x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: גז טיבעי

גז טיבעי

לאחרונה נחשפתי לארביטראז' תיאוריטי : יחידת אנרגיה המיוצרת מגז זולה משמעותית מזו המיוצרת מנפט - מתבקש לקנות גז למכור נפט או לפחות ( אם מפחדים משורט נפט ) לקנות גז .
    יש אי-טי-אפ UNG שניסחר בארה"ב .
    שאלות : אני מפספס משהו ? כדאי לקנות ? האם המכשיר הינו המתאים או שיש מכשיר אחר ?
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
    יתכן שקניתי \ מכרתי נייר הערך לפני שכתבי כאן .

Re: גז טיבעי

היי , אני לא מתמצא בנושא הנ"ל , אבל נראה לי שזה שווה תגובה .

לעניות דעתי אתה מפספס מס' דברים :
    1. ראשית מי אמר לך שיותר זול לעבור לגז ( כשמשקללים את ההשקעה במעבר מנפט לגז ) ?
    2. האם אין עוד גורמים שיכולים להשפיע על כל אחד מהם בנפרד ?

בכל אופן , גם אם התשובות לנאמר לעיל יובילו למסקנה שלך , כלומר שהגז צפוי לעלות לעומת הנפט , עדיין זהו ריסק ארביטרא'ז ולא ארביטרא'ז , וכך צריך להתייחס להשקעה זו כשבוחנים את הסיכונים שלה .

בקשר למכשירים בתחומים הנ"ל , כמדומני ישנם גם תעודות סל על הסחורות הללו .

ung היא תעודת סל, אבל היא קצת בעייתי ואינה עוקבת במלואה אחר הגז הטבעי.

ישנן חברות שמתעסקות עם הגז הטבעי, למשל כמו Chesapeake Energy Corp סימול CHK
    אבל פה אתה חשוף למניה בודדת ולא לגז הטבעי.

בכל מקרה תעודת ה-UNG קצת בעייתי.

נ.ב מחזיק ה-UNG בעצמי ואישית אני מאוד מאמין בגז הטבעי לשנים הבאות

שלום לכם,
    כאיש סחורות אכן ישנו הפרש רב בין הגז הטבעי לנפט על פי השוואת יחידות החום (כך משווים מוצרי אנרגיה).
    עליכם לדעת מספר דברים:
    1. ההפרש בין סחורות אלה הוא נמוך בהשוואה להיסטוריה אך לרמה שכיום (מכיוון שאני עוקב מדי יום) משנת 94 הוא הגיע 4 פעמים.
    2. חשוב להבין שרמת המלאים של הגז הטבעי שנסחר בארה"ב ועליו אנו מסתכלים הוא בשיא כל הזמנים.
    3. אני מאמין באמת שהפער אמור להצטמצם, אולם לוקח הרבה מאוד זמן עד שעושים את הרווח המלא - משמע, כיום ההפרש עומד על 65% (אפשרות לרווח כשהמחירים יהיו שווים) אני מאמין שעם ההתאוששות בארה"ב יהיה ניתן לעשות רווח אבל לא כולו.
    4. כמו כן, עליכם להכיר את אפשרויות ההשקעה בכך- אין ETN שידוע לי שמבצע זאת כך שניתן לעשות זאת עם חוזים עתידיים.
    אגב, כמו שציינתי בעבר - אל תגעו ב- UNG כי הוא כבר מתחילת יולי לא משקיע בחוזים אלא ב- SWAP וכל הכתבות שאתם רואים מהוות לכם כמשקיעים בעיה גדולה כי אנשים לא מוסמכים בשוק הסחורות כותבים שם את המאמרים.

לגבי נושא הריסק ארביטראז' - זה נכון
    margin של אסטרטגיה כזו על מנת להמנע מהריסק ולהרוויח רק ארביטראז' היא גבוהה מאוד.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות