האם אני חייב לדווח על רווח שנתי שלא נמשך מהחשבון? (ז'א שהפוזיציה נסגרה ברווח אבל הרווח לא נמשך מהחשבון)?
אם כן, האם ניתן לעקוף זאת בעזרת השקעת הרווח במניות בסוף השנה ולחכות עד תחילת השנה הבאה?
האם אני חייב לדווח על רווח שנתי שלא נמשך מהחשבון? (ז'א שהפוזיציה נסגרה ברווח אבל הרווח לא נמשך מהחשבון)?
אם כן, האם ניתן לעקוף זאת בעזרת השקעת הרווח במניות בסוף השנה ולחכות עד תחילת השנה הבאה?
רשמתי תגובה ומחקתי אותה כי ראיתי שהשאלה הופנתה לשחקן, אבל לא הייתי מהיר מספיק....
לשם הבהרה המס ילקח כשיש כבר רווח, אבל ניתן לגלגל אותו בסוף השנה לשנה הבאה.
נגיד שעכשיו הרווחת 4,000 ₪ אז ילקח לך מס עכשיו של 1,000 ₪.
אם תרצה לגלגל את הרווח לשנה הבאה, אז לקראת סוף השנה עושים אסטרטגיות רגיל במידה ואתה עושה, ובמידה ולא אז לעשות אסטרטגית קופסה (BOX) שמשלבת כתיבות עם הגנות.
מה שקורה שמכיוון שיש לך גם כתיבות וגם קניות, אז מן הסתם באחת מהאופציות אתה בהפסד.
אתה מבצע סגירה(מכירה או קניה) של האופציה שבהפסד ואז קונה\כותב אותה בחזרה.
לדוגמא אם קנית 10 הגנות ב 1000 ₪ והם ירדו ל 600₪ אז אם ב 31.12 תמכור ואז תקנה ב 600₪, יהיה לך הפסד של 4,000 ₪ שיתקזז עם הרווח 4,000 ₪ שהיה לך ותסיים את השנה ב0 רווח (כרגע זה וירטואלי כי הרווח עבר לשנה הבאה ויראה כשתסגר האסטרטגיה).
כמו שרואים זה מסורבל כי יש אפשרות להפסיד בקניה\מכירה (שלא יהיו באותו מחיר), יש עמלות קניה\מכירה, צריך לתכנן כמה יחידות לפתוח בכדי שיכסה את כל הרווח, במקרה של קופסה אז יש שעבוד בטחונות סתם.
שחקן- אשמח אם תאשר את נכונות הדברים ואם ישנה שיטה עדיפה יותר.
תודה
alfredn תודה רבה לך על התגובה!
אני לא כל כך מבין את המושג 'כתיבה', אני לא בטוח אם יש הבדל בין הבורסה בישראל לבורסה בארהב רק אציין שהשאלה היא לגבי חשבון שקיים ב interactive brokers ומתכוון לשוק בארהב.
לגבי דחיית תשלומי מס התכוונתי יותר לאם יש אפשרות לשלם לדומא כל שנתיים או שלוש במקום כל סוף שנה (על ידי השקעת הרווחים במניות בסוף השנה)
אלפרד, ראשית צדקת לחלוטין ואם לא ברור אין "שאלות לשחקן" בלבד וכל מי שיכול לתרום
מוזמן לעשות כן !
בנוגע לתשלום המס, אפשרי בהחלט כפי שאלפרד ציין אבל זה רלונטי לשנה בודדת כי אתה
למעשה מעלה כל פעם את הרווח הנצבר ומתישהו, אם לא תפסיד, תאלץ לשלמו. אתה כן יכול
לדחות תשלום מס ולבצע פריסה אבל לשם כך אתה צריך להקים חברה וברוב המקרים גם תאלץ
להכירה כגוף פיננסי ולכן זה רלונטי רק בסכומים מאוד משמעותיים. אפשרות אחרת היא להישען
על חברה קיימת ולהכליל המסחר כנוסטרו חברה .
אם מדובר בפעילות שכל כולה בארה"ב על פניו יש חובה לדווח אבל אין אכיפה בנושא ולכן זהו
כבר שיקול פרסונלי ומרבית הברוקרים מדברים ברוטו/נטו זהה ואין מס במקור.