x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: דילמת המשכנתא ומצבי הקיצון

דילמת המשכנתא ומצבי הקיצון

שחקן שלום,

משכנתאות זה לא התחום באתר הזה, אך אני מעריך מאוד את הבנתך וראייתך הרחבה.

זוג צעיר שרוכש דירה היום ואמור לקחת משכנתא, ניצב בפני דילמה ענקית איזה תמהיל הלוואה לקבל,
    בשל חוסר הודאות בישראל , ובכל זאת, אחרי שהריבית הועלתה בארה"ב, האם הריבית הבנקאית תעלה גם בארץ, ועלולה לעלות עוד ולהגיע נניח ל 6.5%.
    וכיצד כל זה ישפיע גם עם השקל יתדרדר נניח ל-4 שקלים לדולר.
    אני קורא בעיתונות שיש תחזיות כאלה, זה גם אינטרס של המדינה שנוטלי המשכנתאות יוכלו לעמוד בהחזרים,
    האם יש סיכוי לתנאי קיצון כאלה?
    אכן, אני עוד זוכר את האינפלציה בת 400% בשנות ה-80 המוקדמות, אך אינני זוכר כיצד פעלו בזמנו לטובת נוטלי המשכנתאות.

אני לא שחקן מעוף , אבל בכל זאת אגיב ואומר את דעתי :
    1. הריבית בישראל אכן עלולה/עשויה לעלות לאחר שהאמריקאים העלו ברבע אחוז . זה תלוי בצפי האינפלציה ובמדדים שיבואו בהמשך .
    2. ככל שהריבית פה תעלה, כך הסיכויים שהשקל יגיע ל -4 שקלים יהיו נמוכים מאד .
    3. בכל מקרה , להבדיל משנות השמונים , יש כעת לבנק ישראל במרתפים 200 מיליארד דולאר שקנה בכספי האזרחים , והוא יכול להתחיל לפזר אותם ברווח נאה , וגם יכול להפיל את הדולאר לאיזה שער שירצה .
    4. ממתי אתה מאמין לתחזיות בעיתונות ? נדמה לי שהחודש הזה דווקא היה אחד הירוקים ביותר בבורסה בשנים האחרונות , למרות כל התחזיות הקודרות...
    5. למה זה אינטרס של המדינה שנוטלי המשכנתאות יעמדו בהחזרים ? משכנתא היא החלטה כלכלית אישית . מי שלקח משכנתא ממונפת מטורפת של 75 אחוז , יישא בעצמו בתוצאות . ולמה שכולנו נממן אנשים שנכנסו להרפתקאות ? והאם כשערך הנדל"ן עלה ב -21 אחוז רק בשנה שעברה (!!!) נוטלי המשכנתאות התחלקו איתנו ברווחים או באקזיט שעשו ? ובכלל לא מבין מה הבעיה . מי שמינף את עצמו יכול כעת למכור ברווח נאה , לסגור את המשכנתא המעיקה , לשכור דירה ולהמתין בצד לנפילה שתבוא , או למכור ולרכוש דירה קטנה יותר באזור הפריפריה . גם לא זכור לי שהמדינה עזרה למישהו בשנות השמונים , כשהיתה פה אינפלציה משוגעת .

ידידי דעתך הגיונית ומענינת, תודה.

הדברים מדויקים אבל אוסיף - "זוג צעיר שרוכש היום דירה ואמור לקחת משכנתא...".
    כמה כאלה כבר יש?
    קודם נעבור את השלב הראשוני של הון ראשוני = נניח סביבות ה 700-800 אלף.
    אז את המקסימום 35% מהכנסה משותפת שברוב המקרים לא תספיק ליתרה.
    ורק אז נדבר על תמהיל -
    משכנתא היא ל 20 שנה. מי שסבור שאפשרי באמת לדעת ולהעריך מסלולים מעבר לשנתיים שלוש
    ולכן החשיבות היא באי קנסות על מחזור גלגול וכדומה מאשר על לנסות ולהבין מה תהיה הריבית
    בעוד שנה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות