הצטרפת לחדר
(16:32) ROSI14:והוא יהיה היום?
(16:32) גרוס:וכן ב8
(16:33) גרוס:ופעם שעברה כשהיה ביקש להביא חברים �
(16:34) ROSI14:ווכשבאו חברים הוא לא בא��
(16:36) גרוס:ו���� אני זוכר אני גם חיכיתי, ננזוף בו היום����
(20:03) אלון פיאדה:והיי ערב טוב לכולם,
(20:03) אלון פיאדה:וממתין לנזיפות
(20:03) tatoo:וערב טוב אלון, ערב טוב לכולם
(20:03) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
(20:03) שני:וערב טוב אלון, מה שלומך?
(20:03) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שאלות
(20:03) ronny1181:ושלום אלון
(20:04) אלון פיאדה:ושלומי טוב, מה איתך?
(20:04) שני:ובסדר גמור, בעיקר במניות, קצת מפסידה, קצת מרוויחה��
(20:05) שני:וראית את הכתבה בעמוד ראשי באתר?
(20:05) אלון פיאדה:ולא, מה הכותרת?
(20:05) אלון פיאדה:ומיהרתי להיכנס לצאט �
(20:05) שני:ותשואות אגח כבר מספיק אטרקטיביות כדי לאיים על המניות
(20:06) אלון פיאדה:וממש...
(20:06) שני:ומדברים על זה שיש כדאיות יותר גבוהה לסחור אגח ארהב מאשר מניות וול
(20:06) אלון פיאדה:וכותרת מטעה (לדעתי בכוונה תחילה, אולי מטפשות)
(20:06) אלון פיאדה:ושימו לב מה היא אומרת
(20:06) גרוס:והיי אלון, ראית מה קרה היום באפריקה? ישפיע על אגח?
(20:07) אלון פיאדה:והעלאת הריבית העלתה את תשואת האגח וצפויות עוד 3 העלאות...
(20:07) אלון פיאדה:ומה זה אומר?
(20:07) Nofar:וערב טוב אלון
(20:0אלון פיאדה:ותשואת האגח עלתה (בעקבות העלאת הריבית) בגלל שמחיר השוק שלה ירד!
(20:0אלה:ואלון העלאות בארהב זה טוב ליהודים, לא?�
(20:0אלון פיאדה:וצפויות עוד 3 העלאות ריבית בשנת 2017 (לפחות לפי מה שנמסר כאן)
(20:0אלון פיאדה:וולכן מחיר האגח תיד להמשיך לרדת.
(20:0אלון פיאדה:ואז נכון שמי שרוכש כעת "יהנה" מתשואה אטרקטיבית...
(20:09) KobiDob:ואלון, אלטשולר רוצים לקנות את מנורה, האם כדאי להכנס לאגח של מנורה?
(20:09) אלון פיאדה:ואבל מי שלא יכנס יוכל להיכנס במחיר שוק נמוך יותר בעתיד ולהינות מתשואה על החזקה גבוהה יותר מזו הנוכחית (בהנחה שהתחזית על העלאת הריבית תתממש)
(20:09) אלון פיאדה:ובמקביל האם באמת "מאיים על המניות"
(20:09) שני:ואותו כנ"ל בארץ?
(20:10) אלון פיאדה:והריבית תמשיך להעלות אם ימשיך להיות שיפור בכלכלה בארה"ב
(20:10) אלון פיאדה:וכלומר אם שוק המניות ימשיך להעלות...
(20:11) אלון פיאדה:ואז האם השקעה בתשואה "חלומית" של פחות מאחוז (או שתיים במחמים ארוכים) אטרקטיבית יותר משוק מניות בעלייה - כאשר מחיר האגח במקרה של מימוש יעשה במחיר נמוך משמעותית מזה הנוכחי (תוך הפסד קשה למשקיע)
(20:11) גרוס:ואני חושב שהעלאת הריבית בארהב הייתה מאולצת, ולדעתי לא תבוא עוד אחת בקרוב...
(20:11) אלון פיאדה:וזו השקעה טובה - אז כן - יש איום ממשי מצד האגחים....
(20:12) אלון פיאדה:וולאחר שהבנו כי הכותרת היא שטויות שנובעת או מרצון להכניס משקיעים חסרי הבנה תוך "חילוץ" של המוסדיים
(20:13) אלון פיאדה:וונובעת מחוסר ההבנה הבסיסי של כתבי הכלכלה שקונים כל קומיוניקט ששולחים אליהם
(20:13) אלון פיאדה:וומטעים את הציבור וגורמים לו להפסיד
(20:13) אלון פיאדה:והשאלה שעולה (ויש בה ערך) היא... כפי שנשאלנו מעלה
(20:14) אלון פיאדה:והאם העלאת הריבית טובה ליהודים � ?
(20:14) אלון פיאדה:ותלוי במה אתה משקיע ומאיזה צד של המפה אתה
(20:14) אלון פיאדה:ובאופן עקרוני מדובר בדבר חיובי בבסיס
(20:15) אלון פיאדה:וסביבת ריבית אפס אינה טובה כמעט לאף אחד
(20:15) אלון פיאדה:וובמיוחד לא למשקיעים
(20:15) אלון פיאדה:ולמרות שיש מי שמדבר על דיפלציה ולמרות שאפילו בארץ אנו רואים מדדים נמוכים ואף שליליים בשנים האחרונות
(20:16) אלון פיאדה:ומי שחי בעולמנו ולא רק מסתכל על מספרים שלך תדע מאיפו הביאו אותם יודע כי בכל העולם בכלל ובפרט בישראל - המחירים עולים - במיוחד בישראל...
(20:17) אלון פיאדה:וכלומר ערך הכסף (בין אם מודים שיש אינפלציה ובין שלא) יורד
(20:17) אלון פיאדה:ובסביבת ריבית נמוכה, ערך כסף יורד אומר כי מי שיש לו ממון, משקיעים - אבל לאור החוקים בשנים האחרונות כלל הציבור הוא משקיע בעל כורחו בישראל)
(20:1אלון פיאדה:ומפסיד!
(20:19) אלון פיאדה:ובעקרון סביבת ריבית נמוכה ובפרט סביבה בה יש אינפלציה מעשית, צריכה להיות טובה לצד השני (המלווים)
(20:19) אלון פיאדה:וששוב - מדובר ברוב הציבור (ומייד נקודה חשובה בקשר לכך
(20:20) אלון פיאדה:וכלומר, בהנחה של אינפלציה - ערך הכסף יורד, ולכן מי שחייב כסף "מרוויח" כי הוא צריך להחזיר מחר כסף שערכו נמוך מזה של היום
(20:20) אלון פיאדה:ואבל זה, כמו תמיד, רק בתאוריה
(20:22) אלון פיאדה:ושכן בסביבת אינפלציונית, כאשר ערך הכסף יורד, והתפוקה (בערכי מטבע) של העובדים עולה - המשכורת של העובדם צריכה לעלות - וזה מה שגורם ל"רווח" של מי שמלווה כסף היום, כי אם אתה צריך להחזיר ערך כספי של X משכורות היום, והמשכורת שלך עולה, אז בעתיד תצטרך להחזיר פחות מ-X משכורות
(20:23) אלון פיאדה:והדבר אמור להיות נכון שבעתיים בסביבת ריבית נמוכה שכן אז גם החוב אמור להילקח בריבית נמוכה באופן יחסי
(20:23) אלון פיאדה:ואך כפי שציינו מדובר בתאוריה בלבד
(20:23) אלון פיאדה:וולמרות (שוב על פי המספרים שמפרסמים בישראל) שהמשכורת הממוצעת גדלה בשנים האחרונות בישראל
(20:24) אלון פיאדה:וואפילו השכר החציוני עלה באופן יפה (שוב במספרים היבשים)
(20:24) אלון פיאדה:והמציאות שאנו מרגישים היא כי המספרים משקרים
(20:25) אלון פיאדה:ובדיוק כפי שכאשר אנו הולכים למכולת המחירים שם יקרים יותר למרות שהמספרים היבשים אומרים לנו כי המחירים נשארו אותו הדבר
(20:25) אלון פיאדה:ואז גם השכר של מרבית העובדים לא באמת גדל
(20:25) אלון פיאדה:ובטח לא בערכים שאליהם מדובר
(20:26) אלון פיאדה:ואז אם הדבר לא טוב (סביבת ריבית נמוכה) למשקיעים
(20:26) אלון פיאדה:ווהמציאות מראה כי גם הצד השני הלווים אינו הרוויח מהתהליך
(20:26) אלון פיאדה:ושינוי יכול רק להביא שיפור, לא?
(20:26) אלון פיאדה:ואז שוב הכל תלוי בנקודת ההסתכלות
(20:27) אלון פיאדה:ולמשקיעים (מלווים - מי שנותן את הכסף) העלאת ריבית טובה
(20:27) אלון פיאדה:והם מקבלים תמורה טובה יותר על הכסף שלהם (בעקרון ועל פי התיאוריה)
(20:2אלון פיאדה:וובסוף אנו מסתכלים על הדברים מנקודת הראות של משקיעים כן בפורום, ולא מהצד השני... אך כמו תמיד לא ניתן לומר שהתיאוריה היבשה אכן מתממשת בפועל
(20:29) אלון פיאדה:וולמה זה?
(20:29) אלון פיאדה:ובואו נחזור לנקודה שהעלתי למעלה
(20:29) אלון פיאדה:וולהסבר שנתתי לגבי העלאת הריבית ותשואת האג"ח "שמאיימת" על ההשקעה במניות - כפי שתוארה בתחילת צאט זה
(20:30) אלון פיאדה:ו(עד כן עוקבים אחרי? - אשמח לתגובות שנדע שיש מאזינים/קוראים)
(20:30) גרוס:ואיתך
(20:30) tatoo:ו�
(20:30) Nofar:ו�
(20:30) אלה:וכן אלון, מעניין מאוד
(20:30) המכונה:ואיתך אלון
(20:31) KobiDob:וכמובן�
(20:31) יובל_מור:וגגם אלה שיושבים בשקט�
(20:31) אנליסט:ועוקבים�
(20:31) אלון פיאדה:ואז כמו שאמרתי למעלה היום בישרלא כולם משקיעים... וזה בגלל חוק פנסייה חובה (או נכון יותר כ- 70% מהציבור שכן למרות החוק במדינת חלם עדיין, 8 שנים אחרי, עדיין לא לכולם יש פנסייה)
(20:31) smichae2:ו��
(20:32) אלון פיאדה:וכלומר האזרח הפשוט "משקיע" בצד אחד - בתשואות נמוכות, ולווה מהצד השני (לרוב מאותם הגופים וקבוצות העניין) מהצד השני בתשואות גבוהות
(20:32) אלון פיאדה:וולכן מפסיד פעמים!
(20:33) אלון פיאדה:ומעבר לכך, בגלל שכסף זורם פנימה, והרבה כסף זורם פנימה, ומדיניות ההשקעה מטוות מלמעלה, חלק ניכר מההשקעות הנוכחיות יתגלה "כלא אופטימלי"
(20:34) אלון פיאדה:ולדוגמה ההשקעה באגח מדינה (וכן אנו חוזרים להסבר מתחילת הדרך
(20:35) אלון פיאדה:ושכן למרות שבהחזקה ניתן יהיה לקבל תשואה כולשהיא בעתיד על ההשקעה, בדרך הערך האמיתי של אותם אגחים יירד - בגלל ההסבר שנתנו מעלה (תחת ההנחה של העלאת ריבית)
(20:35) אלון פיאדה:וובישראל עוד המצב "טוב באופן יחסי" לעומת מדינות אחרות בעולם
(20:36) אלון פיאדה:וכי מרביתן של אותן השקעות מתקיימות תחת הצמדה למדד - דבר שלא קיים במדינות רבות בעולם (אם זכרוני אינו מטעה אותי רק ב-3 מדינות בעולם הדבר נהוג באופן נפוץ)
(20:3אלון פיאדה:ולפיכך - גם בסביבת ריבית עולה - לא בטוח שהמשקיע הפשוט יעשה באמת כסף
(20:3אלון פיאדה:וומה אם המשקיע המתוחכם?
(20:3אלון פיאדה:ודבר ראשון - משקיע מתוחכם עשה ויעשה כסף בכל סביבה, אך בסביבת ריבית גבוהה זה אכן קל יותר
(20:39) אלון פיאדה:וחוסר הוודאות עבורו (ומכן הסיכון) נמצא לפיכך בתקופת המעבר
(20:40) אלון פיאדה:ואם אתם מבינים את משחק הריבית באגחים - אתם יכולים להימנע מטעות ראשונה (ונפוצה, כפי שהכותרת מלמעלה מראה)
(20:40) אלון פיאדה:וואז נותרנו עם 2 שאלות עיקריות
(20:40) אלון פיאדה:ו(1) האם בסביבת ריבית עולה שוק המניות יניב רווח?
(20:41) אלון פיאדה:ו(2) האם אנו אכן בדרך לסביבת ריבית עולה?
(20:42) אלון פיאדה:ולדעתי השאלה השנייה חשובה יותר מהשאלה הראשונה - כי היא השורש שמימנו צריך להתחיל ו"ניחוש" נכון של העתיד הוא שיקבע את הרווח למשקיע
(20:42) אלון פיאדה:ואז האם אנו אכן בדרך לסביבת ריבית עולה?
(20:43) אלון פיאדה:ומי שקרא אותי בחצי שנה האחרונה יודע שאמרתי פעם אחר פעם כי אנו לקראת העלאת ריבית (הרבה לפני שזה נהפך לפופולרי
(20:44) אלון פיאדה:ויותר מכך - גם בטווח זמן ארוך יותר, שנה ואף שנה וחצי אחורה, אמרתי כי בטווח הזמן הקצר הריבית לא תעלה, אך בטווח זמן ארוך יותר - לא תיהיה ברירה והריבית תעלה בסופו של דבר, ולכן התהליכים שאנו רואים היום (ירידת מחיר השוק של אותם אגחים שכולם אהבו לספר כמה הם טובים) היתה צפוייה - ודנו בה נרחבות (כלומר לא מדובר ממש בהפתעה)
(20:45) אלון פיאדה:ואז כן, הנה זה הגיע ואנו עדים להעלאת ריבית ראשונה בארה"ב, אם דיבורים על 3 העלאות נוספות ב-2017
(20:46) אלון פיאדה:וולמרות שיש מי שאומרים שלמעשה לא יהיו עליות נוספות בזמן הקרוב - אין זה חשוב כלל
(20:46) אלון פיאדה:ו שכן הכיוון (לפחות לדעתי ברור)
(20:46) אלון פיאדה:והריבית תעלה בסופו של דבר, בין אם זה ייקח שנה ובין שיותר (אני מאמין שנראה עליות ריבית נוספות ב-2017)
(20:47) אלון פיאדה:ואבל זה בארה"ב - מה אם ישראל?
(20:47) אלון פיאדה:ויש שאומרים כי למרות עליות הריבית בארה"ב, עליות ריבית דומות בישראל לא יקרו בקרוב, למעשה מרבית הכותרות בעיתונות הכלכלית בישראל טוענות לכך
(20:4אלון פיאדה:וכמי "שאוהב" להיות נגד הזרם, לדעתי זה לא נכון
(20:4אלון פיאדה:ווכבר כתבתי על זה בעבר
(20:49) אלון פיאדה:ובהנחה שנראה המשך עלייה של ריבית מצד ארה"ב, המרווח לא יוכל לגדול (כבר היום אנו מתחת לריבית של ארה"ב)
(20:49) אלון פיאדה:וולכן אני מאמין שנראה עליית ריבית גם בישראל - ואם לא זו תיהיה טעות נוספת של מקבלי המדיניות...
(20:50) אלון פיאדה:וכאשר הריבית בארה"ב תעמוד על 1.25% או 1.5% האם נראה לכם הגיוני כי הריבית בישראל תעמוד על 0.1%
(20:51) אלון פיאדה:ודבר כזה יגרום לכסף רב לזרום אחוצה - וזה לא ישרת את האינטרסים של אף אחד מהצדדים (לא של המדינה, לא של האזרחים, לא של השוק ולא של קובעי המדיניות)
(20:51) אלון פיאדה:והאם זה באמת משנה? (שהריבית תעלה)
(20:52) אלון פיאדה:ובהנחה שהריבית בעולם בכלל בישראל בפרט תמשיך/תתחיל להעלות האם זה אכן משנה למשקיעים?
(20:52) אלון פיאדה:ובטווח הזמן הקצר - באגחים, מדובר על הפסד בטוח!
(20:52) אלון פיאדה:וריבית שוק עולה מחייבת העלאה של הריבית האפקטיבית להחזקה
(20:53) אלון פיאדה:ומיכוון שהריבית באגחים קבועה (ערך הקופון) - הדרך של השוק לאזן בין השניים זה להוריד את מחיר השוק של האגח, כך שהריבית האפקטיבית להחזקה תעלה
(20:53) אלון פיאדה:ומיכוון שהכסף של הציבור מושקע גם באגחים - מכיוון זה צפוי דווקא הפסד!
(20:54) אלון פיאדה:ומה אם שוק המניות?
(20:56) אלון פיאדה:והתאוריה היבשה אומרת כי לשוק המניות עליית ריבית אינה טובה - זה יוצר אלטרנטיבת השקעה מה שמושך כסף מהשוק ולכן גורר לירידות (או לכל הפחות לסטגנציה בשוק המניות)
(20:56) אלון פיאדה:ואבל כמו הרבה תאוריות אחרות - המספרים היבשים לא תמיד מדברים אמת
(20:57) אלון פיאדה:ודבר ראשון כי אומנם מדברים על סביבת ריבית עולה, אך למעשה מדובר בתיקון ריביות כפי שאני רואה את הדברים
(20:5אלון פיאדה:וסביבת הריבית הנוכחית נמוכה (ברוב המדינות שואפת לאפס, בחלקן אף שלילית)
(20:5אלון פיאדה:וולכן העלאות הריבית המתוכננות רק מהוות חזרה לשיגרה ולא אלטרנטיבה אמיתית
(20:59) אלון פיאדה:ונכון שבטווח הקצר יכול להיות שנראה תנודתיות גבוהה יותר ואולי אף מגמה שלילית
(20:59) אלון פיאדה:ואך גם אם נגיע ל1.5% תשואה ואף 2% תשואה - זו לא באמת אלטרנטיבה
(21:00) אלון פיאדה:ומרבית החברות לא מדברות על מכפיל 50... אלא על מכפיל 20-25 (כלומר תשואה של 4-5%)
(21:00) אלון פיאדה:וחברות רבות אף מייצרות תשואות גבוהות יותר (בכל הענפים)
(21:01) אלון פיאדה:וכך שלא באמת מדובר על אלטרנטיבה לכסף כפי שמנסים לצייר את זה
(21:02) אלון פיאדה:ואם היינו בריבית 4% אם צפי לעליית ריבית - אכן, יהיו מי שיעדיפו את חוסר הסיכון שבתשואה מובטחת על מול השקעה בשוק המניות, אך לא בסביבת הריבית הנוכחית
(21:02) אלון פיאדה:ווגם אני טוען כי עד שנדגיע לסביבת ריבית כזו מדובר בכמה שנים טובות
(21:02) אלון פיאדה:ו(ואפילו מי שמאמין בעליית ריבית שוק תלולה אומר כי ייקח שנתיים ומעלה להגיע לסביבת ריבית כזו)
(21:03) אלון פיאדה:ואז אם אין אלטרנטיבה, צריך לבחון כיצד עליית הריבית הנוכחית (ואלו שיבואו אחריה) תשפיע על החברות ועל יכולת יצירת הערך שלהן
(21:04) אלון פיאדה:ווכן שוב אנו רואים כי עליית ריבית כזו משפרת את מצבן
(21:04) אלון פיאדה:ונכון - חברות שלוות כסף מעדיפות סביבת ריבית נמוכה
(21:05) אלון פיאדה:ואך דווקא חברות אלו אינן המנועים שאנו רוצים לראות בשוק - חברות ממונפות שלוות כסף בשביל לעשות לרוב השקעות ספקולטיביות וממונפות
(21:06) אלון פיאדה:ואז לסיכום - טוב ליהודים?
(21:06) אלון פיאדה:ורק אם מדובר ביהודי (משקיע) מתוחכם
(21:06) אלון פיאדה:ווטוב בטווח הארוך
(21:07) אלון פיאדה:ווטוב למי שיודע להשקיע
(21:0אלון פיאדה:ווטוב - כי כל שינוי הוא טוב אם אתם יודעים לנצל אותו - המשבר האחרון היה מצויין, והמשבר הבא יהיה טוב - למי שידע (בעבר) ולמי שיידע (בעתיד) לנצל אותם
(21:0אלון פיאדה:ווגם השינוי בסביבת הריבית טובה למי שידע לנצל אותה
(21:09) אלון פיאדה:וותמיד יש הזדמנויות, גם אם בתקופות מסויימות או בשווקים מסויימים, הן פחותות (כפי שכתבתי פה לגבי שוק האגח שנה-שנתיים האחרונות)
(21:10) אלון פיאדה:ושינוי או טוב כי הוא יוצר הזדמנויות למי שיודע לקרוא את המפה ולמישיודע להתאים את עצמו וללמוד דברים חדשים במהירות
(21:11) אלון פיאדה:וולמרות שאני לא יכול להגיד לכם בוודאות כיצד? איך? מתי? ובמה? הזדמנויות אלו יזזו בעתיד - אני בטוח שהם אכן יהיו - ולנו רק ניתן צפות להן ולקרוא אותן במהירות
(21:12) אלון פיאדה:ולמי שעקב אחרי בשנתיים האחרונות ושאל לגבי שוק האגח, ואני אמרתי שוש ושוב שנכון שההזדמנויות בשוק זה מועטות ושיש להיזהר
(21:12) אלון פיאדה:ויודע כי למרות שלפני כמה שנים דיברנו פה על הזדמנויות באותו שוק ממש
(21:14) אלון פיאדה:ויודע גם שבמקביל אמרתי כי יש הזדמנויות בשווקים אחרים (והיום - לאחר ההצלחה אני יכול לומר [ולא רק לרמוז] כי הפוטנציאל היה בשוק הנדלן בארה"ב [ועוד קודם בשוק הנדלן בארץ])
(21:14) אלון פיאדה:וחשוב שידע כי כעת אני רואה הזדמנויות חדשות נפתחות (בעוד הקודמות עדיין קיימות?)
(21:15) אלון פיאדה:ו[סימן השאלה בשורה האחרונה הוא טעות הקלדה � מי שם אותו קרוב לשיפט אנטר � ]
(21:16) אלון פיאדה:וולכן מדובר בסך הכל בבשורה חיובית (לפחות על פי השקפתי) ומתבקשת (כפי שכתבתי על כך בעבר)
(21:16) שני:ו�
(21:16) אלון פיאדה:וולאחר נאום ארוך זה...
(21:16) אלון פיאדה:וובחריגה של רבע שעה מעבר לזמן
(21:16) אלון פיאדה:ו(ושעדיין לא נגענו בכל הנקודות שראוי לגעת בהן)
(21:16) אלון פיאדה:ונראה לי שנסיים להיות
(21:17) המכונה:ווואו תודה רבה אלון
(21:17) אלון פיאדה:ואני לפחות מרוצה מהתוצאה
(21:17) אלה:ועדיין, היה ממש ממש מעניין, תודה רבה
(21:17) אלון פיאדה:ושבוע הבא ביום ראשון לא יהיה צאט
(21:17) אלון פיאדה:ואני בים המלח
(21:1smichae2:וההרצאות שלך כל כך מעניינות שגם אם נעשה אותן כל יום עדיין לא נספיק לגעת בכל הנקודות
(21:1tatoo:ותודה רבה אלון וחופשה מהנה �
(21:1KobiDob:ותודה רבה אלון, תהנה בחופשה���
(21:1אלון פיאדה:וונחזור בשנה הבאה - אז תתעדכנו בפורום ובהודעות - שכן יום ראשון שאחריו זה 1.1 ולא בטוח שנערוך צאט ביום שאחרי "החגיגות"
(21:1אנליסט:ותודה וחופשה מהנה�
(21:19) אלון פיאדה:ושמח לשמוע smichae2
(21:19) יובל_מור:ותודה רבה, היה מאוד מעניין היום
(21:19) smichae2:ומעלה את המלל למי שפספס?..
(21:20) שני:ולא, מי שפספס זו בעיה שלו���
(21:20) אלון פיאדה:ואני שוקל בשנת 2017 לעשות יריד משקיעים במסגרת אחת החברות שלי - אז יש למה לחכות
(21:20) שני:ובאמת שהיה מאוד כיף הפעם
(21:20) אלון פיאדה:ווכן - אני מעלה את התמליל לפורום מייד לאחר הסיום - כמו בכל שבוע.
(21:20) שני:ונחכה�
(21:20) אלון פיאדה:ואז עד לפעם הבא (בין אם עוד שבועיים או שלוש)
(21:21) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שנה אזרחית טובה
(21:21) אלון פיאדה:וומסחר רווחי
(21:21) גרוס:ואז נתראה עוד שנה?�
(21:21) אלון פיאדה:ונשתמע בפורום
(21:21) אלון פיאדה:ווכן נתראה עוד שנה �
(21:21) גרוס:ותודה רבה אלון, ושתהיה שנה אזרחית מוצלחת��
(21:21) אלון פיאדה:ותודה לכל המגיבים
(21:22) אלון פיאדה:וולהתראות...