x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 16

נושא: הסדר שפורסם עם אמריקן קולוני

הסדר שפורסם עם אמריקן קולוני

שלום רם, ממה שקראתי את ההסדר שנמצא בקישור הזה:

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... ompCd=1344

אני מבין כי לפי חלופה א' אמורים לקבל מחזיקי אג"ח א' 53 אג' במיידי ועוד 28 אג' בתשלומים עד 2016

ולפי חלופה ב' אמורים לקבל מניות על 65% מהע.נ. +אופציות שלא ברור לי טיבן על החברה.

הבעיה שלא ברור לי אם אני מחשב נכון

האם תוכל לעזור ולהגיד מה צריך להיות הערך שמציעים על 1 ע.נ. באג"ח א לפי העסקה המוצעת בשתי החלופות?

מאוד מאוד אודה לך או לכל מישהו אחר שיוכל לעזור.

Re: הסדר שפורסם עם אמריקן קולוני

שלום רפי,
    מעיוני בהסדר חלופה א' מציעה כך:
    לגבי אג"ח א: 23,950,000 ע.נ ישארו במחזור.
    32.3 מיליון ש"ח ישולמו עבור השאר, בסדרה יש 84 מיליון, כלומר : 32.3 מיליון ש"ח ל 60 מיליון ע.נ. באמת יוצא 53 א"ג ל 1 ע.נ.
    אבל, שאר הסידרה (23.95 מיליון ע.נ.) ישארו בערכם המלא, הריבית תועלה ל 7% (בהנפקה היתה 6.75%) והפדיון לכמות זו יהיה ב 5 תשלומים (שנתיים כמובן) החל מיום 31/12/2011.
    לגבי סדרה ב': 22.7 מיליון ש"ח ל 75 מיליון ע.נ. נותן 30 א"ג.

לא בחנתי לעומק את חלופה ב', על פניו אני מסכים עם מה שתיארת.
    לעניות דעתי, זהו הסדר מבזה, אני מקווה שלא יתקבל. ואוסיף ואומר שראוי , לדעתי, שחברה שזו הצעתה תלך לפירוק.
    כבר היו כמה הסדרים שעברו בזכות "גופים מוסדיים" וחבל, זה נותן "תאבון" לחברות אחרות כמו מה שרואים כאן. על אחת החברות שאליהן אני מתכוון כתבתי בפורום זה בעבר (כרמל אחזקות).
    מקווה שעזרתי.
    גמר חתימה טובה ושנה טובה לך ולכל הקוראים ומשפחותיהם.

תודה רבה שנה טובה גם לך ולבני משפחתך

שלום לרם ולאחרים

אני מצרף קובץ אקסל בו עשיתי חישובים לגבי חלופה א' המוצעת לגבי ההסכם.

לפי מה שמצאתי,
    1. מחזקי אג"ח ב' מופלים לרעה בצורה משמעותית ביחס למחזיקי אג"ח א'.
    2. מחיר אג"ח א' המגולם בשוק נמוך בצורה משמעותית מהמחיר הריאלי של הנייר.

האם אכן יש באג"ח א' הזדמנות(בהנחה שחלופה א' תתקבל)?

אשמח אם תעיינו בקובץ ותעירו הערותיכם.

בברכה,

ל gsk שלום,
    נכון שקניית אג"ח א' במחיר הנוכחי יכולה להוות הזדמנות באם תתרחש חלופה א', אבל:
    בהצעת החברה כתוב שחלופה א' תתקיים אם ימצא משקיע שיהיה מוכן להשקעה של 55 מיליון ש"ח לפחות. ואם לא ימצא משקיע? כי אז, אוטומטית תתבצע חלופה ב'.
    דבר נוסף שאני "מעיז" לכתוב, שלגבי היתרה של סידרה א (23,950,000 ע.נ.),שאמורה להיות משולמת החל מ 31/12/2011, מי יודע מה יקרה עד אז?

אם היתה וודאות להתקיימותה של חלופה א', הייתי מיד קונה וממליץ לך ולאחרים לקנות משום שאם תחשב תמצא שלפי מחיר נוכחי מכל כמות שתקנה אתה תקבל את כל הכסף חזרה ותשאר (בחינם) עם 28% ע.נ. לפירעון העתידי.
    אבל, כאמור, אין וודאות שחלופה א תתקיים.

ברור.

מדוע מחזיקי אג"ח ב' מופלים לרעה?

ביררתי לאג"ח ב' אין בטחונות ולא' יש. מפורומים שונים באינטרנט בהם מתבטאים אנשים המחזיקים כמות גדולה של נייר הערך ומעורבים במו"מ עולה שכנראה יש דברים בגו ואותו משקיע ייחשף לאחר שבעלי האג"ח יאשרו את מתוה העסקה (הוא רוצה לודא שיהי לו כדאי להכנס). כמו כן באם החברה תלך לפירוק כתוצאה מאי קבלת ההסכם כנראה שבעלי אג"ח א' יקבלו 80 אג', לפי חישוב GSK אמורים בעלי אג"ח א לקבל 83 אג' ללא פירוק החברה. לא נשמע כל כך גרוע למי שמחזיק בנייר בערך הנוכחי שעומד על ארבעים ומשהו אחוז מהתמורה האפשרית מחלופה א' או פירוק החברה...

מה אומרים?

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    ברור.

משום שאג"ח א' צריך להיפרע מוקדם יותר.
    הנק' המשמעותית היא שתשלום ראשון של הקרן שהיה צריך להיות משולם לאג"ח א באוג' השנה עוכב ולא שולם, הם שילמו רק את הריבית, היו צריכים לשלם בערך 21-22 א"ג (20% מהקרן) לכל 1 ע.נ.
    ( אג"ח ב' אמור להיפרע ממאי 10 עד מאי 14, ואילו אג"ח א' מאוגוסט 09 עד אוג' 13. )

לפי החישוב שלי, מחזיקי האג"ח אמורים לקבל כ- 58.5 אגורות לכל ע.נ. ולא 83.

ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    ברור.

משום שאג"ח א' צריך להיפרע מוקדם יותר.
    הנק' המשמעותית היא שתשלום ראשון של הקרן שהיה צריך להיות משולם לאג"ח א באוג' השנה עוכב ולא שולם, הם שילמו רק את הריבית, היו צריכים לשלם בערך 21-22 א"ג (20% מהקרן) לכל 1 ע.נ.
    ( אג"ח ב' אמור להיפרע ממאי 10 עד מאי 14, ואילו אג"ח א' מאוגוסט 09 עד אוג' 13. )
    מה שאתה אומר משנה את התמונה. אם החברה צריכה לשלם 21-22 אג' שלא שולמו, אז היא תשלם למי שהזיק ביום הקום. מי שירכוש היום את הנייר, לא יקבל.

עריכה: אני לא רואה את התשלום המדובר במאיה

עריכה 2: התשלום האמור מופיע בתשקיף:
    "אגרות חוב (סדרה א') עומדות לפירעון בחמישה תשלומים שנתיים שווים ביום 31 בחודש אוגוסט
    2013 (כולל). החברה תפרע ביום 31 בחודש אוגוסט של כל אחת - של כל אחת מהשנים 2009
    מהשנים הנ"ל חמישית מהערך הנקוב של קרן אגרות החוב (סדרה א') בצירוף הפרשי הצמדה למדד
    המחירים לצרכן כמפורט בסעיף 3.5 להלן."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות