ברצוני לבנות תיק אגח בתשואה של 10 אחוז האם כדי להקטין את הסיכון כדאי לנטרל את חברות הנדלן .?התיק מיועד לטווח זמן של עד שלוש שנים . המלצות על אגחים באופן ספציפי יתקבלו בתודה
ברצוני לבנות תיק אגח בתשואה של 10 אחוז האם כדי להקטין את הסיכון כדאי לנטרל את חברות הנדלן .?התיק מיועד לטווח זמן של עד שלוש שנים . המלצות על אגחים באופן ספציפי יתקבלו בתודה
לאליש שלום,
בנתונים שציינת תוכל למצוא אג"חים במיוחד בתחום הנדל"ן, אני אישית לא מקבל את האמירה הגורפת שתחום הנדל"ן כולו מסוכן, יש לבחון כל חברה בנפרד ובחברה יש הבדל בין אג"חיה.
אני אישית "מחבב" את האג"חים להמרה של טאואר, על כך כתבתי רבות, תוכל לקרוא את סקירותי בעניין זה בפורום, אם תתעניין, התחל בכתבתי שכותרתה: מהו אג"ח להמרה? פירוט לאג"חים של טאואר.
לסיכום: אם תבנה תיק בתשואות מעל 10% ללא נדל"ן בכלל, לעניות דעתי לא תקטין את הסיכון ואולי דווקא תגדיל אותו.
בהצלחה.
תרומתי הצנועה לרשימה
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
יתכן שקניתי \ מכרתי נייר הערך לפני שכתבי כאן .
רם האם תוכל להיות יותר ספציפי ? נניח בנושא של אגח נדלן
לאליש,
לדוגמא:
1. ב. יאיר 5 , כבר דנתי בו רבות, ה"מיוחד" בו שיש לו ביטחון מדרגה ראשונה שערכו גבוה מההתחייבות.
2. דלק נדל"ן כ"ה, לא ארוכה מדי (אף ש ג'/ד' קצרות ממנה), מחירה טוב גם אם חלילה ילכו להסדר (מה שאני מניח ועוד יותר מקווה שלא יקרה).
3. פאנגאיה א', אג"ח שעד היום לא כתבתי עליו מילה, נקודת אזהרה לגביו: סחירות נמוכה , כך שאם לא לפרעון, יכול להיות קצת בעייתי ביציאה ללא התפשרות על המחיר.
בהצלחה.
רם
לגבי פאנגאיה נדלן אג"ח א, רציתי לדעת מהם הבטחונות של האג"ח??(אם יש כאלה)
יש לך אגח מובנה עצמון
כל עוד ריבית התלבור ל 6 חודשים נמוכה מערך מסויים הוא משלם ריבית של 8 אחוז, והקרן מובטחת עם דירוג אגח מאוד גבוהה,
לפחות בשנה הקרובה להערכתי אין סבירות שהתלבור יגיע ליעד.
אני יודע ש 8 אחוז זה לא 10,
אבל, זה הרבה יותר בטוח.
80% מהתשואה ב 10% מהסיכון.
לחייכן,
כמדומני שלפנגאייה אין בטחונות.