x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מס רכישה

מס רכישה

שלום לירן

בבעלותי 2 דירות : 1 שקניתי לפני כ-10 שנים ושוויה כ-400 אלף שקל והיא מושכרת.
    2 קניתי השנה שם אני מתגורר ושווייה כ- מליון ו -100 אלף שקלים.
    שלמתי מס רכישה עבור דירה יחידה ובמשך 24 חודשים אנסה למכור את הדירה הראשונה.

האם ניתן לשלם מס רכישה המחושב עפ"י מחיר שווייה של הדירה הראשונה שהיא להשקעה?

האם אפשר לשלם כבר עכשיו את כל הסכום כאילו לא מכרתי ,ואם אמכור מאוחר יותר (בתחום של ה-24 חודשים) האם אקבל החזר ?

תודה מראש
    משה

Re: מס רכישה

שלום רב,

מס רכישה, כשמו כן הוא, משולם על עסקת הרכישה תוך 45 מיום העסקה.
    העובדה כי יש בבעלותך 2 דירות ותמכור אחת מהן תוך 24 חודשים הינה רק לשאלת גובה שיעור מס הרכישה שעליך לשלם.

במידה והדיווח למס שבח הינו כי תמכור את הנכס הראשון תוך 24 חודשים, כלומר הינך מבקש לשלם מס רכישה בשיעור של דירה יחידה , כבר כעת ולכן אין כל צורך לבקש החזר מס.

הרציונל מאחורי פטור זה הינו כי 2 בני זוג שבאים עם דירות קטנות יוכלו לאחד כוחם ולרכוש דירה גדולה יותר, ללא נטל מס גבוה.

בכבוד רב,
    לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

לירן שלום

כוונתי לשלם כעת מס רכישה לפי המצב שלא אמכור את הדירה. כלומר המס המוגדל.
    והשאלה היא : אם בכל זאת לאחר שכבר שלמתי (לפי דירה שנייה), אמכור את הדירה , אז יוחזר לי הפרשי תשלום המס. אני חושש מעליית גובה מס הרכישה ל - 7.5%.
    הדירה שאני רוצה למכור היא דירה שקשה למכור אותה.

תודה שוב
    משה

היי משה

למיטב ידיעתי , אכן תוכל לבקש החזר על מיסוי עודף באם תמכור את הדירה השנייה אך הייתי ממליץ להתייעץ בנושא עם יועץ מס.

אני חושב שעדיף לפעול הפוך, לשלם פחות תוך דיווח שכן תמכור תוך 24 חד' ובאם לא תמכור תדרש להוסיף את ההפרש.

כשאתה משלם מס הוא נלקח מהר , שאתה בא לבקש החזר אתה מגלה שהדבר לוקח לא מעט זמן ובירוקרטיה.

העלאת המיסוי היא רק בגדר הצעת חוק ויש לקחת זאת בפרופורציה הנכונה.

בכבוד רב,
    לירן מורנו , עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

תודה רבה
    עזרת לי בהחלטה!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות