המניות בארה"ב בשיא, האם זה הזמן לגוון חשיפה למזרח אסיה?




שוקי המניות בכל העולם ממשיכים במגמה חיובית, אך בעוד שבארה"ב השווקים ברמות שיא והמכפילים לא נמוכים, בלא מעט מדינות באזור מזרח אסיה התמחור בשוקי המניות נמוך, הצמיחה הכלכלית גבוהה ונתמכת בשיפור בכל העולם המערבי ולפי שעה זרימת הכספים מאסיבית ומספקת גב להמשך עליות.
השווקים במזרח אסיה, כולל מדינות כמו יפן, סין, דרום קוריאה וטייוואן, נמצאים בעיצומה של צמיחה כלכלית מואצת. פרט לתיירות הפורחת, המדינות האלה מרכזות עניין בשל פרויקטים גרנדיוזיים של תחבורה שתחבר בין קצוות היבשת ותעביר סחורות במהירות, כמו גם תוכניות לפיתוח אזור סחר חופשי אדיר בגודלו שיכלול את הודו, יפן, סין וקוריאה.
גם התעשייה במדינות אלה ממשיכה להתפתח ולהתקדם. אם בעבר מדינות מזרח אסיה היו המקור למוצרים זולים ונחותים, כיום הן מייצרות מוצרים ממתקדמים ומבוקשים, מכלי רכב ועד סמארטפונים, לצד מפעלי שבבים מתקדמים של חברות כמו טיוואן סמיקונדקטור, הנהנים מהפריחה העולמית של תחום השבבים שהמחזור הנוכחי בו ארוך יותר ממחזורים קודמים בעבר.

יתרון נוסף של החשיפה למדינות מזרח אסיה הוא שצמיחה בכלכלות המערביות מביאה עמה בשורות טובות גם אליהן, עקב הגברת הביקושים והעלייה המתמדת בייצוא. כך, המשקיעים באזור זה של העולם נהנים פעמיים – מהצמיחה באירופה וארה"ב, ומהשגשוג הכלכלי הפנימי באסיה.
אין פלא, אם כן, שהכלכלות הללו מציגות נתוני מקרו חזקים – והבורסות שלהן מפגינות ביצועים נאים. כך לדוגמה עלה השנה המדד המוביל בהונג קונג (סין) ביותר מ-30%, בקוריאה ב-25%, ביפן וטייוואן ביותר מ-15%.

יפן: רווחי החברות עלו ב-38%

יפן נהנית בתקופה האחרונה מסנטימנט חיובי בשווקים, לאחר שראש הממשלה המכהן, שינזו אבה, הצליח להיבחר שוב בבחירות בזק שהתקיימו ב-22 באוקטובר. אבה, הדוגל במדיניות מוניטרית מרחיבה, זכה גם ברוב גדול בבית הנבחרים של יפן, כך שהוא צפוי ליהנות מתמיכה במהלכים כלכליים גדולים שבכוונתו להוביל, הכוללים שינוי החוקה של יפן.
הבורסה היפנית עלתה ב-10% באוקטובר, בתמיכה של דו"חות רבעוניים חזקים. רווחי החברות ביפן עלו ב-38% בהשוואה לרבעון המקביל, וההכנסות עלו ביותר מ-8%. זו אחת מעונות הדו"חות החזקות ביותר של השנים האחרונות, כאשר לראשונה מזה שנים השיפור המשמעותי ניכר לא רק בדו"חות של החברות האמריקאיות.

סין: נתוני יצוא טובים

בסין נרשמה צמיחה של 6.8% ברבעון השלישי של 2017, ירידה קלה בהשוואה לצמיחה של 6.9% ברבעון השני. בין היתר, הושגה הצמיחה הנאה הודות לנתוני ייצוא טובים - ההתאוששות העולמית בצמיחה עודדה את הביקוש למוצרים תוצרת סין, והמפעלים עבדו שעות נוספות.
דרום קוריאה: נהנית מהגידול בסחר הגלובאלי

דרום קוריאה לא מניחה למתח בין ארה"ב לשכנתה הצפונית להפריע לצמיחת הכלכלה. לפי נתונים שפרסמה הממשלה באוקטובר, הצמיחה ברבעון השלישי במדינה הייתה הגבוהה ביותר זה שבע שנים, כאשר כלכלנים מעריכים כי היא תמשיך להיות חזקה, הודות לגידול בסחר הגלובלי, עלייה בשכר המינימום והגדלה של ההוצאות הממשלתיות במדינה.
הבורסה בסיאול מפגינה ביצועים נאים – בין היתר הודות לחברת הענק המקומית סמסונג, שמניותיה עלו ביותר מ-45% מתחילת 2017. הידוק הקשרים עם השכנה סין צפוי גם כן לעודד את הכלכלה, בעיקר את היצוא והתיירות.

טייוואן: צמיחה של 3.1% בתמ"ג

גם בטיוואן, הנתונים מעידים על צמיחה כלכלית מתמשכת ויציבה – שהואצה ברבעון השלישי של 2017. ברבעון זה נרשמה במדינה צמיחה של 3.1% בתמ"ג – לעומת 2.13% ברבעון הקודם. לגידול זה תרם בעיקר היצוא מוטה הטכנולוגיה של המדינה, הנסמך על הגידול העולמי בפעילות של הסקטור.
סקטור הטכנולוגיה הוא הגדול ביותר בבורסה בטייוואן ומהווה כ-51% ממדד המניות TWSE. תת-סקטור הסמיקונדקטור הוא הגדול ביותר עם 96 חברות המהוות כשליש מהמגזר, כאשר החברה המובילה אותו היא טייוואן סמיקונדקטור.

המכפילים נמוכים ביחס לעולם

יתרונם היחסי של השווקים במדינות מזרח אסיה הוא שלמרות העליות הנאות בבורסות שלהן השנה – המכפילים של החברות הנסחרות עדיין נמוכים יחסית לאירופה ולארה"ב. ניתן לראות זאת בבחינת המדדים המובילים בבורסות. כך למשל, מכפיל הרווח הנוכחי של האנג סנג (בורסת הונג קונג, סין) הוא 13.64, של ניקיי 225 היפני – 19.49, של מדד TAIEX בטייוואן 16.33 ושל מדד KOSPY הקוריאני – 15.88. זאת, בהשוואה למשל למכפיל של כמעט 20 במדד S&P 500 האמריקאי.
העליות בשווקים האלה, פוטנציאל הצמיחה קדימה והתמחור האטרקטיבי שלהם בהשוואה לשווקים המערביים, מסבירים את זרימת הכספים החזקה לקרנות סל על מניות באזור זה. מתחילת 2017 גייסו קרנות סל על השווקים באסיה פסיפיק מעל 50 מיליארד דולר.
במבט קדימה, התחזיות מובילות להמשך צמיחה כלכלית תוך גידול בצריכה הפרטית, ואלה תומכים בהמשך העליות בבורסות מזרח אסיה. יחד עם זאת, למשקיעים אשר רוצים להיחשף לאזור, כדאי לשקול פיזור בין מדינות, לצורך הקטנת הסיכון והגדלת התשואה.

המקור - הראל פיננסים