x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: הסבר לשיטת כתיבת האופציות

הסבר לשיטת כתיבת האופציות

שלום שחקן,

כפי הנראה כתיבת אופציות מעוף בבורסה הישראלית הינה תחום רווחי .
    לתפיסתי הדבר דומה לבעל קזינו אשר מרוויח ברוב הפעמים ומקווה שלא תגיע הפעם שהוא יפסיד את כל מה שהרוויח בתקופה ארוכה. למרות הבנתי זו אני עדיין מפחד לכתוב מהחשש שהרולטה תעצור על המספר שאני (= הקזינו ) אצטרך לשלם ובכמויות....
    כלומר,טרם קלטתי את הרעיון העומד בבסיס השיטה של כתיבה חכמה והימנעות מהפסד גדול במקרים הספורים שהמדד יתפוס כיוון ולא יעצור .
    השאלה- האם קיים בכלל בסיס ומתודולוגיה לשיטת כתיבה חכמה או שכל שבוע המשחק שונה לחלוטין וכדאיות הכתיבה נמדדת ביחס לטטות,סטיות תקן ,הערכת כיוון המדד וכו'?

Re: הסבר לשיטת כתיבת האופציות

זה לא כזה מסובך,
    הדבר הכי רע הוא להפוך משהו להרבה יותר קשה ממה שהוא,
    כתיבה היא פשוט מכירה בחסר , שמטרתה העיקרית באופציות להרוויח טטות.

עכשיו בקשר להגבלת הפסד , נניח ואתה מאמין בירידות , אז אם תכתוב קול וטעית ההפסד בלתי מוגבל, אבל אם תקנה הגנה במרחק 10 - 50 נקודות מהקול שקנית אתה מוגן לפי המרחק של ההגנה ,
    במרחק 10 נקודות , ההפסד לא יעבור את ה 1000 שקל.

בנוגע לכתיבה חכמה, כל שבוע תנסה להעריך לאן המעוף ילך , 3 אופציות : עליות, ירידות , דשדוש.
    אם עליות תעשה מרווח עולה עם הגנות, ירידות = מרווח יורד, דשדוש = כתיבת אוכף + הגנות או כתיבת שוקת עם הגנות.
    בתחילה תבצע זאת על יבש , רק כדי לוודא שאתה מעריך נכון , וכדי לוודא שאתה מבצע נכון חישובים כולל רווח שיתקבל או הפסד מקסימלי .
    לאחר מכן תכנס עם כתיבה של אופציה אחת גג 2 (בשביל אוכף או שוקת) עם הגנה.
    ההפסד לכל היותר יהיה 1000 שקל , כי ההגנה תהיה מאוד קרובה ,
    הרווח יקטן בגלל עלות ההגנה ,
    אבל מכל זה תקבל ניסיון ,
    ויותר חשוב תפסיק לפחד מהתחום הזה ולנפח אותו מכל פרופורציות.
    ועוד כלל חשוב שאני מקפיד עליו , אם אין לך ביטחון לגבי כיוון המעוף לאותו שבוע , אז אל תכנס ,
    פשוטו כמשמעו כי כניסה עם חוסר ביטחון תוביל להפסד שימחק את רוב הרווחים שצברת,
    שום דבר רע לא יקרה אם רק תסתכל מהצד.
    אסטרטגיות יותר מסובכות תעשה רק אחרי כמה חודשים של ניסיון בתחום.
    זהו, מקווה שעכשיו הנושא יותר ברור ויותר קל, שיהיה בהצלחה.

תודה צ'יקו,

אני מבין שהרווח הגדול משחיקה יווצר רק בכתיבה חשופה( או עם הגנה מסויימת אבל ביחס חיובי בין האופציות הכתובות לבין הקנויות ) אחרת הרווח שלי משחיקת האופציות הכתובות "יאכל" על ידי שחיקת ההגנות ( האופציות שקניתי ) ואז הטטות לא יעבדו בשבילי בקצב הרצוי....

דבר נוסף - להבנתי השחיקה היא לא ליניארית והשחיקה הגבוהה ביותר מתחילה כשבועיים לפני הפקיעה - לכן הטטות "יחסלו" את מי שקנה את האופציות במהירות הרצויה מבחינת הכותב שבועיים לפני סוף החודש , מה גם ששבועיים לפני הפקיעה ה"כרישים" כבר מיקמו את הפקיעה האופטימלית עבורם ויותר קל להעריך את הכיוון של המדד.

כלומר- לטעמי האסטרטגיה לרווח הקל ביותר היא כתיבת שוקת חשופה במרחק 4-5 סטרייקים מהכסף ( בהנחה שבכסף התמקמו הכרישים השמנים ,מה שקורה בד"כ... )שבועיים לפני הפקיעה .

עם זאת,אין לי מושג כיצד לנהל את האסטרטגיה והבטחונות לאחר שכתבתי את השוקת /כיצד לנהל את הסיכונים של האסטרטגיה במקרה שהמדד תופס כיוון ולא עוצר-ומכאן נובע החשש שלי ...וכאן הייתי מעוניין לקבל עזרה/רעיונות ...

1. אמרת נכון, הגנות פוגעות ברווח, אני בדר"כ קונה הגנות כך שטטה של אופ' כתובה שווה X , אז הטטה של ההגנה היא X חלקי 2.

2. שוב נכון, אני נוהג בשבוע הראשון רק לעקוב , לקבל מפת פוזציות יותר רלוונטית ורק בשבועות 2 ו 3 לבצע אסטרטגיה, שבוע רביעי פקיעה לרוב אני בחוץ - כי הסיכון גדול יותר.

3.שוקת היא האסטרטגיה הנפוצה ביותר , אך לא הטובה ביותר , כי זה תלוי במדד, מדד יורד או עולה השוקת תפסיד, השוקת טובה רק לדשדוש.
    ועוד משהו בדשדוש צר עדיף לבצע מכירת אוכף (כאשר הגנות ניתן לקנות במרחק של 30 נקודות), כי האוכף בתוך הכסף וטטות שם הכי חזקות, לכן בדשדוש צר עדיף מכירה של אוכף מאשר שוקת צרה.
    צריך להתאים את האסטרטגיה למהלך השוק.

4. בקשר לבטחונות - אני נמנע מלנהל בטחונות ולכן תמיד אני מבצע אסטרטגיה עם הגנות, בדר"כ במרחק בינוני = 30-40 נקודות , כדי להגדיל את הרווח אפשר לבצע הגנות עם מרחק 50-70 נקודות.
    השוקת נועדה בשביל דשדוש , ואם יש שינוי בהערכה אז פשוט תממש כיוון,
    אם אין שינוי הערכה, ההגנות ישמרו עליך ואין סיבה לגעת בפוזיציה.
    בלי הגנות , אתה פגיע בפני שינויים קיצונים וחד פעמיים, לדוגמא לפני חודש היה יום א שבו המעוף עלה 4 אחוז , כל מי שהיה חשוף נכנס לבעיית בטחונות חמורה ונאלץ לממש בהפסד, לבסוף הבורסה פקעה ב 976. בקיצור מחקו את כל המתחילים למניהם .
    אישית אני לא חושב שניתן לנהל בטחונות, כי זה משתנה מרגע לרגע ותלוי בהרבה פרמטרים.
    אשמח לשמוע דעות של עוד אנשים בנושא.

תודה צ'יקו,
    הרעיונות שנתת מעניינים, אבדוק זאת

מניאל

אי אפשר בשום פנים ואופן להשוות כתיבת אופציות לקזינו. כאן הסיכום גבוה מאוד בין 80-99% בתנאי שלומדים היטב את הנושא. קשה להסביר בצ'ט. קח קורס ותתאמן

סיכוי לא סיכום. כאן יש את רעיון השחיקה דבר שכלל אינו קיים בקזינו. אם מסתפקים ברווח צנוע הדבר אפשרי כמעט ב100% אלא אם יקרה כזה אסון שמעולם לא קרה בארץ או בעולם

תודה רבה למגיבים.
    תשובות מאוד מקצועיות !

לשחן המעוף
    אם התכוונת גם אלי בתגובתך, הרי לעונג לי לקבל אותה
    שבוע טוב
    דוד אריאל
    ירושלים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות