x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: חוות דעת של שחקן מעוף

חוות דעת של שחקן מעוף

מהי האסטרטגיה הנכונה ב-2017 להשקעות בקופת גמל והשתלמות?
    אני פנסיונר שהחסכונות שלי מתרכזים בקופת גמל והשתלמות עד השנה מאז
    משבר הסאב פריים הכסף היה במסלול מניות עם יציאות מדי פעם למסלולים אחרים
    הי לי 70% הצלחה בחיזוי כיוון השוקים ביציאות האלה.
    היום עם השיאים בשווקים(S&P 500 מכפיל רווח עתידי21) יש יותר מה לפסיד
    מלהרוויח,המסלול הסולידי גם הוא בסכנת עליית הריבית ועליית תשואות.
    בבקשה מה עושים אני אובד עצות?

ברוך הבא לאתר.
    היות ואתה כבר בגיל פנסיה + ברור לכל כי נפילה נוספת כ 2008 לא תחזיר בשנית את הפסד
    הקרן כבמפולת זו (נפילה של 50% לא תתוקן תוך שנים בודדות) אין כאן יותר מדי התלבטות
    ועליך למעשה להתבצר עם הכסף.
    זה למעשה מוריד רכיב מניות שמלכתחילה לטעמי אין זה הזמן להשקעה בשל רמת השיאים גם
    ללא קשר לגיל. יתכן ואפשר יהיה לבחון זאת בשנית לאחר ירידה דרמטית שתגיע אבל בטח לא
    ברמות המחיר הנוכחיות.
    זה מותיר אותנו עם סולידי אבל אתה מתיחס לריבית + עלית תשואות, קרי למעשה מבחינתך סולידי
    הוא אגחי בלבד. החשוב הוא לא מנייתי/אגחי אלא ההצמדה ולכן אם מחפש שקט ולהתרחק מהפן
    המנייתי אזי המסלול הרלונטי הוא צמוד מדד. זה לא שהמדד צפוי לזנק בתקופה הקרובה אבל זה
    מגדר לך את אלמנט העלאת הריבית (שאם לא כן ולא יעלה המדד מדוע תעלה הריבית). זה לא מניב
    תשואה רצינית ריאלית אלא להערכתי סביב 1-3% אבל לעיתים בשוק צריך גם לדעת מתי לא להשקיע
    ולתת לתנועה המשמעותית להגיע ואז להצטרף לאחריה.

שלום מנהל ראשי!

תודה על התשובה, להתבצר במסלול סולידי - צמוד מדד אין חיה כזו בבית השקעות שלי (אלטשולר שחם)
    בכל המסלולים הסולידיים יש ערוב בין הצמוד לשקלי מיחס 1.1 עד 1.3 ומזה חודשיים שלשה הם אבדו
    תשואה ובטוח שזה לא יעצר כאן. אולי עדיף להכנס למסלול כספי עם תשואה שנתית 0.1% ?
    ולחכות לתנועה משמעותית כדבריך.

מדוע להיכנס למסלול כספי שאתה מציין בעצמך כי התשואה בו היא 0.1% לפני דמי ניהול + תשואה
    ריאלית במקרה הטוב של מינוס מחצית האחוז. אין שום עניין בקרנות הכספיות להוציא ואם זו ההתלבטות
    אז מוטב כבר להמתין במזומן בחוץ.

שלום מנהל ראשי!

תודה על התשובה. הוצאתי 50% למסלול כספי . אין אופציה להוציא למזומן.
    מקווה לא הישאר שם הרבה זמן. האמת סומך על טראמפ.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות