x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: רם - חוות דעתך לגבי מספר אגחים

רם - חוות דעתך לגבי מספר אגחים

מלרג אג א
    טיב טעם
    קמהדע אג"ח להמרה (לא בטוח שכבר סחיר)

תודה מראש

Re: רם - חוות דעתך לגבי מספר אגחים

ל ח ח שלום,
    טיב טעם,
    אתמול היתה הודעה על מכירה ל"הארגז" כך שנראה שישלמו הכל, אבל בינתיים המחיר עלה, תבדוק כמה תשואה נשארה כי המח"מ קצר.

מלרג א,
    נראה לי שבסיכון/סיכוי שווה, במיוחד שיש יום אקס מחרתיים לרבע מהקרן, לכן אם מעניין אותך אתה חייב לקנות עד מחר.

קמהדע,
    מצרף לך את חלקה השני של כתבתו של מיכה צ'רניאק שעוסק בדיוק בזה, שם תמצא את כל התשובות,
    אני רואה במיכה המומחה לנושא אג"ח,להלן החלק הרלוונטי בכתבה:

מדוע הזמנתי בהנפקת קמהדע?

ראשית גילוי נאות, הזמנו בקרנות הנאמנות של להבה בהנפקת אג"ח להמרה של חברת קמהדע. חברת קמהדע עוסקת בפיתוח ייצור ושיווק של תרופות המופקת מפלסמה או מוצריה. זה באמת נשמע כמו סינית אבל בגדול חברה העוסקת בפיתוח תרופות המיועדות לשימושים בחדרי מיון וחדרי ניתוח. ממש לא התחום בו אני חש כדג במים, ההיפך, תמיד נמנעתי מלהשקיע באג"ח של חברות כגון קמהדע, כאשר הטענה שלי היא שמי שרוצה להשקיע בחברת ביוטק שישקיע במניה. אם כך מדוע בניגוד למנהגי רכשתי בהנפקה? בואו נבחן יחד את תנאי האג"ח וכך ניתן יהיה להבין טוב יותר מהו המכשיר הזה אג"ח להמרה.

אג"ח קמהדע הוא אג"ח להמרה, כלומר, זהו אג"ח המניב ריבית כמו כל אג"ח אחר, כאשר במקרה של קמהדע הריבית השנתית היא גבוהה מאוד, האג"ח נושא מרווח של 6.1% על תשואת מק"מ לשנה, כלומר, זאת ריבית שקלית משתנה (כל רבעון) כשהריבית ההתחלתית היא 7.8% שנתית. את אג"ח זה ניתן להמיר למניה כשיחס ההמרה בשלוש השנים הראשונות הוא שכל 35 אג"ח ניתנות להמרה למניה. מחיר המניה כרגע הוא 28.3 ש"ח.

כעת בואו נבחן מה מצב המזמינים בהנפקה. מחיר האג"ח בהנפקה 95.6 אגורות (כלומר האג"ח הונפק בניכיון, מחיר זה מגלם תשואה נוספת כך שהתשואה האפקטיבית היא כ- 9% שנתית או מרווח של כ- 7.5% מעל תשואת המק"מ לשנה). כיום פרמיית ההמרה (פרמיית ההמרה הוא היחס בין רכישת מניה על ידי קניית אג"ח והמרתו למניה לבין רכישה ישירה של מניה) 0.956*35=33.46 ש"ח לעומת מחיר רכישה ישירה של 28.3 ש"ח דהיינו באחוזים רכישת המניה בעקיפין על ידי האג"ח יקרה יותר ב- 18%.

בואו נבחן מה יקרה כעבור שנה בהנחה שמחיר האג"ח והמניה לא ישתנו (חישוב כזה נעשה על מנת לבחון את השפעת תשלומי הריבית על פרמיית ההמרה). בגלל צורת החישוב בארץ בו תשלומי הריבית ברוטו מנוכים ממחיר האג"ח כעבור שנה לאחר קבלת 7.8 אגורות ריבית (בהנחה שהריבית בארץ לא תעלה, גם זו הנחה קשה כיוון שהצפי הוא לעליית הריבית ולכן צפויה ריבית גבוהה יותר).

מחיר האג"ח ירד ל 95.6-7.8=87.8 אגורות, ולכן פרמיית ההמרה תרד ל 35*0.878 = 30.7 8.5% וכעבור שנתיים 87.8-7.8=80 אגורות, ולכן פרמיית ההמרה 0.8*35=28 ש"ח, כלומר, כעבור שנתיים פרמיית ההמרה היא 28/28.3=מינוס אחוז וכעבור שלוש שנים לפני שינוי יחס ההמרה 80-7.8=72.2 אגורות, כלומר, כעבור שלוש שנים פרמיית ההמרה תהיה 35*0.728=25.5 ש"ח 25.5/28.3=מינוס 10%.

המשמעות של מה שאני מנסה לומר היא שמי שרוכש כיום את מניית קמהדע, במבט לשלוש שנים, רכישת האג"ח, קבלת הריביות במשך שלוש שנים, והמרתו למניה כעבור שלוש שנים, זולה יותר ב- 10% מרכישה של המניה (זה מבלי לקחת בחשבון העלאת ריבית ודאית בתקופה הזו שתעשה את במהלך לכדאי יותר ולביטחון הרב יותר שיש בהחזקת חוב ולא בהחזקת מניה). למי שמבין בהשקעות לונג- שורט יש פה אפשרות לרווח ארביטר'ז מבלי לקחת כלל סיכון.

מה המשמעות של כל זה שהאג"ח מתומחר זול מדי? שהמניה יקרה מדי? אולי שניהם יחד. אבל העובדה שהמחזורים במניה גבוהים מאוד וההנפקה כללה גם הנפקת זכויות (דרך אגב גם מחזיקי האג"ח ייהנו מהזכויות, ולכל השואלים האג"ח מתואם דיבידנד, זכויות וחלוקת מניות הטבה), כלומר, בעלי השליטה חושבים שהמחיר אטרקטיבי אז מי אני שאפסול את דעתם.

מוזר לא? זה עוד אחד מפלאי המסחר הלא משוכלל בבורסה.

מאת: מיכה צ'רניאק, מנכ"ל להבה ניהול תיקי השקעות

המון תודה

לגבי קמהדע, אם אני מבין את דבריו של מיכה נכון, אזי יש כאן פוטנציאל לרווח עתידי גדול אם מחיר המניה יטפס, שכן מחיר האג"ח ינוע מעלה יחד עם מחיר המניה. הבנתי נכון?

אגב, אני לא מוצא את קמהדע ברשימת הניירות בבנק (רק המניה). יש לך מושג מתי האג"ח ירשם למסחר?

שוב תודה מראש

ל ח ח ,
    לגבי קמהדע, הבנת נכון.
    המסחר לציבור יחל מחר 21/10/09 (לפי הודעה מהיום במאיה).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות