לפי הודעת הארגון, 136 מדינות, בהן אירלנד והונגריה שהתנגדו עד כה לקביעת המס הגלובלי, תומכות בתוכנית, ורק ארבע מתנגדות; ההסכם אמור להביא לגביית מסים נוספים ב-150 מיליארד דולר בשנה
"ההסכם פורץ הדרך, שהוסכם על 136 מדינות המייצגות מעל 90% מהתוצר הגלובלי, יביא להקצאה מחדש של רווחים בהיקף של 125 מיליארד דולר מכ-100 המדינות העשירות ביותר, למדינות אחרות ברחבי העולם, ויבטיח שהחברות ישלמו מס הוגן בכל מקום בו יפעלו", נמסר מה-OECD. ההסכם גם אמור להביא לכך שהמדינות יגבו מסים נוספים בהיקף של 150 מיליארד דולר בשנה.
פריצת הדרך במו"מ הושגה אחר שנעשו כמה שינויים בהצעה המקורית, בהם הקביעה כי שיעור המס של 15% לא יועלה במועד מאוחר יותר, וכי עסקים קטנים לא ייפגעו מהכללים החדשים.
בעקבות השינויים, הסכימו אמש אירלנד - ששיעור מס החברות בה נמוך מאוד, 12.5%, ואשר התנגדה עד עתה למס הגלובלי - ואסטוניה לתמוך בתוכנית. היום, הונגריה שינתה את עמדה הסקפטית לגבי המס הגלובלי, לאחר שקיבלה הבטחות כי יישום המס החדש ייפרס על פני תקופה ארוכה.
לפי הודעת ה-OECD, ארבע מדינות - קניה, ניגריה, פקיסטן וסרי לנקה - עדיין לא הסכימו לתוכנית.
כעת יצטרכו המדינות לעבוד על פרטי התוכנית, כך שתוכל לצאת לפועל ב-2023.
ההסכם מהווה שינוי משמעותי במדיניות המסים, מאחר שמלבד קביעת המס הגלובלי המינימלי, הוא מחייב את החברות לשלם מס במקום בו הן פועלות - ולא רק במקום בו נמצא המטה שלהן.
ההסכם יוצג בפסגת שרי האוצר של מדינות ה-G20 שתיערך בוושינגטון ב-13 באוקטובר, ובסוף החודש - בפסגת מנהיגי ה-G20 ברומא.
https://www.calcalist.co.il/world_ne...icle/hj6ggxrnt