פוקוס מאקרו:


ארה"ב
האבטלה במגמת ירידהבארה"ב פורסמו השבוע נתונים טובים ובראשם דו"ח תעסוקה חיובי. בתוך כך, מספר המשרות החדשות בחודש יוני עמד על 287 אלף, נתון גבוה בהרבה מהצפי שעמד על 175 אלף בלבד. יש לציין כי המשך השיפור בשוק העבודה האמריקאי מגדיל את הסיכוי שהפד יעלה את הריבית וכך, הדו"ח שהפתיע רבים, הוביל לעלייה בהסתברות להעלאת ריבית בחודש דצמבר 2016 מ-8% (לאחר ההודעה על ה-Brexit) ל-44%. בנוסף, גם התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה משפל של 1.35% ל-1.55% בסוף השבוע. אינדיקציה חיובית נוספת משוק העבודה היא שמספר התביעות החדשות לדמי אבטלה ממשיך לשמור על רמה נמוכה יחסית של 254 אלף תביעות בשבוע. גם שיעור האבטלה בארה"ב ממשיך לרדת והוא עומד כיום על 4.9% בלבד.

אירופה
האטה בקצב הצמיחה בגוש האירו
נתוני המאקרו שפורסמו השבוע הצביעו על האטה בקצב הצמיחה בגוש האירו. בתוך כך, בחודש מאי התכווץ הייצור התעשייתי ב-1.2% והייצוא מגוש האירו ירד בשיעור של 1.9%. זאת ועוד, סקר של חברת Markit הצביע על ירידה באופטימיות העסקים באירופה וגם בבריטניה לרמה הנמוכה ביותר מאז 2014, כאשר בכל מדינות האיחוד עולה החשש מיציאת בריטניה מהאיחוד וגם מחוסר היציבות הפוליטית הקיים באיטליה, גרמניה וספרד.


ישראל
מדד המחירים לצרכן מסמן התייקרות עונתית, מי יורד? סעיף המזון
מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יוני ב-0.3% וזאת בעיקר בשל התייקרויות "עונתיות" ועליית מחירי הדלקים. יש לציין כי הסעיף שבלט בירידות הינו סעיף המזון אשר ירד ב-0.5%, ולמעשה מתחילת השנה ירדו מחירי המזון ב-1.2%, מה שגרע מהמדד הכללי 0.2%. סעיף שירותי דיור בבעלות, המשקף את מחירי השכירויות, עלה בחודש יוני ב-0.1% בלבד וב-1.9% ב-12 החודשים האחרונים. אלו הם מספרים נמוכים מקונצנזוס האנליסטים, הצופים בו עלייה של כ-2% בשנה בממוצע. ברקע פרסום המדד נותרו ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון (ההפרש בין אג"ח ממשלתי שקלי לאג"ח ממשלתי צמוד מדד) נמוכות ברמה של אפס עד כחצי אחוז לטווחים של כשנה עד שלוש שנים בהתאמה.



סין
לאחר שנים של מגמת ירידה, כלכלת סין מתחילה לצמוח
כלכלת סין צמחה ברבעון השני בשיעור שנתי של 6.7%. יש לציין כי הצמיחה בסין נמצאת בשנים האחרונות במגמת ירידה, אך נראה כי מערכות התמריצים שמעמיד השלטון בסין במטרה להאיץ את הצמיחה, הניבו פירות ברבעון השני. בתוך כך, בלט לטובה רכיב הצריכה הפרטית שגדל בחודש יוני ב- 10.6% וב-10% בחודש מאי. בנוסף, נראה כי מאמצי הממשל באו לידי ביטוי בעיקר דרך תמריצים שניתנו להגדלת האשראי לעסקים.


יפן
האם הבחירות צפויות להגדיל את הסיכויים להרחבה מוניטארית?
ראש הממשלה המכהן של יפן, שינזו אבה, ניצח בבחירות לפרלמנט וימשיך להרכיב את הממשלה. ההערכות הן כי כעת גדל הסיכוי לביצוע הרחבות פיסקאליות ומוניטאריות נוספות במטרה לאושש את הפעילות הכלכלית. גם ביקורו של נגיד ה-FED לשעבר, בן ברננקי, הגביר את ההערכות הנ"ל. לכן, לא מפתיע שהיין היפני פוחת השבוע וזאת לצד עלייה של כ-9% במדד הניקיי.



פוקוס מניות:


-ישראל


שבוע המסחר בישראל הסתיים בנימה חיובית ובעליות שערים של כ-2% בממוצע. יחד עם זאת, לרעה בלט מדד נדל"ן 15 שעלה בכ-0.4% בלבד וזאת לאחר שעלה מוקדם יותר החודש בשיעור ניכר ביחס למדדי הבורסה האחרים. מדד הביטוח ננעל בעליות שערים של כ-3.8% על רקע חתימת מזכר הבנות למכירת "הפניקס" וכן על רקע התמהמהות מכירת מניות "כלל ביטוח" בבורסה.



  • פוקס

    החברה מסיימת שבוע חיובי מבחינתה עם עליית שערים של כ-9% על רקע הפרסומים של חברת המחקר "ריס" שהצביעו על נתוני מכירות חיוביים הנוגעים לשוק האופנה. עפ"י הפרסומים נראה כי מחצית השנה הראשונה של 2016 התאפיינה בגידול חיובי של כ-1.4% בהיקף מכירות האופנה, וזאת ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. יש לציין כי נתונים אלו הפריכו את חששות המשקיעים לגבי חולשת חברות האופנה, הנגרמת בין היתר מתחרות מול חברות בינלאומיות שמגיעות לקניונים, זליגת רכישות מחנויות לרכישות אונליין והוצאות שכ"ד גבוהות ביחס להכנסות שהולכות ומתמתנות.
  • דיסקונט השקעות

    החברה מייצרת הפתעה לקהל המשקיעים כאשר היא מודיעה בבוקר יום א' על קבלת הצעה מ"כמצ'יינה", שותפתה בחברת "אדמה", המחזיקה בחברה בשיעור של 60%, לקניית חלק המיעוט של דסק"ש (40%). זאת, בעבור מחיקת הלוואה בגובה 1.1 מיליארד דולר וכן בעבור תשלום נוסף במזומן בגובה 230 מיליון דולר. עסקה זו, במידה ותתרחש, צפויה לתרום לחברה רווח הון בגובה של 690 מיליון ש"ח וגידול בהון המיוחס לבעלי מניות בגובה 900 מיליון ש"ח. בתגובה להודעה החריגה, מניית החברה קפצה בשיעור חד של 22.5% במחזור של כ-33 מיליוני ש"ח.

  • סלקום

    בשבוע החולף חלה התאוששות נוספת ברשת הסלולר "סלקום" ונרשמה עליית שערים של כ-8.5%. בנוסף, השבוע פורסם כי "אקספון" תחבור ל"סלקום" ותשתמש בשירותיה על מנת להפעיל רשת סלולרית נוספת בישראל וזאת לתקופה של 10 שנים. במקביל, "סלקום" הודיעה כי תחל בהליכים משפטיים מול "גולן טלקום" בקשר להפרת ההסכם מולה ובנוגע לתשלום חובות שהצטברו המגיעים לטענת החברה לכ-1 מיליארד ש"ח.


-חו"ל

שבוע המסחר האחרון היה חיובי במיוחד עם עליות נאות בכל המדדים המרכזיים. מדדי יפן עלו השבוע בחדות, ובראשם מדד הניקיי עם עלייה של 9%. זאת, בעיקר לאור תוצאות הבחירות לפרלמנט ביפן שחיזקו את מעמדו של שינזו אבה, אשר צפוי להמשיך לתמוך בשווקים באמצעות תכנית הרחבה מוניטארית ותמריצים פיסקאליים. מדדי ארה"ב עלו גם כן בשיעור ניכר, בהם מדד ה-S&P500 שעלה בכ-1.5%, הדאו ג'ונס שעלה בכ-2% ומדד הנאסד"ק שעלה בכ-1.3%. בנוסף, מדדי אירופה בלטו השבוע לטובה ובראשם מדד היורוסטוקס בנקים שהתאושש בצורה יפה לאחר הצהרות של בכירים במערכת הבנקאות, בנוגע לחילוץ אפשרי של בנקים באיטליה. מדד הדאקס הגרמני ומדד הקאק הצרפתי בלטו השבוע לטובה עם עליות של כ-4.5%. בנוסף, מדד הפוטסי הבריטי עלה השבוע בכ-1.2%, מעט פחות משאר המדדים המרכזיים. אך, יש לציין כי מתחילת השנה מדד זה בולט לטובה ועלה בכ-6.8% וזאת למרות תוצאות משאל העם על היציאה מהאיחוד.



  • HERBALIFE

    המאבק המשפטי בנוגע לחשדות על היותה של חברת "Herbalife" תרמית פירמידה, הסתיים בניצחונה של "Herbalife". בעקבות כך, צפויה החברה לקבל פיצוי של כ-200 מיליון דולר בהסדר עם הרשויות האמריקאיות. מניית החברה עלתה בתגובה בכ-22%. בנוסף, כחלק מההסדר המשפטי החברה תשנה חלק מעסקיה ותחויב להציג נתונים כספיים בנוגע למכירותיה הקמעונאיות. ההסכם מהווה מכה אנושה לביל אקמן, מנהל קרן הגידור הנקראת "פרשינג סקוור" ומנגד, מהווה ניצחון למשקיע קארל אייקן. אקמן, שיצא בקמפיין מתוקשר נגד החברה לפני כ-3 שנים והאשים אותה בתרמית פירמידה, פתח עליה פוזיציית שורט (פוזיציה המרוויחה בירידה בשווי החברה) בשווי של כמיליארד דולר והשקיע כ-50 מיליון דולר בקמפיין הנ"ל. מאז תחילת השנה, עלתה מניית החברה בכ-11% ומאז תחילת השורט בכ-54%. ביל אקמן פתח את השורט במחיר של כ-42 דולר ולכן כרגע הפוזיציה בהפסד של כ-35%.




  • CITIBANK

    עם תחילת עונת הדוחות, ענק הבנקאות האמריקאי "Citi" דיווח על תוצאותיו העסקיות לרבעון השני. מתוצאות דו"ח הבנק עולה כי חלה ירידה נוספת בהכנסות וברווחיות. התוצאות מדגישות את תכונות ענף הפיננסים בעולם לאחר המשבר, עם ריביות נמוכות מבחינה היסטורית המקשות על רווחיות הבנקים, שווקים תנודתיים המקשים על רווחים משווקי ההון ורגולציה שהולכת ומחמירה ואף מגדילה את ההוצאות. עם זאת, "Citi" ביחד עם "JP Morgan" הציגו תוצאות שהן מעל צפי האנליסטים ובכך הקלו מעט מהחששות ששררו בשוק בהשפעת ה- Brexit. בנוסף, הבנק הציג הכנסות של 17.5 מיליארד דולר, בדומה לרבעון הראשון וכ-8% מתחת לרבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה היה 1.24 דולר למניה וזאת לעומת צפי השוק ל-1.1 דולר למניה. המניה הגיבה בעלייה של כ-3% לתוצאות.




  • ARM

    הבנק היפני "Softbank" הודיע הבוקר על הצעת רכש ליצרן השבבים הבריטי, "ARM", וזאת תמורת 32 מיליארד דולר. המחיר משקף פרמיה של כ-40% על מחיר הסגירה של המניה ביום שישי. בנוסף, העסקה צפויה להיות העסקה הגדולה ביותר של "Softbank" ותחת היו"ר החדש אשר הפך את הבנק לפעיל ביותר בתחום המיזוגים והרכישות. בין היתר, הבנק כבר מחזיק בנתחים מ-"Alibaba" ו-"Sprint" ואם וכאשר תושלם הרכישה, הבנק צפוי להחזיק נתח ביצרנית שבבים עם תזרים מזומנים יציב לתעשיית המובייל, תעשייה אשר מרוויחה מכל שבב שמותקן במכשירי אפל, סמסונג ועוד. כמו כן, שבבי החברה ידועים כיעילים במיוחד.


  • FORD

    השבוע נודע כי חברת "Ford" משקיעה בחברת סטארטאפ המייצרת ומפתחת מפות למכוניות אוטומטיות. יש לציין כי חברת "Ford" הנה אחת מבין חמש משקיעות בסדר גודל של 6.6 מיליון דולר בקרן Seed, המשקיעה בחברת "CIVIL", המבוססת בקליפורניה, ומייצרת מפות תלת ממדיות למכוניות אוטונומיות. למעשה, החברה משתמשת בתוכנת בינה מלאכותית אשר מותקנת על המכוניות האוטונומיות ומטרתה לייצר תמונת תלת מימד מחיישנים. חברת "Ford" מסרה כי שיתוף הפעולה צפוי לתרום לה רבות ויכול לקרב את לקוחות החברה למכוניות מסוג זה.

    *מאת: בית ההשקעות תמיר פישמן