לדברי רוני גיטלין, מנהל מסחר בחדר עסקאות מט"ח בלאומי שוקי הון: "בימים האחרונים הבנקים הזרים מצטרפים למגמה של מכירת הדולרים - והיצואנים אשר מפחדים שהדולר ימשיך בנפילה, החלו להמיר דולרים לשקלים"
השקל ממשיך היום (ג') להפגין עוצמה מול סל המטבעות העולמי. במסחר בין הבנקים, הדולר נופל היום מול השקל ב-0.54% ל-3.659 השקלים - שפל של שנתיים וחצי. היורו מחסיר 0.39% ונסחר בין הבנקים סביב רמת 3.878 השקלים.
"מדובר בצרות של עשירים. אנחנו כרגע בכיוון מטה לרמת 3.6 השקלים ואם נעבור אותה הרמה אחריה תהיה 3.4 שקלים. עומק הירידה תלוי בהתערבותו של בנק ישראל והסכומים הנוספים אותם הוא יבחר להשקיע", כך טוען היום רוני גיטלין מנהל מסחר בחדר עסקות מט"ח בלאומי שוקי הון.
לדברי גיטלין, המשך הקריסה בשקל הינה לאור מכירות הדולר אשר גדלו לאחרונה על ידי הפעילים בשוק. "בימים האחרונים הבנקים הזרים מצטרפים למגמה של מכירת הדולרים, והיצואנים אשר מפחדים שהדולר ימשיך בנפילה, החלו להמיר דולרים".
"סוף סוף אנו רואים כי חזר עניין לשווקים, השקל מתחזק ובצדק. הצמיחה אותה הציגה הכלכלה הישראלית ברבעון הרביעי של 2016 היתה מאוד גבוהה - 6.2%. הנתון העיד על צמיחה בריאה, לא רק צמיחה בשל בזבוז כספים ,אלא גם צמיחה אשר נובעת מגידול בהשקעות זרים. הרבה חברות היי-טק גדולות נמכרו. והמגמה ממשיכה, רק היום דיברו על כך כי אורמת בדרך להימכר", ציין גיטלין.
לדברי גיטלין, גם לאחר התערבות בנק ישראל באמצעות רכישת דולרים, נותרת יתרה של כ-5 מיליארד דולר עודף בחשבון השוטף של מדינת ישראל, עודף אשר לפני ההתערבות ורכישת 6-9 מיליארד שקל בשנה, עמד על עודף כולל של כ-14-12 מיליארד שקל.
מי שמוטרד מהתחזקות השקל הינם היצואנים. "המשק שלנו מוטה ייצוא וזה אכן סיכון עבורו שכן 40% מהתוצר הוא יצוא. בגלל זה בנק ישראל והאוצר אשר רואים את הייצוא כקטר של המשק מוטרדים מאוד משער החליפין. אומנם יוקר המחיה אמור לרדת אם השקל גבוה, אך יש לכך מחיר כלכלי.
2400168391.PNG2873155190.PNG
TheMarker