הצטרפת לחדר
(15:47) David_r:ואני זז, המשך יום טוב. אני מאוד מקווה שאצליח לבוא לצ'ט של אלון בערב. המשך יום מורווח ומוצלח לכולם...
(15:51) שני:וערב טוב, דויד�
(16:12) שני:ולקחתי היום שורט על בזק
(16:12) שני:ומי איתי?
(17:20) מנחם:והשורט של בזק בטוח איתך הלונג כועס
(20:02) אלון פיאדה:ושלום וערב טוב, מייד נתחיל בצאט בנושא אגח. מוזמנים להעלות שאלות
(20:03) גרוס:וערב טוב אלון, מה שלומך?
(20:03) שני:וערב טוב אלון�
(20:04) ronny1181:והיי אלון�
(20:04) tatoo:וערב טוב אלון ,ערב טוב לכולם ��
(20:04) אלה:ושבוע טוב אלון
(20:05) אלה:ויש לי שאלה שמישהו שלא הצליח להגיע ביקש שאשאל בשבילו
(20:05) אלון פיאדה:וערב טוב לכולם
(20:05) אלון פיאדה:וכן אלה?
(20:05) David_r:וערב טוב לכולם, ערב טוב אלון.
(20:05) David_r:והגעתי... אלה.. תודה רבה :)
(20:06) אלה:ו""""����
(20:06) אלון פיאדה:ומה השאלה?
(20:06) David_r:והי אלון, השאלה היא לגבי אג"ח ארה"ב TIPS צמוד מדד
(20:06) David_r:ומה דעתך עליהן ? ואני מנטרל את תנודות המטבע בהקשר הזה ומבקש אם תוכל להתייחס לתשואות
(20:06) המכונה:והיי אלון, מה אומר לגבי ריבית בארץ?
(20:07) ronny1181:והאם רפורמת המדדים צפויה להשפיע גם על אגח?
(20:11) אלון פיאדה:ובביטול תנודות מטבע, מדובר באג"ח שמקביל לאגח ממשלתי, אך ההצמדה למדד היא כפי שמופרסם בארה"ב ולא בארץ כמובן - ולמדד זה השפעה כמובן על החלטות העלאת הריבית (שזה הסיכון היחיד שנשאר - להזכירכם באת עליית הריבית מחירי האגח בשוק יורדים)
(20:14) שני:ואלון, קצת פחות קשור לאגח, אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע מה אתה אומר על הקניות של בנק ישראל
(20:16) David_r:ואלון, תודה. האם אתה חושב שהמחירים של הTIPS ISA אטרקטיבים היום?
(20:16) David_r:וTIPS USA
(20:16) אלון פיאדה:ואך נשאלת השאלה האם יש לאגחים אלו יתרון ביחס לאגחים הישראלים מצד אחד? ומהצד השני האם יש להם יתרון ביחס לאגחים האחרים של ארה"ב (לדוגמה אלו של הריבית המשתנה)
(20:17) אלון פיאדה:ולגבי המחיר (שמימנו נגזרות התשואות) של ה-TIPS שיקבע את האטרקטיביות שלהם - אני לא יכול להגיד כי אני לא עוקב ואני לא עוסק באופן קבוע באגחים אלו
(20:18) אלון פיאדה:ואם תוכל לצרף קישור לדף של הנייר אני יכול לעלעל בנתונים, ועדיין זה לא יהיה בגדר בחינה מעמיקה
(20:18) David_r:והבנתי. תודה על ההתייחסות. אעמיק בזה עוד קצת. ואשלח.
(20:18) אלון פיאדה:ובאותו הנושא עולה השאלה המעניינת מה אנו מאמינים שיקרה בארה"ב - האם הריבית תעלה לפני/אחרי עליית המדדים שם?
(20:19) אלון פיאדה:ושכן בכך נעוץ הפיתרון לשאלתך
(20:19) David_r:ואני צופה בטווח של שנתיים כ-5-7 העלאות ריבית. ולכן אני מוצא בהן עניין עכשיו.
(20:20) אלון פיאדה:ובמידה והריבית תעלה עוד לפני המדדים - אז התששובה צריכה להיות ברורה - בטווח הזמן הקצר - אין לאגחים אלו יתרון (ולדעתי זהו המצב הסביר ביותר מתוך סל ההסתברויות)
(20:20) אלון פיאדה:ולמעט אם הדבר כבר מתומחר בפנים - ובשביל לענות על שאלה זו צריך להכיר את הנושא הרבה יותר עמו
(20:21) אלון פיאדה:ולגבי הריבית בארץ (לשאלתו של "המכונה")
(20:22) אלון פיאדה:ואני מאמין כי הריבית בישראל צריכה להעלות (למעשה שכבר היתה צריכה לעלות). ייתכן כי בטווח הזמן הקצר זה עוד לא יקרה, אבל כאשר הריבית בארה"ב תעלה בעוד פסיעה או שתיים, כבר לא תיהיה ברירה לבנק ישראל
(20:22) אלון פיאדה:ורפורמת המדדים (לשאלתו של ronny1181)
(20:23) אלון פיאדה:ולמדדים השפעה עקיפה על האגחים שכן הם או צמודים להם או שלא, ושינוי באופן החישוב משפיע על התוצאה הסופית ומכן על מחירי האגח. אך בסוף זו ההצמדה עצמה ו"החוקים" בדבר לא ישתנו
(20:24) אלון פיאדה:ולגבי הקניות של בנק ישראל - אני הענה בסוף...
(20:25) אלון פיאדה:וDavid_r - במידה ואתה מאמין כי יהיו 5-7 עליות ריבית בשנתיים (כלומר מדי מספר חודשים) אז למה אגחים אלו נראים לך
(20:25) אלון פיאדה:ומעניינים?
(20:26) David_r:והאג"חים האלה משלמים ריבית עם עליית האינפלציה ויש להם הבטחת תשואה
(20:26) David_r:והעלאות ריבית מגלמות למעשה אינפלציה. ולמעשה יש כאן סוג של גידור למניות
(20:26) אלון פיאדה:ונכון שצריך להיות (בתיאוריה) קשר בין האינפלציה להעלאות הריבית - אך כפי שראינו כבר בשנים האחרונות קשר זה לא נשמר
(20:27) אלון פיאדה:וכרגע האינפלציה בכל העולם נמוכה מאוד עד שלילית (כולל בארה"ב) אך עליות הריבית שם (במיוחד אם בחירתו של טראמפ) כמעט מובטחות
(20:28) David_r:והנחת היסוד שלי, וייתכן שאני שוגה כאן, היא שההשקעות בתשתיות וחיזוק הכלכלה על ידי צמצום רגולציה ודילול מס החברות יגדילו את ההוצאות ויאיצו אינפלציה
(20:28) David_r:וולכן אני מוצא בהן עניין. יותר מאשר למשל, האג"ח צמוד מדד שלנו
(20:29) אלון פיאדה:וכלומר אנו הולכים למצב הפוך שבו הציפייה היא כי תחילה יעלו ריביות ואלו יגרמו לעליית האינפלציה, ולא המצב הנפוץ בתיאוריות הכלכלה שבה בשביל לרסן אינפ משנים את הריבית
(20:30) אלון פיאדה:והיסטורית המדדים בישראל גבוהים יותר (למרות שבשנים האחרונות הן שליליות)
(20:31) אלון פיאדה:ומעבר לכך אינפלציה נגרמת כתוצאה מצריכה ובעוד צריכה ממשלתית היא סוג של צריכה, גם על פי התיאוריה הכלכלית היא בצד השני של המשוואה, אבל אני יכול להבין את ההתלבטות
(20:32) אלון פיאדה:ודרך אגב הורדת מס החברות לא מעודדת צריכה/השקעה מצדם אלא חסכון (שכן אם משלמים מס נמוך יותר אין טעם "להסתיר את הרווח" בהשקעה [שיטה לגיטימית לצמצום נטל המס]) - כך שלמעשה גם בתחום זה אנו מדברים על צמצום ולא העמקה
(20:33) אלון פיאדה:ואבל אנו נכנסים לקרקע לא יציבה ולאיזור לא ממש ממופה שכלכלה העולמית וקשה לחזות להן הדברים יתגלגלו.
(20:35) David_r:ומה לגבי שורט על התל בונד בישראל? אתה חושב שבשלה העת לכך או שיש עדיין אפסייד למדד הזה?
(20:36) אלון פיאדה:ולגבי רכישות בנק ישראל - אם כבר הוזכרו ל
(20:36) אלון פיאדה:ולמעלהעלה
(20:36) אלון פיאדה:ורכישות אלו במחיר נוכחי אינם מהוות סיכון או הימור אלא החלטה נכונה (לדעתי)
(20:37) אלון פיאדה:ומעבר לכך לתוכנית הרכישה בעקבות הפקת הגז יש היגיון בריא, ואכן בנק ישראל פועל ב
(20:37) אלון פיאדה:ובנושא
(20:38) אלון פיאדה:וועדיין, לרכישות, גדולות ככל שנראה שהן, יש השפעה מינורית על יחס המטבעות וחוזק השקל
(20:40) אלון פיאדה:וישנם פשוט כוחות גדולים יותר וכסף רב שזורם פנימה, אבל הגדלת מטבע החוץ של מדינת ישראל הינה "הימור" במיוחד לאור כך שהדבר נעשה ללא הנפקה של שקלים חדשים
(20:41) אלון פיאדה:ושאני אישית הייתי מעדיף לראות, במיוחד לאור האינפלציה השלילית בשוק (גם אם בתיאוריה, לחלופין הייתי משנה את המדד לבחינה כי ברור לכל כי האינפלציה אינה שלילית בשוק הישראלי - מספיק לראות את החשבונות החודשיים של המשפחות באר)
(20:42) אלון פיאדה:ואם הגברת(הצתחלת הייצור) של הגז, הדברים רק יתחדדו, כי כסף זר נוסף עתיד להיכנס לשוק הישראלי - מהבחינה הזו מצבנו היחסי טוב
(20:44) אלון פיאדה:ולגבי התל בונד, אני לא רוצה שתתפסו אותי במילה, אבל אני כבר הרבה זמן אומר כי יש פה סוג של בועה ועד כה היא המשיכה לצמוח. המצב יכול להשתנות רק כאשר (כאשר ולא אם) הריבית תעלה, ובנתיים הדברים מתעכבים בתחום זה, אך בטווח הארוך - כן אני חושב שאתה צודק.
(20:45) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:45) David_r:ותודה רבה על התיחסויותיך. אני שמח שהצלחתי להגיע בסופו של דבר.
(20:47) גרוס:ותודה רבה אלון
(20:47) שני:ותודה רבה רבה היה מאוד מעניין���
(20:47) tatoo:ותודה רבה אלון ��
(20:48) המכונה:ותודה על ההסברים
(20:48) אלון פיאדה:ושמח לעזור
(20:49) ronny1181:ותודה רבה על זמנך אלון, היה מאוד משכיל
(20:50) אלון פיאדה:ושמח לשמוע
(20:50) אלון פיאדה:ואם אין שאלות נוספות , נסיים פה היום
(20:50) אלון פיאדה:וועד שבוע הבא
(20:50) גרוס:ומאוד מעריכים את הצ'אטים איתך, תודה רה
(20:50) גרוס:ורבה
(20:51) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע טוב ומסחר רווחי
(20:51) David_r:ומצטרף. תודה ושבוע רווחי לכולם
(20:51) אלון פיאדה:ותמליל הצאט יעלה מייד לפורום למי שהחמיץ או רוצה לחזור על הדברים
(20:51) אלון פיאדה:וומקווה לראות אתכם גם בשבוע הבא
(20:51) אלון פיאדה:ולהתראות...
(20:52) ronny1181:ושבוע טוב�
(20:52) שני:ואמן שבוע מעולה לכולם�