x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שאלה כללית על אגח"ים

שאלה כללית על אגח"ים

שלום רב,

א': ברכות והצלחה לך באתר שחקן מעו"ף, אני שמח שיש מנהל פורום אג"ח ומומחה בתחום, יישר כח!

ב': לאחרונה, והן בשנת 2008 עם ירידות באג"ח, קרו לא מעט מקרים שחברות רכשו את האג"ח שלהן במחיר נמוך יותר,כשהשיקולים של החברות - לקנות אג"ח במחיר נמוך יותר, והן להקטין את רמת החוב שלהן.
    בסוף 9/09 עם עידכון תל בונד 40, 60 כאשר נגרעו חלק מאג"ח או נוספו למדדים, בדקתי את נושא בעלי העניין,אחזקות הציבור ומוסדיים באג"ח של תל בונד 60 ונתקלתי בלא מעט אג"ח שאחזקת המוסדיים בו 0%, בעלי עניין לפחות 70% אחזקה ולציבור אחזקה מעטה מאוד. רציתי מאוד לדעת ולהבין מה זה אומר כאשר למוסדיים אין אחזקה באג"ח מסויים, רוב האג"ח מוחזק ע"י בעלי העניין ולציבור אחזקה מועטה, והשאלה שלי: האם כשאני בא לקנות אג"ח, יש משמעות לאחזקות אלו (כי בסקירה של שחקן מעו"ף בתחילת 9/09 הוא אמר שלמשל- אג"ח פז נפט אג"ח א' לא להחזיק, כי אחזקת מוסדיים היא 0%, למה הכוונה בכך?

תודה, עמית

Re: שאלה כללית על אגח"ים

שלום עמית,
    ראשית, תודה על הברכה.
    שאלתך הכללית, מורכבת לדעתי ממספר אלמנטים נפרדים,
    לגבי המלצתו של שחקן מעוף לאג"ח דלק פז, ציינת שאמר לא להחזיק כי אחזקת המוסדיים היא אפס.נדמה לי שאינך מדייק, כמדומני שחקן מעוף אמר: ניכרת תנועה של מוסדיים החוצה. נדמה כי למחזיקים מוטב לממש בהקדם.
    כשיש מכירה משמעותית כמובן שהמחיר יורד והמוסדיים כמובן משמעותיים. אין זה מצב שהמוסדיים באפס בנייר. (תסתכל בנתון קרנות מחזיקות, נדמה לי שאתה מסתכל בנתוני חברה-בעלי עניין).
    אחזקת בעלי עניין באג"חים היא חיובית, הם ודאי יודעים מה מצב החברה טוב ממני ומהמשקיע הפרטי.
    רכישה עצמית של האג"חים ע"י החברה היא חיובית, מצד החברה מהסיבות שפירטת, אך גם מבחינת בעלי האג"ח, הדבר מגביר את הבטחון בחברה והקטנת החוב מגדילה הסיכוי לתשלום.
    מקווה שעניתי לשאלתך.

Re: שאלה כללית על אגח"ים

בהמשך לשאלה זו, מצ"ב מס' אג"חים שבדקתי אותם לפי המלצת פעילים בית השקעות (בכתבה שפורסמה בגלובס ב-7.10.09, כדלקמן:

קליר 1 - אחזקת ציבור כ-6%, מוסדיים 10%,פרטי כ-84%,אג"ח לא מדורג,מח"מ 1.5,תשואה ברוטו כ-9%,ריבית וקרן אחת לשנה ופדיון 30.12.12 והחברה עוסקת בתחום ייצור ושיווק חומרי ניקוי.

אורד 1- אחזקת ציבור 4.5%, מוסדיים 9%, פרטי כ-86%, אג"ח מדורג BBB,מח"מ 1.9,תשואה ברוטו כ-9%,ריבית כל חצי שנה ואחת לשנה קרן+ריבית, פדיון 31.5.13 והחברה עוסקת בתחום מע' ביטחון ובטיחות.

שניב 1- אחזקת ציבור 8%,מוסדיים 5%, פרטי כ-87%, אג"ח מדורג Baa1, מח"מ 1.9, תשואה ברוטו כ-10%, ריבית כל חצי שנה וקרן+ריבית אחת לשנה, והחברה עוסקת במוצרי נייר גולמי.

פרידנזון 1- אחזקת ציבור 16.5%, פרטי כ-16.5%, חברת קמבראדג 67%, אג"ח לא מדורג,מח"מ 1.7, תשואה ברוטו כ-10%, ריבית כל חצי שנה וקרן+ריבית אחת לשנה,פדיון 5.3.13 והחברה עוסקת בלוגיסטיקה.

האג"ח הנ"ל מדורג נמוך או לא מדורג, אחזקת מוסדיים נמוכה ובעיקר יש אחזקה פרטית. אודה לחוו"ד באג"חים אלו בעיקר בסיכון ההשקעה בהם, ולפי דעתך מי מהנ"ל אתה ממליץ להשקעה?

תודה רבה,
    עמית

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות