XAUUSD== היום הוא נעה ברמות 1008 לאונקיה עד סוף 2009 יצנח חזרה לכיוון ה700??
או המגמה למעלה ?? {אני לא מצפה לתגובות של נביאים אלא בתור ניתוח טכני וקצת ספקולניטי}
XAUUSD== היום הוא נעה ברמות 1008 לאונקיה עד סוף 2009 יצנח חזרה לכיוון ה700??
או המגמה למעלה ?? {אני לא מצפה לתגובות של נביאים אלא בתור ניתוח טכני וקצת ספקולניטי}
ספקולנטים, שמעתי גם שיגיעה ל1200(אגב לא פוסל את האפשרות).
אני יתמקד בטכני.
התיקון הטכני של העלייה האחרונה נעצר בדיוק על תמיכת פיבו' 38.2 וחזרה לעלות אפשר לשים לב שRSI ומומנטום לא תומכים בעליה וגם לא MACD לכן צריכה לבוא ירידה/דשדוש במידה וגם זה לא תפרוץ את תמיכת פיבו' הזהב ימשיך להתחזק הכל תלוי במחיר 1036 (אותו שיא הסטורי)פריצתו מעלה יכולה להביא את הזהב לרמות 1100 מהצד השני פריצה מטה של 930-940 והתחזקות הדולר בעולם יכולה להחזיר אותנו לפחות לרמות של 800.
מעניין להסתכל גם על מרכיב של עונתיות.
הזהב נוטה לעלות פעמים רבות בחודשי הקיץ - יולי עד תחילת אוקטובר (מקביל לזמנים ששוקי המניות חלשים יחסית), ולעיתים יש נפילה בסביבות אמצע אוקטובר. יש לכך הסברים שונים - אלטרנטיבה להשקעה במניות בקיץ, ביקוש לזהב להכנת תכשיטים לקראת עונת החתונות בהודו בסביבות אוקטובר-נובמבר, וכו.
אני מסכים עם סטס שלטווח הקצר הניתוח הטכני לא תומך בעליה, אני שם לב במיוחד ל-MACD. ביחד עם העונתיות, צריך להיות זהירים במיוחד.
אגב, לטווח היותר ארוך, ההנחה שלי שהזהב בדרך ל-1200-1300. לכן אני בעד הזהב, רק להיות זהירים בתקופה הקרובה.
הזהב מהווה מקום מפלט במקרה של משבר כמו גם מענה לאינפלצייה.