x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: קרקע חקלאית.

קרקע חקלאית.

יש לי מחשבה לקחת את כל החסכונות שלי בסוף הלימודים ולקנות קרקע,
    אני לא מתכנן לבנות בית בעשור הקרוב, אבל אני כן מעוניין לגור על הקרקע בצימר או קארוון כדי לחסוך את הוצאות השכירות. עד שיהיה בידי מספיק כסף כדי לבנות בית קטן.

האם עליי לחפש קרקע עם אישורי בנייה שאני לא מתכוון לנצל, או שמספיקה לי קרקע חקלאית ?

אני עוד דיי בור בתחום, אז אם עולים לכם גם דברים אחרים שאני צריך לקחת בחשבון תחלקו איתי.

Re: קרקע חקלאית.

גיל שלום,

כעקרון בכל קרקע ומבנה ניתן להשתמש רק לפי ייעודו על פי תכנית בנין ערים הרלוונטית.
    על מנת שתוכל לגור על הקרקע יש לשנות את הייעוד התכנוני שלהן למגורים, (הפשרה).

על קצה המזלג אומר כי החוק מורה כי כל העושה שימוש חורג במקרקעין צפוי לעונשים הקבועים בחוק, אלו יכולים להיות קנסות , הזמנה לדין , צוי הריסה וכד'.

על קרקע חקלאית אסור לשים מבנה של קבע - כלומר בנייה עם יסודות , באשר לצימר או קראוון הם נכנסים לסוג של פרצה בחוק כיוון שאכן אינם מבנים של קבע ואינם מחוייבים בתשלום ארנונה אך .......... גם לא יכולים לקבל אספקה של גז, חשמל או מים מהרשות .

ככלל פועל שאלתך הינו דבר אשר אסור ע"פ דין.

בכבוד רב,
    לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

אני לא ממש יורד לסוף דעתך.
    אוקי אז על קרקע חקלאית אני מבין שזה לא חוקי או חוקי על סמך פירצה בחוק,
    אבל אסור לי לקנות קרקע למגורים ולא לבנות אותה עד שיש לי מספיק כסף לעשות ככה?
    זה הכל חייב לבוא במקשה אחת.
    קרקע + התחלת בנייה של בית?

היי שוב,

אני חוזר בקצרה ומחדד, ניתן כמובן לרכוש קרקע חקלאית או קרקע למגורים ולא לבנות עליה.
    לכל קרקע יש את הייעוד שלה, חקלאית אינה מורשית למגורים.
    כל שימוש בקרקע חייב להיות ע"פ היתר שיש לקרקע, בתשובתי הקודמת הרחבתי והוספתי כי ע"פ חוק יש איסור על שימוש בקרקע חקלאית למגורים ואף על קצה המזלג הגדרתי מגורים כמבנה של קבע.
    קראוון אינו מבנה של קבע , זו הפרצה עליה דיברתי אך יש להוסיף כי לא ניתן לקבל שרותי חשמל ומים מן הרשות וכי אם ימצא כי הינך משתמש בקרקע שימוש חורג אתה עלול לשאת בעונשים הקבועים בחוק.

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

תודה רבה על העזרה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות