אהלן חברה,
יש לי מספר שאלות שכולן נובעות מאותו שורש - הצעד הראשון לאחר הקורס והתובנות.
אז ככה,
לפני כשבוע הסתיים קורס המעוף בו נטלתי חלק וכעת אני מעוניין להתחיל לסחור וכמנטרה ראשונית אמרתי לעצמי שאני אלך על כיוון של ארביטראג' במקביל לפתיחת אסטרטגיות ופוזיציות סולידיות כגון שוקת רחבה מאד - דבר שיאפשר לי ללמוד להכיר את המערכת הלכה למעשה וקצת להתגלח על הזקן של פוזיציות לא מסוכנות.
עכשיו הבעיה שלי היא כדלקמן:
בישיר השקעות הם מציעים לי את מערכת ה- fmr אבל מסתבר שהעלויות שלה יקרות מדי - לפחות בשלב ההתחלתי (הם דורשים מינימום 700 פעולות בחודש שזה מינימום 1400 ש"ח בעמלות).
המערכת החלופית שלהם האורדרנט שהיא דווקא זולה יותר לא בטוח מתאימה כיוון שהיא לא כוללת שום תוכנות יישום ועזרה, אלא מערכת פשוטה של מסחר עם שלוש פקודות בלבד. כמו-כן אני לא ממש הבנתי מהם האם האורדרנט מסוגלת להעביר נתונים און ליין בזמןאמת קרי בלי השהייה (כנראה שלא).
המערכת של טרייד1 מציעה חבילה יפה יותר של 15 ש"ח לחודש דמי שימוש במערכת עצמה שכוללת ממשקים רבים שיש בהם כדי לסייע (במיוחד למתחיל) בצעדיו הראשונים וכל מיני פעולות מהירות שיכולות לשפר פקודות המסחר (לא שאני ממש מבין בזה עדיין). גם כאן יש אותה בעיה שזה לא ממש און ליין במובן שזה מתעדכן כל חצי דקה בערך.
עכשיו אם אני רוצה לעשות ארביטראג' אני חייב להיות און ליין (תקנו אותי אם אני טועה), כיוון שהפעולות חייבות להתבצע במהירות רבה שאחרת אני עלול למצוא את עצמי מפסיד כי הפערים שראיתי נעלמו לפני שהספקתי לרכוש ולכתוב את כל הפוזיציה הנדרשת.
לפיכך, הייתי מבקש המלצות של מנוסים יותר ממני מה מתאים לשלב ההתחלה, איזה מערכת עדיפה וכמה חשוב מימד הזמן (קרי מערכת זמןאמת מול מערכת של שיהוי בן 30 שניות לערך) - כאשר התשובה צריכה להיות על רקע הצורך לעבודת ארביטראג' בעיקר.
שאלה נוספת - האם כאשר מבצעים פוזיציית ארביטארג' (למשל רכישת שתי אופציות קיצוניות וכתיבת שתי אופציות אמצעיות) המערכת יודעת לבד להכיר בכך שזה רווח בטוח ומבצעת פקיעה אוטומטית או שמא צריך להמתין לסוף החודש? או לחילופין צריך לבצע היפוך של הפוזיציה באמצעות קניית האופציות שזה עתה מכרתי ורכישת האופציות שזה עתה קניתי (ואם זה כך, האם אני אמצא שתי אופציות במחיר בו כתבתי כאשר הפעם המחיר שלהן הוא נמוך יותר - עובדה שתותיר לי בכיס את פער הארביטארג'?)
אני מבקש להודות מראש לכל מי שכבר מבצע את הפעולות ויודע מנסיון אישי להשיב על השאלות...
יובל
:?: