x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: שאלה לרם או לכל אחד אחר

שאלה לרם או לכל אחד אחר

רם שלום אני מחזיק בתיק של כ- 200K כל מיני קרנות נאמנות סולידויות שהומלצו לי ע"י היועץ בבנק וכן תעודת סל על מדד התלבונד 20
    הייתי רוצה לדעת האם בהנחה שאני רוצה שסכום זה יושקע באפיק סולידי דרך השקעה זו נכונה או שעדיף להתמקד באגח"ים ספציפיים
    בכל מקרה אשמ לקבל המלצות על אגח"ים יחסית סולדיים שיוכלו לתת תשואה של 5-7% בשנה לטווח ארוך
    תודה
    ינון

Re: שאלה לרם או לכל אחד אחר

שלום ינון,
    ראשית, אני מניח שהיועץ נתן לך עצות טובות המתאימות לך אישית בהתחשב בצרכיך ונתוניך.
    באשר להמשך שאלתך, אני חושב שעדיף למיין מתוך התל בונד את האג"חים המתאימים לך יותר, אך זה דורש בחינה והתחשבות בצרכיך, למשל תקופת ההשקעה ו/או הצורך בנזילות.
    לבקשתך להמלצות, האם התכוונת 5-7% שקלי או צמוד? אני מניח שהתכוונת לצמוד. תשואה זו לצמודים היא ממש לא סולידית.
    תשובה ללא ידיעת התקופה והאם היא קשיחה וללא התחשבות ברמת הסיכון שאתה מוכן או לא מוכן לקחת תהיה לא מספיק טובה.
    מצטער.

רם תודה על תשובתך
    אני באמת מרגיש שכדאי לי לעלות שלב ולהתחיל לבחור אג"ח ספציפיות ולא את מלוא הסל
    ההשקעה היא לתקופה ארוכה ללא צורך בנזילות
    אני מסכים איתך ש- 5-7% צמוד זה לא סולידי ואני מוכן לקחת את הסכיון
    אודה על קבלת רעיונות בהתאם

לינון,
    תגדיר תקופה ארוכה מהי?
    יש חושבים ששנתיים זה ארוך (והם טועים...)

אני לא זקוק לכסף ל- 5 שנים הקרובות

לינון שלום,
    ראשית, התשואה הממוצעת בתל בונד 20 היא כ 3% מעל המדד, זוהי תשואה נמוכה מדי לטעמי, בטח כשמדובר ב 5 שנים. ולכן אתה יכול לבחור מתוך התל בונד את היותר מתאים לתקופה בה אתה מעוניין ומכאן שהתשואה תהיה יותר גבוהה, למשל: למה להחזיק בתוך הסל בזק בתשואה של 1.6% כשאפילו דיסק' השק' באותו סל ובמח"מ דומה נותן יותר?
    אותו דבר אתה יכול לבצע בתל בונד 40, מיין ומצא את היותר מתאימים לך מבחינת מח"מ ותשואה.

אם אתה מוכן להגדיל סיכון (ושים לב שאני שופט +- למח"מ 5 ולא לפירעון 5), בדוק למשל: דלק קבוצה (יש כמה), כלל פיננס א', אספן נדלן א (יותר קצר, קצת יותר מסוכן אבל לדעתי מעניין).

נחשב מסוכן אך לדעתי בטעות, קצר בתשואה גבוהה, ב.יאיר 5 , קרא את סקירתי לסדרות האג"ח של ב.יאיר שפרסמתי בפורום ותבין על מה אני מדבר.
    בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות