x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: האם הירידות ביומיים האחרונים מבשרות שכדאי להימלט?

האם הירידות ביומיים האחרונים מבשרות שכדאי להימלט?

שלום רב,
    אני חדשה וטירונית לחלוטין באתר.
    בבורסה איני מבינה למרות שאני מושקעת בה.
    האם הירידות ביומיים האחרונים בבורסה שלנו ( בהנחה של רווח 6% הם סימן למכור מניות כמו מבט מדד בנקים( תעודות סל) ותכלית סל תל אביב א 100 .
    האם כדאי להישאר בתכלית נדלן,שבה יש לי הפסד מסוים
    ומה דעתך על החזקה בטבע שמדשדשת כבר די הרבה זמן?
    תודה על תשובתך
    דאפ

Re: האם הירידות ביומיים האחרונים מבשרות שכדאי להימלט?

כנראה ומדובר במימוש בבורסות העולם, ובעקבות ידיעות מאקרו סבירות (GDP לפחות...) ורבעון שלישי שמכה את התחזיות ב-80% מהמקרים לא הייתי בורח עכשיו מתוך פחד שהבורסה עומדת בפני התערות דובית ארוכת טווח (אף על פי ששלושה יצים של מסכים אדומים מעירים את הפרשנים הדוביים של בלומברג משנתם).
    אמנם אף אחד לא יודע היכן מסתתר הגמד שמצלצל בפעמון כשמימוש מתחיל ומסתיים אך לא הייתי נלחץ, אלא שחשוב מאוד לקבוע נקודות בהם ממשים כתלות בסיכון של נייר הערך וכן כתלות בנתוח בסיסי או טכני שעורכים מדי פעם, כך לא נלחצים מדי בירידות וחותכים מייד כאשר הנייר קצת מסמיק ולא נכנסים לאופוריה בעליות וחושבים שיימשכו לנצח.
    באשר לתעודות הסל שציינת, אזי לעניות דעתי :

בנקים - מתומחרים, כלומר ייתכן ויהיו עליות הבתאם להתפתחויות בשוק.
    נדל"ן - המדד מנופח. מוזר לטעמי שבעוד רבות החברות שנטלו הלוואות רציניות ביותר ומתקשות יתקשו להחזיר וחלקן מחזיקות בנכסים רבים שפיתוחם לא הושלם והשווקים בהם נמצאים עדיין שרויים במשבר, הן מראות שווי שוק כ"כ גבוה. הדבר לא נכון לכולן אך בהחלט לחלק נכבד מהמרכיבות את המדד. בקיצור, אני לא הייתי משקיע במדד זה, לא לטווח, לא לבינוני ולא לארוך.
    ת"א 100 - נו טוב, מה אפשר לומר, רווח גדול לא יצא (עלה באופן מרשים ממרץ), גם לא הפסד רציני (יש לשער שלא יהיה W). נראה שבשום אופן אין החברות בישראל מפגרות אחרי ההתאוששות של דומותיהן בעולם, ויותר מזה נראה לי שאין טעם להוסיף.
    מה אתם חושבים?

בהצלחה למשקיעה...

Re: האם הירידות ביומיים האחרונים מבשרות שכדאי להימלט?

אחרי 5 שבועות רצופים של עליות בבורסה בת"א קיבלנו תיקון שנמשך בסה"כ 3 ימים. אין כאן עדיין שינוי מגמה. מה עוד, שהאופוריה שולטת בוול סטריט, אחרי פרסום נתוני צמיחה, ברבעון השלישי של השנה. בלי קשר, אם את לא מבינה בשוק ההון, אז רצוי שתעשי בתיק שלך כמה שפחות שינויים ותשקיעי לטווח ארוך. דווקא תעודות סל מתאימות למשקיעים פסיביים. אם את רוצה להיות אקטיבית בניהול ההשקעות שלך, אז את חייבת ללמוד את התחום ולהבין בו בצורה יותר מעמיקה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות