x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: אגח"ים קצרים אפריקה- מה לעשות?

אגח"ים קצרים אפריקה- מה לעשות?

רם, האם האזהרה של שחקן היתה רק לאג"חים הקצרים?
    אני מחזיק באג"ח כד' בהפסד של 30%, האם יש עניין לממש?
    מה התרחיש הכי גרוע שיכול להיות...?

Re: אגח"ים קצרים אפריקה- מה לעשות?

תרחיש הכי גרוע בבורסה זה הפסד של כל הכסף,אם כי במקרה זה יותר סביר שתקבל איזה אגח לעוד כמה שנים טובות

שלום אופיר, אורי והקוראים כולם,
    לאורי- אין מצב של אובדן כל הכסף, זה יתכן תאורטית במניה אך לא באג"חים.
    לאופיר- התרחיש הגרוע במצב הנוכחי לדעתי הוא שיחליטו ש"שוברים את הכלים" ומתבטלות ההבנות שהושגו.
    כידוע, נציגי סדרה ט' מתנגדים להסכם.
    בתרחיש גרוע זה האג"חים יכולים לצלול שוב למחירים שהיו לאחר ההודעה של אפריקה על ההליכה להסדר, הצלילה הגיעה אז לסביבות ה 40 א"ג.
    אציין, שהמצב הקיצוני ביותר הוא הליכה לפירוק, ובמקרה שכזה ההנחה שהאג"חים יהיו שווים לפחות את המחיר הנמוך בצלילה ואף יותר.
    יום טוב.

כתבה טרייה מגלובס:

יד ימין סגרה הסדר חוב, יד שמאל פתחה פוזיציה: ביקושי שיא ל"שורט" על מניית אפריקה מצד המוסדיים
    נכון ליום חמישי שעבר עמד היקף השורט על המניה על 35 מיליון שקל ולטענת גורמים בשוק סכום זה יותר זינק יותר מפי 2 בשבוע החולף, לרמה שמעבר ל-70 מיליון שקל ■ בדרך כלל "שורט" (מכירה בחסר) מאפיין ספקולנטים שמעריכים שמחיר המניה צפוי לרדת, אלא שהפעם הצטרפו כמה מהגופים המוסדיים, שמחזיקים באג"ח של אפריקה
    05/11/2009, 14:32 עירית אבישר

המשקיעים המוסדיים נערכים לביצוע הסדר החוב של אפריקה ישראל
    , ומצטיידים ב"שורט" (מכירה בחסר) על מניית החברה. ל"גלובס" נודע כי בשבוע האחרון נרשמו ביקושים המוערכים בעשרות מיליוני שקלים למכירה בחסר של מניית אפריקה ישראל. נכון ליום חמישי שעבר עמד היקף השורט על המניה על 35 מיליון שקל, ולטענת גורמים בשוק, סכום זה יותר מהכפיל עצמו בשבוע החולף.
    בדרך כלל מכירה בחסר נעשית על ידי ספקולנטים שמעריכים שמחיר המניה צפוי לרדת, ומעוניינים להרוויח מכך. אלא שבשבוע האחרון לא רק הספקולנטים ביקשו לעשות שורט על אפריקה, אלא גם חלק מהגופים המוסדיים שמחזיקים באג"ח של אפריקה ישראל.
    הסיבה לכך היא שבעקבות הסדר החוב של החברה צפויים בעלי האג"ח להמיר 1.4 מיליארד שקל מהחוב למניות החברה לפי מחיר מניה של 36 שקל. זהו מחיר הנמוך ממחירה של המניה היום, שעם פתיחת המסחר עמד על 46 שקלים. לא מן הנמנע כי לאחר ביצוע ההסדר, ייווצר לחץ על מחיר המניה כלפי מטה, שכן ייתכן שחלק מהמוסדיים ירצו להקטין חשיפה למניות הקבוצה באמצעות מכירתן בשוק.
    במכירה בחסר של אפריקה היום, לפי מחיר המניה הנוכחי, מקבעים אותם מוסדיים מחזיקי אג"ח את הסכום שיקבלו עבור המניות. קיבוע הסכום חשוב במקרה של מניית אפריקה ישראל, שנחשבת למאוד תנודתית, מה עוד שלפי הערכות של לא מעט אנליסטים, היא נסחרת כיום במחיר גבוה מדי, ומחירה צריך להמשיך לרדת.
    הלחץ על מחיר מניית אפריקה ישראל ניכר עוד לפני המרת החוב בפועל למניות. מיום שני האחרון נפלה מניית אפריקה ישראל בכ-15%.
    בשוק ההון מציינים כי קשה למצוא כיום גופים, שניתן להשאיל מהם מניות של אפריקה לצורך ביצוע המכירה בחסר. כמו כן, הביקוש הגבוה למכירה בחסר הביא לעלייה בדמי ההשאלה. אם בד"כ דמי ההשאלה על המניה עומדים על 2.5%, בימים האחרונים נמצאו גופים שמסכימים לשלם יותר מ-3% כדי לקנות בחסר את המניות.
    בסוף השבוע שעבר חתמה נציגות מחזיקי האג"ח על הסדר החוב עם אפריקה ישראל. לפי ההסדר, בעל השליטה בחברה, לב לבייב יזרים 750 מיליון שקל, בשלבים, בדרך של הנפקת זכויות, לפי שווי חברה של 2 מיליארד שקל. כאמור, גם המוסדיים ימירו חלק מהחוב למניות החברה, ויחזיקו ב-37% ממניות אפריקה (בהמשך חלקם יירד ל-33% לאחר שלבייב יסיים את ההזרמה).
    לאחר ההסדר, טענו חלק מהאנליסטים כי למרות שההסדר טוב לחברה, הם לא ממליצים להשקיע במניה, בשל הדילול שבעלי המניות של החברה צפויים לעבור, ובשל שווי הנכסים של החברה.
    מכירה בחסר - הגדרת המונח
    מכירה בחסר ("שורט") היא פעולה שעושה משקיע, שמאמין שמחיר המניה יירד בעתיד, ורוצה להרוויח ממצב זה. בשלב הראשון משאיל המשקיע מגורם שלישי את המניה, ומוכר אותה בשוק. לאחר זמן מסוים (בהתאם להסכם ההשאלה), הוא רוכש את אותה כמות מניות ששאל ומחזיר אותו לגורם ממנו השאיל את המניות.
    אם אכן מחיר המניה ירד באותה תקופה, אז הרווח של המשקיע נגזר מההפרש בין המחיר בו מכר את המניה לבין המחיר בו קנה אותה בחזרה כדי להחזיר לגורם ממנו שאל אותה.

איזה נקניקים...

אני לא ממש ממליץ לך מה לעשות, כי אני בעצמי עוד לא הייתי אף פעם בהסדר,
    אבל אספר לך שאני מחזיק באגח יז שהוא יחסית קצר של אפריקה,
    שנקנה ב60 אגורות. וכעת הוא מורווח קצת,
    ואני בפנים- ולא מתכוון לצאת כרגע.

אני מעריך שבפירוק אלים, יתקבלו 50-60 אגורות.
    ובהסדר באיזור ה 70-90 כמו שהערכו המקצוענים.

ככה שיש כאן עניין של סיכון משמעותי.

אבל האמת שאני לא רואה איך בעלי אגח ט יפרקו את העסקה,
    פשוט בגלל שכדי לעשות את זה הם יוציאו לעצמם את שתי העניים כדי להוציא ללבייב עין אחת.
    אני מניח שהם עושים שרירים כדי לקבל קצת יותר בהסדר. סוג של מסר מתן אגרסיבי.

אבל הסיכון גדול, ואני בפנים בסכום לא מהותי מהתיק. את רוב ההשקעה מימשתי בשער של 50 (על הארוכות.) עם רווח נאה.

בלי קשר לסיום מוצלח או לא מוצלח, לא הייתי רוצה להיות חלק מהסיפור הזה עם סכום כסף שהוא מהותי מבחינתי, וחוסר זמינות של הכסף למספר שנים שלאחריהם הפסד של 10-15%
    זה תסריט שיהיה לי קשה לחיות איתו.

RAM למה אין מצב שהלך הכסף ?במצב הכי קיצוני הולכים לפרק אפריקה ואז מתחילים לממש נכסים ולשלם חובות : קודם כל משכורות,אחר כך בנקים ספקים ולקוחות ואחר כך אג"ח. שאלה האם לאחר תשלום לבנקים ישאר משהו למחזיקי אג"ח . אתה בטוח שיספיק ?

תודה על התגובות, היום בבוקר חתכתי הפסדים.
    אם שחקן אומר משהו חזקה עלוי שהוא יודע
    בהצלחה לכולם!

לאורי,
    אין מצב לאפס.
    יש לאפריקה עוד כמה דברים שווים, בנוסף ל"מגרשי גרוטאות ברוסיה" שאמורים להפוך למגדלים מפוארים..., למשל: אפריקה מגורים, חברה מצויינת ושווה כמה מאות מיליונים, למשל אחזקה בכביש 6 ועוד.
    ההערכה בשוק היתה שבפירוק האג"חים יתנו כ 50 א"ג, נניח שימכרו במחירי "סוף עונה", 40 א"ג זה ייתן? אז אפס זה לא!
    אך ברור שלאור הנ"ל, אם ההסדר מתפוצץ , יש למחירים הנוכחיים לאן לרדת... וכבר אמרתי שלדעתי הם יכולים להגיע לביקור חוזר ב 40.
    שבת שלום.

לא יחזרו שוב ל 40
    כל החיים הם עליות וירידות, צריך רק להישאר על המסלול .
    מה שחשוב זה החומר ממנו עשויה אפריקה, ורצון ההישרדות של לבייב.
    לא להיכנס ללחץ, ההגה בידיים טובות, לאפריקה רצון ויכולת להישאר על המסלול.
    קצת סבלנות והכל יסתדר.

שלום רם,

לא מצאתי את האזהרה של שחקן, האם היא בוטלה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות