק עבור פורשים עם חיסכון הוני של מיליון שקל לפי שלושה פרופילי סיכון - לפניכם התוצאות

    ניהול הכספים של כל משק בית הופך ליותר ויותר מסובך בעידן של שינויים מהירים בשווקים, בכלכלה ואף בקריירה של כל אחד מאיתנו. המודעות לחיסכון הפנסיוני הולכת ועולה, גם הודות לרפורמת ועדת בכר המסיטה את האחריות הבלעדית לניהול כספי הפרישה שלנו אלינו בלבד. כיום אנשים רבים ברחבי העולם לא מסתפקים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים ומעוניינים בנוסף למרכיבי החיסכון הקצבתיים הללו גם מרכיב חיסכון הוני.
    בישראל קיימת אוכלוסיה גדולה מאוד שתפרוש (ופורשת) בשנים הבאות, התקנות החדשות מרפורמת בכר לא תקפות לגביה. כלומר לישראלים רבים מרכיב חיסכון הוני לפרישה שיעמוד לזכותם ביום צאתם לפנסיה. חלקם יקבלו סכום של כמיליון שקלים (ובמקרים מסוימים אף הרבה יותר), מבלי שיש ביכולתם לנהל את הכספים הללו.
    "כלכליסט" פנה לשלושה בתי השקעות בדרישה להתאים תיק השקעות לבעלי חיסכון הוני של כמיליון שקל. הדרישה הייתה למיין את אוכלוסיית הפורשים לשלושה פרופילים הנבדלים זה מזה במידת הסיכון. החשיבות במקרה הזה היא להציע לחוסך תיק שיציע לו הכנסה שוטפת גבוהה ככל האפשר מבלי שיצטרך לממש השקעות לצורך מחייתו.

    מגדל שוקי הון: לא להשקיע במט"ח
    במגדל מציעים מספר עקרונות לניהול התיק: ככל שהמשקיע יותר שמרן – מומלץ להחזיק רכיב גדול יותר של אגרות חוב צמודות למדד. כמו כן משקיע שמרן יחזיק חלק ניכר מהרכיב הקונצרני באג"חים בדירוגים הגבוהים ביותר (בנקים תקשורת וכד'). אגרות חוב קונצרניות HY, שהן לרוב לא מדורגות, מומלץ לרכוש דרך קרנות נאמנות. אגרות חוב בדירוג השקעה מומלץ לרכוש דרך קרנות נאמנות ותעודות סל - ורק אגרות חוב בדירוגים גבוהים כדאי לרכוש באופן ישיר.
    ברכיב המנייתי כדאי להחזיק כ-75% במניות ת"א 100 (מומלץ דרך קרנות נאמנות ותעודות סל) אך אפשר גם באופן ישיר. ההמלצות של מגדל נכון להיום הן - בזק, לאומי ושיכון ובינוי.
    במגדל ממליצים על פיזור גלובלי של השקעות - כאשר הרוב יושקע בשווקים מפותחים וחלק קטן יותר בשווקים מתפתחים (כרגע ברזיל מומלצת).
    במגדל רואים במט"ח רכיב סיכון בתיק ההשקעות – מט"ח הוא נכס בעל תנודתיות גבוהה ובד"כ נושא ריבית נמוכה מאשר הריבית השקלית. ובכל מקרה איננו צופים קריסה של המטבע המקומי. כך שבמגדל לא ממליצים כלל על השקעה במט"ח כחלק מהתיק.
    אגרות חוב ארוכות טווח נסחרות בד"כ בתשואה גבוהה מזו של אגרות חוב קצרות. לכן משקיע בעל אופק השקעה ארוך טווח לא צריך לפחד מרכישת אגרות חוב ארוכות. היות ואופק ההשקעה הינו ארוך טווח ממליצים במגדל לשלב בחלק המנייתי השקעה בשווקים מתעוררים.

    תמיר פישמן: מניות לא מתאימות לתיק פרישה
    בתמיר פישמן מציעים לפורשים לאפיין את פרופיל הסיכון. שתי השאלות המנחות שמציע ערן פסטרנק, סמנכ"ל ההשקעות בבית ההשקעות תמיר פישמן הן: מהי רמת ההכנסה שאני מצפה לקבל, ועד כמה אני ריגש לתנודתיות בתיק ההשקעות.
    חשוב להבין שתנודתיות קיימת בכל אפיק השקעה. השאלה החשובה היא מהי רמת התנודתיות אשר עמה אנו יכולים לחיות בשלום. ככל שאנו מצפים להכנסה חודשית גבוהה יותר, הדבר יהיה כרוך בתנודתיות גבוהה יותר.
    תיק הפרישה הסולידי (משקיעים שונאי סיכון לחלוטין) - תיק זה מורכב מאגרות חוב של ממשלת ישראל אשר נחשבות לאפיק ההשקעה הבטוח ביותר הקיים כיום למשקיע, בטוח יותר גם מכל פיקדון או חסכון בנקאי היות ודירוג הבנק אמנם גבוה, אך נמוך מזה של המדינה.
    התיק המאוזן (מרבית האוכלוסיה) - כולל גם אגרות חוב של חברות אשר ישפרו לנו את התשואה בכ-1.5% (ראו טבלה).
    תיק אגרסיבי (המסוכן ביותר - אך צפוי להיות הרווחי ביותר) - התיק האגרסיבי אשר מושקע כולו באגרות חוב של חברות המדורגות גבוה. כאן ההכנסה החודשית תהיה גבוהה יותר באופן משמעותי ברמת וודאות בינונית עד גבוהה.
    בתמיר פישמן אומרים כי נכסים בסיכון גבוהה כדוגמת מניות, אג"ח לא מדורגות, סחורות ומטבעות אקזוטיים אינם מתאימים לתיק לפרישה היות ואנו מאבדים את הוודאות בתזרים המזומנים ובקרן ההשקעה.
    ובכל זאת, משקיעים אשר מחפשים תשואות גבוהות עוד יותר, יצטרכו לשלב גם מרכיב מניות שבו פוטנציאל גבוה יותר לתשואות. לגבי סוגי אגרות החוב, בתמיק פישמן ממליצים להחזיק 60% באג"ח צמודות למדד המחירים לצרכן וכ40% שקליות. זאת בשל הערכות שעליות המחירים בשוק טרם הסתיימו.
    מטבע החוץ הנו מרכיב קטן ומטרתו להוות "ביטוח" למקרה של זינוק חד בשערי המטבעות (דולר ויורו בעיקר) ומרכיב המזומן הנו המקור אשר ממנו נמשוך את ההכנסה השוטפת. את זה האחרון נשקיע בקרנות כספיות או תעודות סל כספיות (אשר משקיעות במק"מ).

    אקסלנס: התיק מתאים גם למי שקיבל ירושה
    באקסלנס מדגישים כי תיקי הפרישה מיועדים גם לאנשים שקיבלו סכום כסף משמעותי מירושה או מימוש נכס כלשהו ונקודת ההנחה הבסיסית היא כי בעל החיסכון אינו זקוק לכסף בטווח הקצר והוא מעוניין להשקיע אותו בצורה נבונה על מנת שיניב תשואה.
    העקרונות של אקסלנס לתיק פרישה: בניית התיק תהיה לתקופה ארוכה ותדרוש כמה שפחות שינויים בתיק - כמו פעולות קנייה ומכירה. מי שרוצה לנהל תיק פרישה צריך שתהיה לו התמצאות לפחות בסיסית בשוק ההון. משקיעים שפרשו מעוניינים לרוב בנטילת סיכון מינימלי ושמירה על ערך הכסף.
    תיק השקעות למשקיע ה"סולידי"
    ההשקעה בתיק זה תתבסס על אג"ח ממשלתי בלבד כשהמטרה היא סיכון מינימלי ושמירה על ערך הכסף. 50% מהתיק יושקעו באג"ח צמוד מדד ו-50% באג"ח שקלי. (החלוקה לאפיקים (צמוד או שקלי) והמח"מ קצר בינוני או ארוך נגזרים מההתפתחויות בשווקים ועשויים להשתנות בהתאם).
    ניירות מומלצים לתיק השקעות סולידי: ממשלתי צמוד 418 - אג"ח צמוד למדד המשלם ריבית.
    תיק השקעות למשקיע הממוצע
    בתיק זה נשלב בנוסף על ההשקעה באג"ח ממשלתיות גם אג"ח קונצרניות (אג"ח של חברות), במטרה להשיג תשואה גבוהה יותר במחיר של סיכון קצת יותר גבוה. עד 30% מהתיק יושקעו באג"ח קונצרני צמוד מדד, 30% יושקעו באג"ח מדינה צמוד מדד ו40% יושקעו באג"ח מדינה שקלי.
    בין ההמלצות לאג"ח צמוד מדד: אי.די.בי אג"ח ז' דירוג 'A+', פז נפט אג"ח ג' דירוג AA' אירפורט אג"ח א' דירוג 'A+'.
    תיק ההשקעות למשקיע ה"אגרסיבי"
    בתיק זה נשלב השקעה גם במניות כשהכוונה היא להשקיע במניות של חברות יציבות ותזרימיות אשר משלמות דיבידנדים גבוהים. עד 15% מהתיק יושקעו במניות, 25% באג"ח קונצרני צמוד מדד, 30% יושקעו באג"ח מדינה צמוד מדד ו-30% יושקעו באג"ח מדינה שקלי.

  2. #2

    Re: כך תבנו תיק השקעות בפרישה לפנסיה

    האם בדקתם גם את קופות הגמל וקרנות הנאמנות של המציעים?
    האם נאה דורש ונאה מקיים?
    עיצות אפשר לקבל ללא סוף. ההחלטה של האדם הפרטי
    כמו שאומרים, לו ידעו בדיוק מה יעלה הכי הרבה, היו קונים והולכים לישון
    שבוע טוב
    דוד

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות