החוזים על הזהב נחלשו מעט, וצריך לעקוב אחריהם, הדולר מתחזק ועבר את רף ה- 4 שקלים, עדיין אין ביטחון שאכן, משהו מתרחש כאן, אבל זה יכול לתת לנו פחות או יותר אינדיקציה, למרות הנתונים הקשים שיצאו היום, שאולי ואני אומרת רק אולי, שהמשקיעים מנסים לחזור לבורסה, כי בעת מצוקה, ובעת חוסר ביטחון זורקים את המטבעות, המניות ושאר הירקות והולכים לזהב. לא מרפה ממני התחושה שלמרות שאני מאמינה בכל ליבי שפברואר הולך להיות קשה, אני חושבת שאנחנו רואים אלו שהם ניצנים, למעט שפיות שחוזרת לבורסות העולם. פברואר מרץ יהיו תנודתייים ביותר, והדבר דומה לרעידת אדמה בעוצמה חזקה, כשלאחריה מגיעות רעידות קטנות בהפרשי זמן. אני קוראת לזה רעשים.אף אחד לא יודע מה עומד לקרות, והמשקיעים משתגעים בימי המסחר הרגילים, עם הנדנדות החוזרות ונשנות.ומה אצלנו, אצלנו חסרי בטחון לחלוטין, ועד שהבורסות הגדולות בעולם לא יראו איזו שהוא ביטחון ויציבות, אנחנו נסבול את הרעשים, אני יודעת כמה קשה להישאר מחוץ למשחק, אבל אנחנו צריכים להבין שהרעידות הקטנות עדיין מסוכנות.חשוב להגיד שמאד חשוב הבטחון שישרה הממשל החדש. פברואר הוא חודש ניסיוני, בו נבדוק בזכוכית מגדלת מה מסוגל לעשות האיש החשוב ביותר בעולם. אתם צריכים להבין ואתם רואים לפי המחזורים העלובים, שלבורסה אין שום כיוון, ואלה תולשים את שערותיהם ואלה תולשים את שערותיהם, הזרים מדירים את רגליהם מהבורסה שלנו מהסיבה הראשונה, שכרגע לא סובלנים אותנו במיוחד אחרי המלחמה בעזה ויש הפגנת שרירים, ומהסיבה השניה, שגם הבורסה שלנו מתנדנדת, מה שנותר לקוות זה שעם הזמן ישכחו את העבר ויתחילו להשקיע אצלנו. מוסדיים עם כוויות עמוקות, מחכים לרגע שבו מפלס הפחד שלהם ירד, ואז אולי נראה טפטוף הולך וגובר לכוון הרצוי. כמובן שגידול במחזורים יתן לנו את האינדיקציה שהנה משהו מתרחש. כולם מדברים על אמצע 2009 המומנט הפסיכולוגי לא הייתי מזלזלת בו. עם הזמן הקרוב ובטווח הבינוני הבורסות בעולם וכמובן אצלנו יסבלו מרעשים שאחרי רעידת האדמה וכל מה שנותר זה לקוות שנצא בפחות נזקים מהרעשים. אז חבר'ה המון זהירות, הכל הפכפך, אבל יחד עם זאת חייבים לשים לב, שקצת מריח אופטימיות באויר, ואני לא מדברת נקודתי על מחר מחרתיים וגם לא על חודש פברואר, אבל כולם רואים שהמשקיעים נלחמים בוול בכל כוחם, ולא אכפת לי אם תקראו לזה קו פסיכולוגי או באיזה שם שתרצו, הם נלחמים כדי לא לראות את המעצמות שלהם קורסות. אז המון בהצלחה!!! שלכם עליזה