x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: ועוד אומר פרופ' ברנע:"ההסכם הוא מגדלור להסדרים הבאים".ודעתי:

ועוד אומר פרופ' ברנע:"ההסכם הוא מגדלור להסדרים הבאים".ודעתי:

אכן ההסכם הוא מגדלור להסדרים הבאים, כי אפריקה היא לא עוד חברה אחת בהסדר, תוצאות הסדר זה יגרמו, לדעתי, לחברות רבות ומשמעותיות לדרוש הסדר או להימנע מכך. ודווקא משום כך, אני טוען שאסור למוסדיים לוותר, אפילו אם יגיעו לבסוף לפירוק, כי ויתור מצידם יכול למוטט את שוק האג"ח הקונצרני כולו.

להלן הכתבה מדה מרקר:

פרופ' אמיר ברנע: התלהטות ואמוציות מיותרות עלולות לגרום לפספוס הפתרון האופטימלי בהסדר
    06:53 | 12.10.2009 מיכאל רוכוורגר

היועץ של אפריקה להסדר החוב: ההסכם הוא מגדלור להסדרים הבאים; ככל שהזמן עובר המצב נעשה הרסני יותר

"המטרה שלי היא להציע הסדר מהיר והוגן שבו אפריקה תמשיך לתפקד כעסק חי. במצב כזה יש לחברה שווי גבוה יותר מאשר בעת הגעה לבית משפט ועיסוק בפירוקים או בכינוסים", כך אמר היום (ראשון) פרופ' אמיר ברנע, היועץ-מגשר שגויס בסוף השבוע על ידי ראשי אפריקה ישראל (12.61% , 5100.0), בשיחה עם TheMarker. הנהלת אפריקה הטילה על ברנע לגבש הסדר בין מחזיקי האג"ח לבין החברה, החייבת להם כ-7.5 מיליארד שקל.
    האם אתה מכיר את המתווה הראשוני של ההסדר שאפריקה הציעה? האם לדעתך הוא בכלל ראוי והאם יש בכלל מקום לנסות ולהגיע להסכמות?
    "קראתי את ההצעה של אפריקה. ישבתי כל השבת ולמדתי את נתוני החברה באופן יסודי. נברתי במאזני סולו, קראתי חומרים שונים, אבל עדיין אין בידיי את כל התשובות. קיבלתי דיסקטים בגודל של 60 מגה הכוללים המון אינפורמציה, ואת כל זה אני לומד ומקווה שאעשה זאת במהירות מירבית. אני חייב לציין שקיבלתי חומר רב ומסודר הכולל מידע מפורט לגבי חברות הבת. יש לי ניסיון רב, ואני מאמין שאפריקה שווה יותר לכולם כ'עסק חי' מאשר בפירוק. זאת למרות שאני מודע לכך שיש הרבה ניגודי עניינים בגלל ריבוי הסדרות. העובדה שמחזיקי אג"ח ט' אמורים היו לקבל את הכסף בחודש הבא, מצריך פעולה מהירה".
    על סמך מה אתה קובע את זה? עד עכשיו הרי לא יצא לך ליטול חלק בהסדרים בגודל כזה של אפריקה?
    "זה נכון שעד עכשיו סייעתי בהגעה להסדרים בחברות כמו בוימלגרין קפיטל (של שעיה בוימלגרין), גמול השקעות (של ליאון רקנאטי), אך הייתי יותר בצד של המוסדיים. אני גם מכיר את נושא האשראי מתוך הניסיון שלי במערכת הבנקאית".
    גם הבנקים צריכים להסכים להסדר במידה ויתגבש.
    "גם זה נכון, אם כי לכאורה ממה שהספקתי לראות - החובות של אפריקה ברמת הסולו לבנקים אינן גבוהות במיוחד (כ-500 מיליון שקל), ויותר מדובר בחובות על פרויקטים של חברות בנות. אך גם את זה אצטרך ללמוד לעומק".
    האם חשבת בכלל על האפשרות שאפריקה תיפול ולא תוכל להחזיר את מלוא החובות שנטלה?
    "אמנם לא הכרתי לעומק את החברה, אך לא חשבתי שאפריקה תגיע למצב כזה. הייתי כל הזמן תחת ההרגשה כי אפריקה נהנית רק מעליות ערך ולפני כמה שנים ההשקעה בה הייתה חסרת סיכון. עם זאת צריך לזכור כי המקרה של אפריקה אינו המקרה היחיד בעולם, ובעבר חשבו שגם ליהמן ברדרס הוא גוף חזק ויציב ולבסוף גם הוא קרס".
    מה דעתך על כך שללא ההזרמה של לבייב לא ניתן יהיה להגיע להסדר, והאם אתה חושב שצריך בכלל להחזיר חובות?
    "אני עוד לא מספיק בקיא בכל הפרטים כדי להביע את דעתי על השאלה האם בעל השליטה צריך להזרים שקל או מיליארד שקל - או בכלל לא להזרים. בימים הקרובים אהיה חכם יותר".
    איך בכלל הגעת לתפקיד היועץ-מגשר בהסדר זה?
    "לפני שבועיים איזי כהן נפגש אתי וסיפר על הבעייתיות של המצב שבו אפריקה נמצאת. הוא העלה את האפשרות שאסייע בגיבוש ההסדר".
    ומה ענית לו?
    "אמרתי לו 'מה אתה בדיוק רוצה ממני, תן קצת לזמן לעבור ואז נראה מה קורה'. בימים האחרונים הקשר בינינו חודש והחלטתי לקחת על עצמי את התפקיד, כשאמרתי לאיזי 'תן לי זמן לגבש הצעה להסדר שתהיה הצעה הוגנת שלי'. אמרתי לו כי ייתכן אף מצב שבו הנהלת אפריקה לא תקבל את הצעתי".
    התלבטת אם לקחת על עצמך את התפקיד?
    "אכן התלבטתי קצת, גם בגלל ריבוי של אנשים המעורבים בנושא וגם בגלל הטוקבקים, פידבקים והעימותים שנוצרים תוך כדי. עם זאת, בסופו של דבר חשבתי שההסדר הזה ישמש כמגדלור להסדרים הבאים. אני מתכוון להקדיש למשימה זו הרבה זמן ולהציג התקדמות בהקדם, שכן ככל הזמן עובר המצב נעשה יותר ויותר הרסני. אי הוודאות איננה מסייעת לאף אחד".
    אתה מכיר את איזי כהן הרבה שנים?
    "אני מכיר את איזי עוד מהתקופה שהייתי דירקטור במגדל והוא היה מנכ"ל בחברה".
    איך אתה מתרשם ממנו, לאחר שעבר לצדו השני של המתרס ממנהל גוף מוסדי ענק למנהל חברת החזקות גדולה?
    "לדעתי מדובר באותו איזי, שהמסירות לתפקיד וההקרבה למען החברה עומדת כנגד עיניו".
    האם בצעת עבור אפריקה ישראל עבודות שונות בעבר?
    "לא בצעתי באופן ישיר עבודות עבור החברה, אך נתבקשתי על ידי עו"ד גיורא ארדינסט להביע חוות דעת (מטעם לבייב) לגבי הוגנות העסקה בין לאומי לאפריקה. במסגרת עסקה זו, בנק לאומי מכר ללבייב בתחילת 2006 כ-15.6% ממניות אפריקה לפי מחיר של כ-150 שקל למניה. היו כאלה שהגישו תביעה נגזרת כי חשבו שלאור העליות החדות במניית החברה לאזור של 550 שקל, העסקה היתה לא הוגנת. חוות הדעת שלי התבססה על השאלה 'האם הוסתרה אינפורמציה'. אז באתי ואמרתי שההתנהגות של בנק לאומי היתה סבירה וכי העסקה נעשתה במחיר הוגן".
    האם אתה מכיר באופן אישי את לב לבייב?
    "את לבייב אני לא מכיר באופן אישי. חוץ מהפרשה עם בנק לאומי - אין לי אליו קשר ישיר. אף פעם לא טסתי במטוס שלו ואני גם לא מכיר את האתרים של החברה ברוסיה ובארה"ב".
    האם אתה מתכוון לנסוע לרוסיה לראות את הנכסים?
    "כרגע לא, אם כי רוסיה מהווה חלק ניכר מאוד מפעילותה של אפריקה".
    האם אתה מסכים עם הטענה כי בלי לבייב הפרויקטים ברוסיה יילכו לאיבוד?
    "מוקדם מדי לענות על כך. אני מתכוון לקיים פגישות עם המוסדיים בימים הקרובים ואז נראה לאן הרוח נושבת".
    מה דעתך על הקו המיליטנטי שבה נוקט הנושה הגדול של אפריקה בית ההשקעות פסגות בניהולו של רועי ורמוס?
    "אני מכיר את רועי הרבה שנים, לאו דווקא בהקשר של אפריקה, וגם את גבי רביד (מנכ"לית פסגות לשעבר) עוד מהתקופה כשהייתי דירקטור במגדל והתעניינו ברכישת פסגות אופק (מאז שונה השם לפסגות). אני לא יודע אם הקו שרועי נוקט בו הוא נוקשה, אך הוא יותר מתוקשר".
    והעובדה שהמוסדיים הגדולים האחרים כמו הראל, מנורה, כלל ומגדל שותקים ולא מביעים את דעתם לא מעוררת תהיות לדעתך?
    "אני מכיר גם את יוני טל (מנהל ההשקעות הראשי של מנורה-מבטחים) וגם את אמיר הסל (מנהל ההשקעות הראשי של הראל). מדובר באנשים מאוד חכמים, ויכול להיות שהם משתמשים בטקטיקה שבפעילות שקטה ניתן להשיג יותר. אין זה אומר כי האנשים האלה דואגים פחות לפנסיות של העמיתים שלהם".
    מה דעתך הכללית על הסדרי חוב?
    "אין לי עמדה כוללת, אך מה שכן, באמצעות התלהטות ואמוציות מיותרות לפעמים אפשר לפספס את הפתרון האופטימלי שכולם יוכלו להינות ממנו".
    michael.rochvarger@themarker.com

Re: ועוד אומר פרופ' ברנע:ההסכם הוא מגדלור להסדרים הבאים. ודעתי:

כתבה מכלכליסט:

בעלי אג"ח כ"ד בפניה לבית המשפט: דורשים מאפריקה לחשוף מידע אודות העדפת נושים
    בעלי אגרות חוב מסדרה כ"ד של אפריקה ישראל חזרו היום אל בית המשפט המחוזי בתל אביב עם בקשתם לקבל צו המורה לחברה שבשליטת לב לבייב לגלות מידע באשר להעדפת נושים אסורה
    סיון איזסקו
    12.10.09, 11:54
    בקשה שהוגשה על ידי עורך דין אופיר נאור ממשרד נאור גרשט כותבים המבקשים כי הם פנו לאפריקה ישראל בבקשה לקבל מידע ונענו בשלילה. לדברי המבקשים המידע אותו הם ביקשו מאפריקה עשוי לסייע בהכרעה השאלה האם להערכתם יש צורך בכניסה למו"מ עם אפריקה ישראל להסדר חוב או לנקוט בהליכים אחרים נגד אפריקה להבטחת זכויותיהם.

בעלי האג"ח מדגישים בבקשה החוזרת שהגישו היום את רצונם "לחייב את החברה לחשוף מידע הנוגע להתנהלות החברה אל מול נושים אחרים של החברה בשנה החולפת, כאשר מתוך המידע החלקי שכן פורסם, עולה חשש ממשי להעדפת נושים ורישום בטחונות לנושים אחרים, בהיקפים גדולים".

מחזיקי האג"ח מסבירים כי "מידע זה דרוש בדחיפות, בין היתר ולשם דוגמא, ככל שיסתבר כי החברה עשתה פעולה של העדפת נושים, שכן אז, הרי שיש חשיבות מכרעת למועד הגשת בקשה לפירוק החברה, לפי שמועד הגשת הבקשה מקבע תאריך שממנו אחורה ניתן לפעול לביטול עסקאות או מעשים אסורים שנעשו על ידי החברה".

"ככל שיסתבר כי החברה ביצעה פעולה של העדפת נושים, הרי שגם אם ישנו רצון להמשיך ולהידבר עם החברה, הרי שהזהירות מחייבת כי הדבר ייעשה לאחר הגשת בקשה מתאימה לבית המשפט, ולו על מנת לשמר את המועדים לנקיטת הליכים לביטול פעולות של העדפת נושים אסורה".

בעלי האג"ח סיכמו וציינו כי "על מנת שהחלטת מחזיקי אגרות החוב באשר לאפשרויות העומדות להם לא תיעשה כשעיניהם מכוסות וידיהם קשורות מאחורי גבם, אזי שמן הדין ומן הצדק להיעתר לבקשה".

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות