עוגת פירורים. מתכון שיגעון !
( בצק פריך מתוק )
החומרים לבצק :
4 כוסות קמח.
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
4 חלמונים
1.5 מרגרינה בלי מלח / חמאה רכה.
המילוי :
4 חלבונים
תמצית ווניל / שקית סוכר ווניל.
חצי כוס ריבת תות-שדה.
3 כפות קקאו.

אופן ההכנה :
לערבב היטב את הקמח, הסוכר , אבקת האפייה , החלמונים והמרגרינה-
עד שייווצר בצק אחיד.

לחלק מייד לשני חלקים שווים.
חלק אחד יוכנס למקפיא- אך לא יותר מאשר לרבע שעה.

לרדד ולשטח בתבנית מרובעת, את מחצית הבצק השנייה.

המילוי :
להקציף היטב את ארבעת החלבונים,
להוסיף תמצית ווניל או חבילת סוכר ווניל (עדיף).
להכניס לקצפת החלבונים חצי כוס ריבת תות -שדה.
להוסיף שלוש כפות קקאו.
להקציף היטב, עד שכול החומרים יתערבבו.

למרוח את המילוי על הבצק התחתון.

להוציא את מחצית הבצק המקורר שבמקפיא.
לגרר אותו מעל כול שטח העוגה, בחלקים שווים.
נא להקפיד על כיסוי מושלם.

אופים בתנור מחומם מראש, בטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
משך זמן האפייה- עד ששכבת הבצק העליונה, הופכת זהובה..

אחרי שהעוגה התקררה, רצוי להכניסה למחצית השעה למקפיא.
הקירור יבטיח חיתוך מושלם לריבועים, שיוכנסו לצלוחיות נייר
קטנות. ("מנג'טים").

מתאים לעוגות יום- הולדת.
מתאים לפטיפורים.
מובטחת הנאה שלמה בכול נגיסה.
בתיאבון.
אילנה.