x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: סקירה על בז"ן פטרוכימיים ומצבו של השוק

סקירה על בז"ן פטרוכימיים ומצבו של השוק

סקירה: על בז"ן פטרוכימיים, ומצבו של השוק

ראשית לכל הקוראים שלוב רב, לצערי זה זמן רב שאינני נמצא באתר וכן זה זמן רב שאנני מוציא סקירה ועל כך מצר אני עד מאוד, בחודשיים האחרונים שהייתי בחו"ל (בבית זיקוק בקליפורניה) ולצערי נבצר ממני לחלוטין מלהיכנס לאתר.
    והסקירה שלהלן כמו מרבית מהסקירות שאני כותב תעסוק גם בבז"ן ו"ואחות החורגת" פטרוכימיים, וכמו תמיד אסיים במספר מילים על מצבו של השווק.
    אז מוכנים? באו נתחיל....
    זה זמן רב שאני כותב על בז"ן כאחת המניות שחובה להחזיק בכל תיק והנימוקים לכך רבים, לכל הקוראים אשר מעוניינים ניתן למצוא את השיקולים לכך בסקירה הנוספת אשר הוספתי.
    ברצוני לומר כי כולנו קראנו את ההודעה לבורסה בתאריך 29/09/09 על תהליך המיזוג בין כרמל אוליפנים (להלן כאו"ל) לבין חברת בז"ן של האחים עופר, ראשית בו נבין מה אומר הדבר, הנושא כמובן מורכב מאוד ולכן אנסה להסביר זאת בפשטות כמה שאפשר, תחילה יש להבין כי פטרוכימיים מחזיקה 51% מחברת כאו"ל ובז"ן מחזיקים 49% בכאו"ל עסקת המיזוג תעביר את השליטה המלאה לאחים עופר ותמורת המהלך הנ"ל יעבירו האחים כ 15.76% ממניות בז"ן לפטרוכימיים, כלומר חברת פטרוכימיים תאבד את השליטה בכאו"ל אך מצד שני הם יקבלו 15.76% מכל מניות בז"ן, עד כאן פשוט מאוד.
    לכל אוהבי הדוחות ואני אחד מבניהם, אשר יעברו על דוחות פטרוכימיים יראו כי החברה אומנם נמצאת במגמת שיפור מדהימה אך עדיין גוררת עימה חוב "קטן" של 2.3 מיארד שקל כאשר כל שוויה של פטרוכימיים הוא קצת יותר מ 1 מיליארד שקל, אם כך הדבר למה שהבחור עם המשקפים העבות והשחורות (דימוי לסמי עופר) שהינו מומחה לעסקים יבצע עסקה שעלולה לגרום נזק לבז"ן?
    האם יתכן כי לעת זיקה האיש מאבד את מגע הקסם שלו? או שמה יש כאן הזדמנות מדהימה לקניית כאו"ל במחיר ריצפה ובכך להשתלטות של האחים על כל תחום האנרגיה בארץ?
    כאן העסק מתחיל להסתבך במעט, תחילה צריך להבין כי בין כאו"ל לבז"ן יש שיתוף פעולה מלא, ואני אסביר: רבים חושבים כי בבז"ן רק מזקקים דלק כמובן שזוהי טעות, אני אגלה לכם סוד קטן רק 30% מהמתקנים עוסקים בזיקוק הנפט לדלק וכל שאר המתקנים (והם אף רווחים יותר) מסתמכים על תוצרי הלווי אשר מתקבלים בתהליך הזיקוק, ומי החברה אשר "קונה" את מרבית תוצרי הלווי מבז"ן? נכון אתם צודקים, פטרוכימיים.
    והינה עוד סוד קטן , לפני קצת פחות משנה, פטרוכימיים הייתה על סף פשיטה רגל, כלומר היה חשש כבד מאוד לסגירת המתקנים בכאו"ל דבר שהיה גורם מיידית לסגירת כל בז"ן והסיבה פשוטה: נניח כי היו סוגרים את המתקנים בכאו"ל אזי לא היה מי שיקח את תוצרי הלווי של תהליך הזיקוק שהיה מתקבל ומיכון שלא ניתן לזרוק אותו לנחל הקישון יש צורך מיידי לעצור את כל התהלכים הכימיים בכל המתקנים בבז"ן, השמועה אומרת כי משהאחים הבינו את הדבר הם מייד רצו לדיויד פדרמן (בעל השליטה בפטרוכימיים) והעבירו לו כסף על מנת שימנע את סגירת המתקנים.
    אחת התכונות שמלווה את האחים עופר היא שהם אינם אוהבים שותפים, ואינם מעוניין להיות תלויים בחסדים של חברה/אדם כזה או אחר ולכן זו סיבה מספיק טובה לקנות את כאו"ל.
    נקו' נוספת שחשוב להבין היא התייעלות, ולמה אני מתכוון אני אסביר: צריך להבין כי כל אחת מהחברות נכון להיום עובדת כיחידה בפני עצמה כלומר, לכל חברה יש: חשמלאים משלה, מכונאים משלה, מהנדסים משלה, כוח אדם משלה....... כלומר כל מנגנון הוא כפול, מה יעשה המיזוג? אתם צודקים בשנית, הוא יעשה איחוד בין המנגנונים כלומר אכן תהיה התייעלות ויאחדו את כל החטיבות אך הדבר יעלה בפיטורים בשתי החברות.
    במילים אחרות שתי החברות יתמזגו לחברה אחת שתייצר ותפעל באותו אופן אך עם פחות פועלים
    וזו עוד סיבה מספיק טובה למה לקנות את כאו"ל.
    נקודה שלישית היא מצבו של דיוד פדרמן, כפי שציינתי בתחילת הסקירה חברת כאו"ל הייתה על סף פשיטת רגל, נכון שהיום יש שיפור מדהים בחברה ופריסת החובות ע"י הבנקים נתנו מרווח נשימה לחברה אך עדיין מצבה קשה מאוד, האחים מזהים את החולשה הזו כנחש המריח את טרפו ממרחק של מאות מטרים רק באמצעות הוצאת לשונו, קניית כאו"ל תגרום לבז"ן להיות בעלת השליטה כמעט בכל תחום האנרגיה וכמובן בתחום הפולמרים אשר שייך לפטרוכימיים ובכך ליצור מונופול בתחום האנרגיה, אינני מתייחס לבית זיקוק אשדוד כאל יחידה המאיימת על בז"ן מהסיבה הפשוטה שזה כמו לנסות לאיים על מלון הנמצא בעיר המכילה שני בתי מלון בלבד האחד עם 1000 חדרים והשני רק עם 50 חדרים, האם המלון הקטן, שאומנם הוא צנוע ורווחי יכל לאיים על המלון הגדול והעצום?
    וככה בשקט בשקט נרקמת לה עיסקת ענק במשק.
    אם ניגש להיסטוריה נגלה כי עסקאות מיזוג דווקא היטבה עם החברות אשר יצרו את אותה התייעלות אשר תוארה והדבר כמובן שיבוא ליידי ביטוי בדוחות החברות.
    מס' מילים על מצבם של החברות נכון להיום: גם בז"ן ובייחוד פטרוכימיים נמצאות בהילך התייעלות מדהים (בלי קשר למיזוג שבדרך) ואכן השיפור ניכר בשתי החברות, הדוחות הקרובים יהיו חזקים מאוד לשתי החברות, אז אל תגידו שלא ידעתם כאשר הם יפורסמו.
    דעתי על ההשקעה ידועה, בז"ן חייבת להיות בתיק ההשקעות ופריצה של שער 180 יהווה איתות ראשון ליציאה לדרך חדשה, אני צופה כי בז"ן עוד תגיע לשער 300 בזמן הקצר (כפי שאמרתי השיקולים וכל ההסברים המפורטים נמצאים בסקירות הקודמות שלי).
    לגבי פטרוכימיים, אני אף אופטימי עוד יותר עסקת המיזוג יכולה לגרום לה לזינוק משמעותי שכן זה מחזק את החברה בצורה בה המשקעים יכולים "לישון בשקט" ולכן גם כאן כדאי לשקול את ההשקעה בכובד ראש.
    לקראת סיום הסקירה ברצוני לומר מספר מילים על השוק: מה כבר ניתן לומר על שוק שרק עולה, תיקון שלא היה כדוגמתו, לאלה שקראו את הסקירות הקודמות בהן טענתי כי רוחות דרומיות עושות דרכן אל אחד העם וכי ניתן להרגיש בשינוי שחל אצל המשקיעים, תוסיפו לכך את דעתו של שחקן מעוף והינה לנו מתכון אשר מחייב אותנו המשקעים לנהוג בסופר זהירות, זו תקופה ארוכה שבה כוחו של סארומן וסאורון קמים לתחייה בממלכת מורדור ומקימים צבא של אורכים (דימוי מהסרט שר הטבעות) או במקרה שלנו דובים, רק נשאלת השאלה מתי הם ישחררו את אותם דובים האם בזמן הקצר? או שמה הם יחליטו לצאת במשבר הבא?, בכל מקרה אנו חייבים להיות מוכנים לכך ולכן אין להסתנוור מהעליות הבלתי פוסקות יש להחזיק הגנות על התיק ואף לשקול מימוש רווחים מסוים.
    דעתי על השוק ידועה, יהיה חייב להתבצע תיקון כלשהו ואינני מתכוון כי מיידית נמצא את עצמנו בשער של 750 אלא הירידה תתבצע ע"פ תחנות: ירידה מ 1045 תגרור ירידה ל 1005
    ירידה מ 1005 תגרור ירידה ל 987
    ירידה מ 987 תגרור ירידה ל 945
    אך לכל זה עוד חזון למועד אסיים במשפט שרבים שוכחים אותו:
    גל העליות האחרון שלא ניראה כדוגמתו מעיד על החזירות, הגאוותנות ותאבת הבצע האין סופית לכסף המשפט אשר נכתב ע"י רחל שפירא זועק כי יש להשמיעו ומהר "למדני את השיר הפשוט של הלחם" .
    הלחם הוא אחד המזונות הקדומים ומהווה מקור אנרגיה עיקרי למרבית האוכלוסייה, הלחם הוא מוצר בסיסי וממלא תפקיד חשוב בחיינו, אפשר לומר שיש בו משהו מנחם, כשאנו אוכלים לחם אנו ממלאים אחר כל דרישות המח להיות רגועים יותר, שבעים ונינוחים יותר.
    אז כמו תמיד תודה לכל הקוראים ובייחוד למגיבים, כל מה שאני כותב הוא על דעתי בלבד, אז מקווה שעזרתי ובמידה ויש שאלות אז בכייף, מהאדם הזקוף – ARL.
    האדם הזקוף

Re: סקירה על בז"ן פטרוכימיים ומצבו של השוק

נהל גלובאלי

ארללללללללללל
    ברוך השב

היית חסר

שבוע טוב

חזור למעלה
    Re: הינה כל השיקולים מדוע להשקיע בבז"ן
    arl פורסם: 31 אוקטובר 2009, 17:01

משתמש מכור

תודה ליזי

גם אתם חסרים לי, אתר מדהים חברים מדהימים תמיד כייף כאן

חזור למעלה
    Re: הינה כל השיקולים מדוע להשקיע בבז"ן
    chikko פורסם: 31 אוקטובר 2009, 17:23

משתמש מכור

ת לבזן יש התחייבות בסך 8 מיליארד ,
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... 8&c_id=259

והיא נכון לדוח האחרון בהפסד.

יכול להיות שהעלייה האחרונה נובעת משיפור בדוחות הקרובים,
    ואולי שמועה על חזרה לרווח,
    אך עדיין המאזן שלה הוא קרוב ל 11 מיליארד,
    התחייבות של 8 מיליארד,
    משמע שווי שוק של 3 מיליארד ,

היא כיום נסחרת בבורסה בשווי של 4 מיליארד.

עלתה מתחילת החודש ב 30% , מ 3 מיליארד ל 4 מיליארד ,
    כנראה משמועות לדוח הקרוב,
    גם אם הדוח הינו דוח מצוין , לא רואה סיבה שתעלה עוד 30%
    ובטח שלא עוד 350% .

ארל אין כמוך!!!
    שוב תודה על סיגנון הכתיבה הרהוט והמהנה אשר בו אתה מעביר את אשר צברת עם השנים ואת הידע אותו אתה צובר כיום .
    אתה מצידך אל תפסיק לכתוב ואני מצידי מבטיח לא להפסיק לקרוא בהנאה .

תודה רבה

תודה ארל האיש הזקוף תמיד מאיר לנו את נושא האנרגיה בצורה מקיפה ומיוחדת לך תודה

תודה

תודה לכל החברים כל הקומפלמנטים
    האדם הזקוף

סקירה מאלפת,

שני רק לשחקן

כל הכבוד.

ארל תותח היית ותותח תשאר רק הלוואי וכל מה שאמרת יתקיים.

זאביק

חזרתך הביתה בשלום, אכן אתה וסקירותיך הייתם חסרים.
    הסקירה משכילה, מעשירה ומלמדת.
    הרבה תודות, בנוסף מודה לך על נכונותך לחלוק מידע שלא נצליח למצוא בשום מקום אחר.
    אנא המשך לפנק אותנו בסקירותיך ובדעותיך גם בעתיד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות