אכזבה מנתוני CPI שיצאו גבוה מהצפי ומשכו את תשואות האג"ח כלפי מעלה. ישראל – מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר הפתיע ונותר ללא שינוי. על אף הורדת הדירוג- השקל התחזק מול הדולר ב-2.1%. מחר (שני) לא מתקיים מסחר בארה"ב עקב חג הנשיאים.


ארה"ב- אחרי עלייה ב 14 מתוך 15 שבועות עד לשבוע האחרון, ה S&P 500 החליט שהיה לו מספיק וירד השבוע ב 0.4%. הנסד"ק ירד ב 1.3%. שני דו"חות על האינפלציה השבוע הפתיעו לרעה.


התשואה על האג"ח לשנתיים עלתה השבוע מ 4.48% ל 4.64%. מניות הטכנולוגיה פיגרו השבוע כשאיבדו 2.6%. לעומתן, הסקטורים של פיננסים ובריאות עלו ב 1.5% ו ב 1.1% בהתאמה.


CPI לחודש ינואר עלה ב-0.3%, וב-3.1% ברמה השנתית. תרמו לכך המשך עלייה מהירה מהצפוי במחירי הדיור ושירותי התחבורה (ביטוחים וטיסות). צפי הכלכלנים היה שמדד המחירים לצרכן יעלה ב-0.2% החודש וב-2.9% ברמה השנתית.


אינפלציית הליבה, שאינה כוללת רכיבי מזון ואנרגיה עלתה ב-0.4% חודשי וברמה השנתית נותרה גבוהה על 3.9%. הצפי למדד הליבה היה עליה של 0.3% בינואר וב-3.7% שנתי.


עם פרסום הנתונים מדדי המניות ירדו בחדות, תשואות האג"ח עלו ובנוסף העלו ספקות כי הפדרל ריזרב יצליח להוריד את הריבית מספר פעמים השנה. מדד הדאו ג'ונס איבד 1.35%, מדד S&P 500 ירד ב-1.37%, והנאסד״ק ירד ב-1.8%. גם ה-Rassell 2000 צנח ב4% , היום הגרוע ביותר שלו מאז יוני 2022.


עם פרסום דבריו של נגיד הבנק הפדרלי לאזור שיקגו כי "האינפלציה לא בהכרח צריכה להיות נמוכה כפי שהיתה בסוף 2023 כדי שלפד יהיה מספיק ביטחון שהיא ממשיכה בדרכה ליעד של 2%" השוק נשם לרווחה והעלה את מדד s&p500 בכ-1% ודחף למעלה את מדד הנאסד"ק ב-1.3%.


להערכתנו, הנתון לא משנה את הציפיות המוקדמות שלנו שהבנק המרכזי ישאיר את הריבית ללא שינוי בהחלטה הבאה ומוריד את הסיכויים שנראה את הריבית יורדת עוד במחצית הראשונה של השנה. דחיית מועד הפחתת הריבית בארה"ב יחלחל להחלטות הבנקים המרכזיים האחרים בעולם, כולל בישראל.


עקום התשואות הדולריות- עם פרסום מדד המחירים לצרכן התשואה של אג״ח ארה״ב לשנתיים זינקה מעל 4.63% וסגרה על 4.64% , התשואה ל-10 שנים הגיעה ל 4.31% וסגרה בסוף השבוע על 4.28%. הציפיות לתחילת הורדת ריבית נדחו ליוני ולריבית 4.5% בלבד בסוף 2024


ישראל- מדדי המניות בת"א סיימו במגמה חיובית. מדד ת"א 90 סיים את השבוע בעלייה של כ-2% בהובלת מניות הנדל"ן ובעיקר מניות ת"א בנייה. גם השבוע בלטו לחיוב המניות הדואליות: נובה זינקה השבוע 10.1% ומתחילת החודש כ-16%. טאוור סיימה את השבוע עם עליה של 9.3% ומתחילת החודש 12.7% וגם חברת נייס שעלתה השבוע רק 1% אך מתחילת החודש הראתה עלייה מרשימה של 8%. שוק האג"ח סיים שבוע במגמה מעורבת כאשר נצפו עליות תשואות בעיקר באפיק הממשלתי השקלי. בלט לחיוב גם השבוע מדד אג"ח CoCo בנקים שעלה ב-0.2% ומתחילת החודש עלה 0.9%.


מדד המחירים לצרכן- לאחר 26 חודשים האינפלציה חוזרת לתוך גבולות היעד וצפויה להישאר בחלק העליון של היעד בשנה הקרובה. מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר נותר ללא שינוי (מעט נמוך מהצפי המוקדם לעלייה של 0.1%). עלייה במחירי הדלק המזון והבריאות קוזזו עם ירידה גדולה מהצפי במחירי הנופש והטיסות לחו"ל. בעקבות המדד האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ירדה ל-2.6%, חזרה לתוך גבולות יעד בנק ישראל (1% עד 3%) ובשער החליפין הנוכחי היא צפויה להערכתנו הישאר שם עד לסוף השנה.


במבט קדימה, בחודשים הקרובים אנחנו נכנסים לרצף של מדדים חיוביים (פברואר עד מאי). התחזית הראשונית לפברואר עומדת על 0.3% לאור העלייה במחירי החשמל, המזון והפירות-ירקות ועלייה דומה גם במדד מרץ. את התחזית ל-12 המדדים הבאים העלנו ל-3.0%, בשל עליית המע"מ המתוכננת לינואר 2025 (כ-2.5% ללא עליית המע"מ).


המדד לא משנה את ההערכה שלנו שבנק ישראל ישאיר את הריבית ללא שינוי בהחלטה הקרובה בעוד שבוע (26 בפברואר), גם בשל הורדת דירוג האשראי והסיכון שחברות דירוג נוספות יפעלו כך. להערכתנו הריבית תרד השנה בקצב מתון מהצפוי בשוק (בעולם ובארץ).

הראל גרופ