x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: נתוני מאקרו מול תכניתו של ברק אובמה

נתוני מאקרו מול תכניתו של ברק אובמה

שלום שחקן המעו"ף,
    ידוע לכולנו שלשווקי העולם יש השפעה כמעט טוטאלית על שוק ההון הישראלי בתקופה זו.
    האם לדעתך, סביר להניח שלאחר מינויו של ברק אובמה ביום שלישי לנשיא ארה"ב, יחזור האמון של המשקיעים בוול סטריט?
    האם לדעתך אובמה ינסה לשחזר את הצלחתה של תכנית ה"ניו דיל" של פרנקלין רוזוולט לאחר המשבר בשנת 1929?
    מהי דעתך על כיוון תכניתו של אובמה? האם זה הכיוון להצלת המשק?
    האם לדעתך ציבור המשקיעים האמריקאי יעדיף להתעלם מנתוני המאקרו השליליים שיגיעו בתקופות הקרובות ויבחר להאמין בתכנית ההצלה של אובמה?

לפי דעתי, נושא זה חשוב לכלל המשק הישראלי ואודה לך אם תענה לי,
    duke_92

Re: נתוני מאקרו מול תכניתו של ברק אובמה

ציטוט פורסם במקור על ידי duke_92
    שלום שחקן המעו"ף,
    ידוע לכולנו שלשווקי העולם יש השפעה כמעט טוטאלית על שוק ההון הישראלי בתקופה זו.
    duke_92
    אם לשפוט לפי השבועיים האחרונים, הייתי אומר בדיוק את ההפך.
    No pain, no gain

למה היית אומר בדיוק ההיפך? אני לא מסכים איתך.

כי כשכל העולם אדום, תל אביב ירוקה.
    No pain, no gain

לפי מה שאני שם לב בתקופה האחרונה, תל אביב מושפעת מאירופה, אסיה ובעיקר מארה"ב.
    יש ימים שתל אביב עולה, אבל כשהיא רואה שוול סטריט יורדת בערב, אז הם מושפעים מזה בדרך כלל למחרת.

ת"א בפירוש איבדה את הקורלציה ורשמתי על זה בסקירה האחרונה. כבר שבועיים ימים שהבורסה כאן עולה
    בניגוד למגמה העולמית. בנוגע לשאלות, שאגב על רובן עניתי בסקירות:
    לא - לדעתי האמון לא ישוב עם השבעת אובמה. אולי קפיצה נקודתית וגם זה בספק, משום שהסנטימנט
    הוא שלילי ואובמה למרות שהוא מנסה לצייר זאת אחרת לא מביא עמו פתרון חדש ויצירתי.
    אין לי ספק שאובמה היה רוצה לשחזר את הצלחת הניו דיל אבל המצב לא דומה. הכלכלה התקדמה משמעותית
    ונסיבות המשבר שונות. מעבר לכך גם אם יצלח תזכור שהמשבר נמשך עד שנת 33 ולכן לא יהיה פתרון קסם.
    אובמה כרגע לא הציג תכנית פרקטית אלא בעיקר סיסמאות בסגנון נוסיף 2.5 מליון מקומות ע"י בניית תשתיות. מכיוון
    שכך קשה לי להתיחס לתכנית שלא הוצגה בצורה פרטנית וסכמתית אך אציין כי אני לא אופטימי בנוגע אליה, ויתרה מזאת
    אובמה לא מציג משהו שלא ניסו כבר לעשות.
    האם הציבור יבחר להאמין בתכנית או בכלכלה הריאלית זו כבר שאלה מה יהיה טיב התכנית והיקפה וכפי שציינתי מכיוון
    שאין לנו פרטים אמיתיים אין ביכולתי לתת תשובה רלוונטית בנושא.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות