x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: התחבטות לגבי אג"ח ממשלתי בתיק שלי

התחבטות לגבי אג"ח ממשלתי בתיק שלי

שלום לחברי פורום האגח"ים

לאור המסחר הסוער בימים האחרונים וכמובן לאור מה שעוד צפוי לנו בעתיד, עלתה בי שאלה.

התיק שלי ברובו מורכב מאגח"ים (80%) מיעוטו מניות ומיעוטו העוד יותר קטן מט"ח (יורו)
    חלק עיקרי מתיק האג"חים שלי(25%) מורכב כעוגן מאג"ח ממשלתי (0312, 0614)
    השאלה שלי היא כזאת, יש לי תשואה על האג"חים הנל 2.3,3 אחוזים בהתאמה, האם כדאי לממש רווח הון ולרכוש אג"ח אחר או שמה להשאיר בתיק כעוגן?

המון תודה

זיו
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

Re: התחבטות לגבי אג"ח ממשלתי בתיק שלי

תשואות האגח הממשלתי שואפות לאפס ולפעמים אף מתחת לזה. עדיף להחליף את האגח הממשלתי באגח קונצרני בדירוג גבוה (בנקים, תקשורת וכו) עם מח"מ קצר.אגחים אלו בטוחים ונותנים מדד + 2% בערך
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

זיו ידידי,
    העוגן שלך מורכב מ:
    1. לא צמוד בריבית של בקושי מדד.
    2. צמוד + 1% ריבית.

זה באמת עוגן רציני, כל עוד אין סערה הוא לא יזוז (וגם לא יעלה), ובהגיע הסערה הוא יהיה יותר עמוק במים. אני הייתי מרים עוגן.

מאחר ואינני בטוח שהדימוי מוצלח, אז בשפה פשוטה, אני לא הייתי נשאר
    בשני אג"חים אלה.

לשיקולך ובהצלחה.

אוקי חברים
    העצות שלכם רק חיזקו את המחשבה שלי.
    שאלה נוספת או תת שאלה בעצם
    אוקי. אני מוכר את האג"חים הנ"ל.
    1. האם יש אג"ח ממשלתי אחר שיתן תשואה של נגיד מדד + 1% במח"מ נורמאלי וקצר יותר ועדיין איכשהו יהוו עוגן אמיתי במקרה של ירידות בבורסה?
    2. אם יש לכם המלצות על אג"חים קונצרניים בדירוגים גבוהים (A- לפחות) אני אשמח מאוד לשמוע

המון תודה על העצות הטובות

זיו
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

זיו,
    קונצרניים בדירוגים גבוהים: כל הבנקים, סלקום, פרטנר, שטראוס, שופרסל, בזק, חשמל, פז נפט, מכתשים אגן.
    בדוק היטב והתחשב במועדי הפירעון שיתאימו לך.
    בהצלחה.

היי רם
    המון תודה על התגובה המהירה.
    את רובם של האג"חים המוצעים כבר יש לי ולכן אני אמשיך בכיוון הכללי שהצעת

תודה רבה

זיו

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות