מלפפונים חמוצים של סבתא ברוניה., אימא שלי, ז"ל.

2 ק"ג מלפפונים קטנים עד בינוניים, טריים ומוצקים.רחוצים וקטומים בשני צידיהם.
ראש שום חצוי לרוחב. אין צורך לקלף.
חצי חבילת שמיר טרי, לפחות 10 גבעולים יפים.
2 גרגירי פלפל שחור.
ציפורן אחת.
5 עלי דפנה
חצי כוס חומץ.או יותר, לפי הטעם.
פלפל ירוק חריף-2-3 סנטימטר ממנו. (אפשר יותר, תלוי במחמיץ)

לסדר בצפיפות את המלפפונים, בצנצנת זכוכית.
לפזר את השום החצוי, הציפורן וגרגירי הפלפל השחור.
להרתיח בסיר 1-2 ליטר מים, להוסיף 3 כפות מלח בישול ,
את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי..
לשפוך מייד את המים על המלפפונים ,בצנצנת. להוסיף את החומץ.
לכסות היטב בשמיר הטרי, לדחוף אותו לתוך המים.
לכסות במכסה, להניח בשמש, לנער את המלפפונים,
מבלי לפתוח את המכסה פעמיים ביום.
.לטעום את המים.על מנת להרגיש את המליחות.אם צריך -
מוסיפים. אבל בזהירות.-להוסיף מלח תמיד אפשר, לגרוע -לא ֱ
בהצלחה ובתיאבון.
הערה חשובה.
כשאתם טועמים מהנוזל- קחו בכפית קטנה, כדי לא לגעת באצבע בתחמיץ.
חיידקים יכולים להתפתח, בצורה של קרום לבנבן. מאוד לא רצוי.
כנ"ל כאשר אתם שולפים מלפפון לאכילה . רק במזלג, לא באצבעות.
כך תאריכו את חיי המוצר..