כמה החברה תלויה בחוזים עם טורקיה ? המצב עם הטורקים מדאיג לפי החדשות והחברה מוכרת שם לא מעט . משהו יודע להעריך מה היקף הפגיעה הפוטנציאלי ?
כמה החברה תלויה בחוזים עם טורקיה ? המצב עם הטורקים מדאיג לפי החדשות והחברה מוכרת שם לא מעט . משהו יודע להעריך מה היקף הפגיעה הפוטנציאלי ?
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
יתכן שקניתי \ מכרתי נייר הערך לפני שכתבי כאן .
עשרה ימים מינוס עשרה אחוז...
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
כן, יש לה הרבה חוזים בטורקיה ולכן המניה תמשיך להתממש. צריך לזכור גם שאלביט מע' הגיע למחיר שיא שלה ומשקיעים רבים מנצלים את העניין למימוש רווחים אחרי תקופה ארוכה שהיו בה. לכן זה לא רק טורקיה אלא עוד דברים.
משער 26500 לשער 22800 -14 אחוז ירידה .
יש כאן איזה מנתח טכני שיגיד אם הנפילה נגמרה ויש הזדמנות קניה או שיש להמתין לשער 19000 .
שלום
מצטער מראש, יצא ניתוח ארוך, פשוט יש הרבה מה לאמר על המניה ...
[attachment=2:33cd2l00]Weekly.GIF[/attachment:33cd2l00]
ראשית לגבי העבר, ניתן לראות בגרף השבועי מדוע המניה נתקלה בבעיה והחלה לסגת.
הנה כמה נקודות שנובעות מתיאוריית הניתוח הטכני (בין אם אנחנו מאמינים בו ובין אם לאו):
1. המניה הגיעה לשיא חדש, אך מחזורי המסחר לא שברו שיאים חדשים יחסית לשיא הקודם ב2007. זהו איתות שלילי. יש מנתחים שאומרים: "שאם מחזורי המסחר שברו שיאים חדשים יחד עם שיאים במניה, אז לא ראינו שיא אחרון במניה", אך אצלינו זה לא המקרה, לכן אי אפשר להגיד את זה. יחד עם זאת, גם את ההפך אי אפשר לאמר.
2. גם הRSI לא הגיע לשיא חדש עם השיא החדש במניה. זוהי סטייה שלילית.
3. המחזורים האדומים מאוד דומיננטיים בירידות האחרונות, יותר מהירוקים.
4. קו המגמה הפנימי העולה, נשבר מטה.
5. בגרף הבא ניתן לראות 2 תבניות יפניות דוביות בגרף שבועי.
[attachment=1:33cd2l00]Weekly2.GIF[/attachment:33cd2l00]
המניה במגמת עלייה למעלה מ10 שנים, בהם גמעה לא פחות מ550%+ !
לכן, באופן טיבעי כולנו מחפשים הזדמנות כניסה נוספת.
לעניות דעתי, עקב אוסף הסימנים השליליים האילו, לא הייתי ממהר לקנות באופן אגרסיבי, או "לתפוס סכין נופלת" כמו שאומרים. הייתי ממתין לאיזה איתות חיובי, איזה מחזור ירוק, או נר ירוק ויפה.
אם נגיע לתחתית התעלה, אז צריך לבחון שוב את התנהגות המניה באיזור זה, לא סתם להסתער על עיוור. זו לא מניית יתר שבורחת 10%+ תוך 3 דקות.
[attachment=0:33cd2l00]Daily.GIF[/attachment:33cd2l00]
בנימה אופטימית, בגרף יומי המניה נתמכת על קו אופקי חשוב מאוד לטווח הקצר, והRSI היומי במצב של מכירות יתר, לכן ישנו סיכוי שיגיעו קונים ביום ראשון, והמניה תתקן מעלה השבוע, אך אם הקו לא יחזיק מעמד, המניה עלולה להדרדר לפחות עד לתחתית התעלה.
לסיכום, זהו הניתוח הטכני של המניה לפי מה שרואות עיניי. אני מקווה שהצלחתי לפקוח את העיניים לגבי הצדדים החיוביים וגם השליליים של המניה.
קטונתי מלנקוט עמדהחד משמעית לגבי הטווח הארוך. אני רוחש כבוד לעובדה שהיא עולה כבר 10 שנים, אך יחד עם זאת אני קצת חשדן לגביה בשלב זה, ולכן הייתי מנסה לברר את המצב הפונדמנטלי של המניה משחקן מעו"ף.
ולמי שמחזיק ומתלבט מה לעשות, אני תמיד אומר: "אם אתה מרגיש לא נוח, ולא ישן טוב בלילה בגלל מניה כלשהי, תמכור חצי כמות".
בהצלחה,
wwoof.
מעמיק ביותר , תודה , יושב על הגדר וממתין , הרי גם כך אני ספקן...