x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה לרם לגבי אגחים

שאלה לרם לגבי אגחים

שלום

אני עוקב אחרי ההודעות שלך לאחרונה ומנסה להבין דבר מסוים
    אג"ח X נמצאת קרוב למועד פרעון חלקי - עייך ערך ב. יאיר
    שער האג"ח 80 אג ואמור להתקבל תשלום של כ - 14% קרן + ריבית
    הריבית והקרן מחושבות לפי 100% ולא לפי השער הנוכחי של האג"ח
    לאחר תשלום הקרן אמור להתבצע עידכון של שער האג"ח / כמות האג"ח בשוק ? בהתאם למה ששולם, איך מתבצע העידכון והא העידכון הוא ביחס ל 100% או ביחס לשער הנוכחי

תודה מראש

Re: שאלה לרם לגבי אגחים

לשלומי שלום,
    הפרעון החלקי של הקרן והריבית הם אכן באחוזים ביחס למחיר "המלא" של האג"ח, כלומר לפי הערך המתואם ולא לפי המחיר שהאג"ח נסחר כעת בשוק.

העדכון מבוצע כך:
    לגבי הריבית: ביום האקס מחיר האג"ח יורד בגודל תשלום הריבית.
    לגבי הקרן: כמות האג"חים יורדת לפי הכמות ששולמה, כלומר: כמות האג"חים הנותרת בשוק קטנה (מה שנקרא היקף הסידרה).

מקווה שעניתי לשאלתך.

לפי זה אני לא ממש מבין מה היתרון בכניסה לאג"ח כמו ב. יאיר
    הרי למעשה ההכנסה מקבלת הקרן והריבית מקוזזת במלואה מול הורדת מחיר האגרת והקטנת הסדרה
    כל מה שנשאר זה ציפיה לעליה במחיר עקב התשלום? - דבר שלא תמיד מובן מאליו במקומותינו בימים אלו....
    כמו כן שאלה לגבי יום ה X - האם התשלום מבוצע לפי האחזקה ביום ה X ללא קשר לשאלה אם מכרתי את האגרת בין יום ה X ליום התשלום?

אלו צעדי הראשונים בשוק האג"ח לאחר שנים של מסחר במניות ולכן שאלות התם

שלומי

לשלומי, לא הבנת או שלא הסברתי מספיק טוב.
    לגבי הריבית, זה מסלול נורמלי של אג"ח.
    לדוגמא: הלוואה של 100 ש"ח בריבית שנתית של 5%, אחרי שנה זה 105, שילמתי רק את הריבית (5) וחזרתי למאה, בעוד שנה אהיה שוב ב 105, נכון?

לגבי הקרן, נניח יש לך 100 אג"חים וכעת אני פורע 25% מתוכם, כלומר: אני משלם לך על 25 אג"חים את מלוא התשלום (לפי ערך מתואם) והם נמחקים, עכשיו יש לך ביד את הכסף על ה 25 ואתה ממשיך להחזיק ב 75 אג"חים.

לגבי יום האקס, ביום האקס או לאחריו אתה יכול למכור וביום התשלום תקבל את המגיע לך.
    ברור שתוכל למכור את הכמות שלא לפירעון, כלומר: לפי הדוגמא הנ"ל, תוכל למכור את ה 75 אג"חים שנותרו לך שהרי ה 25 הנותרים ישולמו ביום התשלום.

האם כעת הכל ברור?

מהבחינה הזאת ברור
    מה שלא היה ברור לי זה שבעיקרון באגרת שהערך שלה 100 משולמת קרן, כמות הנייר מוקטנת וכו' ואין שינוי עקרוני במצב מחזיק הנייר למעט קבלת הריבית האמורה
    מה ה אפסייד בקניית אגרת שעומדת על ערך נקוב 80?

לא נכון שלומי,
    שוב לפי הדוגמא:
    קנית היום 100 אג"חים במחיר 80 שהערך שלהם נניח 100.
    מחר אני משלם לך על 25% מהם מחיר 100, כלומר: על 25 אגחים מהחבילה קיבלת רווח של 25%.
    על שאר האג"חים אתה מקבל רק ריבית .
    במקרה של ב. יאיר 3 ריבית חצי שנתית של 2.75% והשאר (שש שביעיות) כמובן אמורים להיפרע חלקית בעתיד (3 כל חצי שנה שביעית נוספת).

עכשיו ברור יותר
    תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות