שוק המניות הישראלי היה מהחזקים בעולם ב-2021 – וכרגע התמחור שלו עדיין מעניין בהשוואה עולמית. גם בשוק האג"ח נרשמו בישראל עליות מרשימות בקנה מידה עולמי, כאשר ב-2022 צפויה הריבית על השקל להישאר אפסית, גם אחרי שהריבית בארה"ב כבר תתחיל לעלות.
המסחר בשבוע החולף התאפיין בפעילות נמוכה יחסית בהשפעת סוף השנה. S&P500 קבע שיא חדש בהובלת מניות ערך (בעיקר ענפי פיננסים, תשתיות וחומרי גלם) וסיים את השנה בתשואה של 26.9%, מדד הנאסד"ק סיים את השנה בתשואה של 21.4%. השוק ממשיך לתמחר בוודאות גבוהה 3 העלאות ריבית הפד ב2022 (הראשונה החל ממרץ). שיפוע עקום התשואות נשחק מעט: תשואת US2Y עלתה מ0.69% ל0.73%. תשואת US10Y עלתה מ1.49% ל1.51%. תשואת US30Y ללא שינוי 1.91%.
האומיקרון איננה האות האחרונה באלפבית היווני ואנו מצפים שנראה גלי תחלואה נוספים במהלך 2022. יחד עם זאת, טיפולים תרופתיים חדשים, עלייה בשיעורי ההתחסנות והסתגלות של הכלכלה צפויים להביא להמשך שיפור המצב הכלכלי בעולם. בנוסף, נראה כי הקשיים בשרשרת הייצור העולמית ומחירי האנרגיה הגבוהים יהוו משקולת על הצמיחה בעיקר במחצית הראשונה, אך הם יתמתנו במחצית השנייה של השנה. אנו צופים צמיחה של 4-5 אחוזים בארה"ב, אירופה וישראל.
מדדי מניות ארה"ב
על הרקע הזה בולטת ישראל לטובה. שוק המניות בישראל סיים את שנת 2021 בביצועים עודפים על רוב המדדים המרכזיים בעולם: ת"א 90 הציג תשואה שנתית של 33.1%, ת"א בנקים 67.9% ומדד ת"א בנייה 74.8%. התמחור של סקטורים רבים בישראל ממשיך להיראות מעניין גם במבט קדימה ל-2022.
בגזרת האג"ח, רשמו האג"ח הצמודות בישראל תשואה מרשימה של מעל 7%. האינפלציה בישראל עלתה ב-2021 והגיעה קרוב לגבול העליון של יעד בנק ישראל, כ-2.5%. זה אמנם גבוה מכפי שהתרגלנו בשנים האחרונות, אך במבט עולמי האינפלציה בישראל היא מהנמוכות בעולם המערבי. להערכתנו, האינפלציה תתמתן במהלך 2022 ותתכנס אל אזור מרכז יעד האינפלציה (2%) עד לסוף השנה – מה שיתמוך בניסיון של בנק ישראל לדחות ככל האפשר עליית ריבית כדי למנוע התחזקות נוספת של השקל. כל אלה צפויים לתמוך בשוק האג"ח גם במבט ל-2022.
התחזית ל-2022 (בארץ ובעולם) תלויה כמובן בעוצמת התחלואה, ההתמודדות עם גלי תחלואה נוספים והיעילות של הטיפולים התרופתיים החדשים. עדיין קיימת מידה רבה של אי-ודאות לגבי הפעילות הכלכלית בטווח הבינוני, בעיקר לנוכח הסיכון למחזוריות של גלי תחלואה נוספים שיובילו להגבלות משמעותיות על הפעילות הכלכלית. יחד עם זאת אנו מניחים שעל רקע הניסיון שנצבר והעלייה בשיעורי החיסון בעולם שלאלו תהיה השפעה כלכלית פחותה בהשוואה לגלי התחלואה הקודמים.
הראל