x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: עצה: תיק השקעות סולידי לשנה.

עצה: תיק השקעות סולידי לשנה.

חברה שלי כיום משקיעה את הכסף בפקדון בבנק,
    יש לה חיסכון של 20 אלף שקלים שהיא מעוניינת בו רק עוד שנה.

עכשיו הייתי מציע לה להשקיע את הכסף בעצמי אבל הדברים שאני מתמחה בהם הם לא כל כך בטוחים, זה הכל סיכונים מחושבים.

אז ניסיתי לבחור לה ניירות ולחשוב את משחק ה: האם עם הכסף שלי הייתי קונה או שהייתי מוותר:

ראיתי שהדברים המאוד סולידים, אגרות חוב של בנקים וכאלה נסחרים בתשואות ריאליות שליליות,
    ושצריך לרדת עד איזור ה A או A- בדירוג (שגם לדעתי המוצרים המדורגים נמכרים במחירים יחסית מנופחים) כדי להגיע ל 4-5% תשואה לא צמודה.

מבחינתי אני רוצה למצוא כמה ניירות, לשנה. ב 4% תשואה לא צמוד(שישמור על ערך הכסף)
    או 1% תשואה צמוד.
    (המטרה העיקרית היא לא להפסיד, כלומר לשמור על הערך הריאלי של הכסף. )

החיסכון הזה זה הכסף לשכר לימוד שלה, ולכן אני לא הייתי רוצה לקחת סיכון מעבר להכרחי כדי שערך הכסף לא ישחק.
    (אני לא יודע אם שמתם לב או שלא, אבל השכר לימוד האוניברסיטאי צמוד למדד.)
    אם יש כאן מישהו שמכיר, או שזה פרופיל ההשקעה שלו ויכול להמליץ לי על תיק של 4-10 ניירות בתשואה כזאת במחמ"ים קצרים או על נייר כלשהו להתחיל ממנו.
    אשמח מאוד.

Re: עצה: תיק השקעות סולידי לשנה.

לגיל שלום,
    רוצה את עצתי? אל תציע לחברה שלך מה לעשות עם כספה...
    ועוד משהו, אם אתה מחלק 20,000 ש"ח ל 10 ניירות , יוצא שבממוצע אתה משקיע 2000 ש"ח בנייר, בהנחה שזה דרך בנק, עמלת המינימום אוכלת לך יותר מאחוז כבר בקנייה, וכך יהיה גם במכירה :o . חשוב גם על זה.
    אז למען "שלום בית" או "המשך חברות טובה", אני מציע לך , עזוב את זה, עוד 2% על הכסף... שווה לך :roll: ???
    ערב טוב.

אין לנו עמלת מינימום.
    ופיזור זה דבר טוב לדעתי.
    מקטין את התנודתיות בתיק.

אבל לגבי הכסף יכול להיות האמת.

בחישוב התשואה צריך לקזז את העמלות שהבנק לוקח- קניה ומכירה וגם דמי ניהול (משמרת) של ני"ע. העמלות יכולות לאכול את רוב התשואה הנמוכה ממילא. עדיף כבר מק"מ לשנה. עובדי בנקים פטורים מעמלות למיטב ידיעתי.

אני רואה את הפליאה.

עובדי בנק מקבלים חשבון כמעט ובלי עמלות.
    בלי דמי ניהול בלי מינימום, ועם עמלות פעולה מאוד נמוכות.

בהינתן חשבון כזה, ניתן לקנות ניירות בתשואה יחסית נמוכה ועדיין להרוויח,
    וכן ניתן לפזר את התיק ולחכות את קרנות הנאמנות בפיזור ועדיין לא לשלם עמלות.
    ההגבלה של לתת הוראות יום מראש עובדת רק על מניות ואג"ח להמרה.

אם את מחפשת השקעות בשוק ההון, בטח ובטח לתקופה של שנה, עדיף לא להתעסק עם כסף של חברה, לא להמליץ ולא כלום. אם היא הייתה באה ואומרת לך יש לי עכשיו 20 אלף שאני לא צריך ואני לא אצטרך בעתיד (3-5 שנים) אז אפשר היה להתחיל לחשוב על זה. אין קסמים במניות, כל הסטטיטיקה כביכול שאת רואה "ששוק המניות תמיד עולה" או "ששוק המניות עושה בממוצע XYZ תשואה בשנה" זה לא מדוייק, לא נכון, והכי חשוב - זה נתון סטטיסטי משמע, יכול להיות שנה אחת שהשוק יירד 10 אחוז ולאחר מכן יעלה 20 אחוז.. ונגיע לממוצע.

בקיצור אם זה כסף לפרעון של שנה, אולי אפשר להשקיע באגח שנפרע בשנה הקרובה. ואם כבר את רוצה להשקיע במניות תבחרי תעודות סל שייתנו לך את האינדיקציה הטובה ביותר למה שהשוק עושה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות