x




עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 24

נושא: 21/9/09

  1. #1

    21/9/09

    השבוע בבורסה התנהל כבתקופה האחרונה בחוסר החלטיות בולט, שבסיכומו דשדוש. מה שהחל בירידות תלולות הפך בהמשך השבוע, כבעבר, לעליות חדות שהביאו לסיכום שבועי חיובי מינורי. המדד מוסיף להתנהל בפראות כשלהוציא חמישי, בכל הימים ניתן היה להבחין בתנודתיות תוך יומית חריגה של מעל 2%. גם ביחס לחודשים האחרונים מלאי התהפוכות לא מדובר בעניין של מה בכך. אע"פ שניתן לשייך את הירידות בחלקן לסנטימנט השבוע החולף אותו הובילה אפריקה, נדמה כי השוק פשוט מצא נחלה, גם אם זמנית, ברמות מדד אלה בהמתנה להתפתחויות משמעותיות יותר. העליות בהמשך השבוע שייכות אך בחלקן לעליות במדדי ארה"ב, ואילו חלק לא מבוטל מהעליות ניתן לשייך לשחקני המעוף שהחריפו את המגמה והחזירו את המדד לנקודת כתיבת האוכף האופטימאלית. השבוע הוא שבוע פקיעה, והוא עתיד להיפתח בנקודה מניבת רווח במיוחד – 970. להזכירכם, הכתיבה החודש רוכזה סביב אוכף 980 מה שהקנה הגנה לשחקנים ברמות 940-1030. עם זאת, המשך החודש שאופיין במצב רוח עגמומי משהו הוביל לכתיבה מוגברת של אופציות call ובהתאם האוכף המושלם נוטה כעת יותר לכיוון מטה. אם נתרכז בכתיבות סביב הסטרייק (שהן הכתיבות החשובות), הרי שקיימים שני חסמים משמעותיים למעוף: 980 ; 1000. סביב שתי רמות אלה בוצעו כתיבות רבות, ולכן פקיעה אופטימאלית נמצאת מתחת לרמת 980 הנקודות (או בסביבתה הקרובה במידה והמדד למעלה מנקודה זו). על פניו לא אמורה להיות בעיה להגיע לפקיעה זו ובתנאי ומדדי ארה"ב לא יפתיעו בצורה ניכרת.
    יחס ה c/p מלמד על רגיעה עם קירבה ליחסי 1:1, וסטיית התקן ששככה מעידה כי ככל הנראה הן האופטימיים והן הפסימיים מצאו את העמק השווה. זהו מצב אידיאלי למדי מצד כותבי האופציות, מה גם שהמחזורים לא מראים סימני התעוררות מיוחדים. עם זאת, בתרחיש מאוד קיצוני שהסבירות אליו נמוכה במיוחד יכול להתרחש כאן סקוויז נדיר. אם סקוויז לרוב נובע מכתיבה מוחלטת אחת, הרי שלפנינו שתי כתיבות צפופות ששבירה של אחת (980) תלחץ את המדד אל עבר הכתיבה השניה, ואז במקרה מעין זה הכתיבה העליונה "תישבר" בשל מיעוט בטחונות והרמה תיפרץ. אני מעריך שהסבירות לתרחיש זה נמוכה עד אפסית, אך לכותבים השבוע מומלץ לפחות בתחילתו לקחת מקדם בטחון סביר. להערכתי הפקיעה תהא במדד נמוך מ 980 נקודות, כשרק תנודתיות חיובית חריפה במיוחד בארה"ב יכולה להפר צפי זה.
    בסקירה הקודמת אף ציינו את רמת 940 הנקודות כרמה קריטית, שאנו מעריכים כי המעוף יתקשה לשבור. בהתאם, ניתן היה להבחין במהלך השבוע בירידות חדות שנבלמו בדיוק ברמה זו. אמנם המדד ביקר מספר נקודות בודדות מתחת אך מיהר לשוב ולטפס, מה שהפך במהרה למיני-ראלי. בסיכומו של שבוע, אנו עודנו מצויים במגמת דשדוש מוחלטת, ללא יכולת פריצה של אחד הכיוונים. כן חשוב לתת את הדעת שככל שהמדד מתעכב במקביל לעליות במדדי ארה"ב (הפרש של כ3% השבוע, כבשבוע שעבר) הרי שהסבירות לתיקון בארה"ב הולכת וגדלה, מה שיגרור איתו את המעוף מטה. ניתן לטעון כנגד, כי בדיוק כפי שהמעוף לא עלה כך יתכן שלא ירד, אך משקל הדואליות לצד הדולר המידרדר ובעיות מקומיות שאסקור בהמשך, עתידות לתת את הטון ולצרפנו חזרה לחיק הכפר הגלובאלי.
    מדד הנדלן אף הוא הגיע השבוע לנקודה שסימנו שבוע שעבר, 250-255. משם המדד עלה בחדות כמינוף של מדד המעוף ובעקבות תיקון הירידות החדות שנמשכו ברציפות מעל לשבוע. אין בכך בכדי לשנות את מצב מניות הנדלן והדבר תלוי בעיקר במדד המעוף – כל עוד האחרון יציג עליות הרי שהמדד יוסיף לטפס אך בסימן הראשון לדשדוש או ירידות, הדבר יתורגם לירידות חדות פי כמה במדד הנדלן, ובהתאם ההערכה כי המדד טרם סיים להתממש.

    אם שוק המניות מציג דשדוש, עייפות וחוסר כיוון ברור הרי שבשוק הסולידי חלו השבוע תמורות מעניינות, הן כפועל יוצא מנפילת האג"חים בשבועיים האחרונים והן לאחר פרסום תוצאות המדד. עד לאמצע השבוע התל-בונד 40 צנח 7% בשבועיים – תשואה כמעט שנתית במונחי אג"ח. אז הגיע המיפנה והתיקון הנקודתי אותו הערכנו בסקירה האחרונה, והמדדים הציגו תיקון חד בשלושת ימי המסחר החותמים את השבוע. בנקודה זו חשוב להבהיר כי אין מדובר בשינוי מגמה, וסה"כ זהו התיקון אליו כיוונו. יש לנצל את התיקון בכדי להיפטר מאגחים בעייתיים (ובפרט אגחי הנדלן) ולהצטייד באגחים ברמות סיכון נמוכות ותשואה נאה. וכאלה בתקופה הזו יש למכביר. לא פעם ציינתי כאן, כי בבואי לנתח מניה או אג"ח אחד הקריטריונים החשובים ביותר הוא התנהלות בעלי החברה. נקודת ההנחה היא שההנהלה והבעלים יודעים טוב מכולם את מצב החברה לאשורו, ולכן פעולותיהם מעידות פי כמה מדו"ח המציג ברוב המקרים רק את העבר. הדבר משמש כלי בידינו גם הפעם: כבימי המפולת, עם ישראל החל למכור לפני שבועיים ללא אבחנה וכך סחורה טובה נזרקה כלאחר יד עם סחורה ממונפת ובעייתית. לזאת מחכים ציידי האג"ח (העורבים), הניזונים מפאניקה קצרת מועד. הם, ומוטב שאף אנו, סוקרים את האג"חים ומאתרים מי מבעלי החברות מנצל את המהומה בכדי לבצע רכישה עצמית. בעת הזו, משמעות הדבר היא רווחי הון משמעותיים ומהירים בד בבד עם צמצום מאזן החובות במחיר זול יחסית. לא אזכיר את החברות בהן המאזן הוא בעייתי מלכתחילה אלא אבקש להתמקד דווקא באלו היציבות והחזקות יחסית. דוגמא לכך ניתן למצוא בגזית גלוב. לחברה 10 סדרות בשוק כשמתוכן אף שתיים (ג + ד) בתל-בונד 20 על כל המשתמע מכך. החברה ביצעה השבוע רכישה מסיבית חוצת סדרות, ויש בכך הבעת אמון ובפרט הדברים אמורים בהתחשב במגזר הנדל"ן הבעייתי. דוגמא טובה נוספת היא הכשרת הישוב, שביצעה אף היא רכישה נאה והאגחים ספגו ירידות על אף ניתוק מוחלט ממקור המהומה. הדברים אמורים גם בנוגע לטאגור קפיטל, ועוד חברות שבמקרים רבים העניין באג"ח והסיכון מציעים אלטרנטיבה ראויה למניה. בהקשר זה, חשוב להבחין בין אגחים שמלכתחילה היו רחוקים ממוקד הסערה לבין אלה הנמצאים במרכזה ואולי אף יצרו אותה. דוגמא לכך ניתן למצוא בדרבן של פישמן. אין ספק שהחברה ממונפת ומסוכנת, ולכן על אף רכישה עצמית הרי שהחברה פעולת בתחום בעייתי ומאזנה לקוי. הרכישה במקרה זה מתבצעת ע"י הבעלים בשל ההנחה כי גם במקרה תספורת עדיין קיימת כדאיות גבוהה, אך למשקיע הפרטי הדבר אינו רלוונטי. כנ"ל ההתיחסות לטאו של בן דב ולאגחים נוספים. אין מטרת הדבר להתריע, שכן אגחים רבים נפגעו ללא כל סיבה אך ברצוני לחדד כי אין משמעות רכישה עצמית בהכרח המלצת קניה, והדבר אמור רק לאותם אגחים שמלכתחילה לא היץה סיבה אמיתית לירידה בתשואה.

    הסיבה השניה לעניין השבוע בשוק הסולידי נובע ממדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט, שהציג עליה של חצי אחוז בהתאם לתחזיות המוקדמות. מתחילת השנה עלה המדד בשיעור של 3.7% וב-12 החודשים האחרונים רשם המדד עלייה של 3.1% . משמעות הדבר היא, שקרוב לוודאי, בנק ישראל יפספס את יעד האינפלציה בפעם השלישית ברציפות. הסיבה לכך היא שלהערכתי המדדים הבאים יהיו נמוכים מהנוכחי אך קשה למצוא וריאציה בה הממוצע יהא שלילי, ובפרט כשעונת החגים תקרין למדד חיובי על מדדי אוגוסט וספטמבר. בסקירה מלפני חודש בעקבות המדד הגבוה ציינתי כי יש להמתין לפרסום המדד הבא (כלומר הנוכחי) ולהחלטת הריבית, ורק אז לפעול לשינוי האפיק הסולידי. אם כן המדד ידוע, והחלטת הריבית השבוע צפויה לנוע בין 0-0.25%. אין ספק כי על הנגיד להעלות בצורה חדה יותר את הריבית, אך סביר שלא יעשה כן בשל הקרב המר בחזית על שער החליפין. מכיוון שכך, יש להקטין באפיק האג"ח הממשלתי את הרכיב הצמוד ולהגדיל ביחס זהה את האפיק השקלי. עוד מוקדם להיפטר לחלוטין מאפיק זה ואף מוקדם לקבוע יחס שוויוני, אך צריכים להיות מוכנים גם למצב אותו מגלם השוק לפיו האינפלציה תרוסן לפחות בחודשים הקרובים. האחזקה באג"חים צריכה להיות בעיקר באלו בעלי המח"מ הבינוני, ובעדיפות שניה ונמוכה משמעותית במח"מ הקצר. באפיק הצמוד יש לנצל את זריקת הסחורה המסיבית ולרכוש את אותן אגחים שנפגעו אע"פ שאין ספק ביכולתן של החברות לעמוד בתשלום (דוגמת בנקים). אין כל סיבה להחזיק באג"ח הממשלתי הצמוד בריבית הגלומה הנוגעת באפס בשל ההגנה האינפלציונית הממונפת להן הן יועדו.

    בגיזרת אפריקה לא ניכרו חדשות מהותיות וכפי שצפינו הדברים רק הולכים ומסתבכים. אחרי אסיפה סוערת די ברור כעת שיש יותר מידי גורמים עם יותר מידי אינטרסים שונים. הדבר בהחלט מועד להקשות, ולכן העננה מעל מחזיקי האגח ובמידה מסוימת מעל שוק האגח תיוותר עוד זמן רב. האסיפה עצמה לא תרמה לפיזור הערפל עם הצהרות תמוהות של מנכ"ל אפריקה איזי כהן, כי "אנחנו מאמינים שאנו יכולים לעמוד בהתחייבויות שלנו ב-2009 וע"י עבודה קשה יכול להיות שנוכל לעמוד בהתחיבויות גם ב-2010 אבל החל מ-2011 אנחנו כבר לא נוכל לעמוד בהתחיבויות". ברור לכל בר בי דעת כי אין זה המצב ולראיה מחזיקי אגח ט הנסחרת בתשואה של למעלה מ 2000%. אלו יכולים להתנחם בעובדה כי הנאמנים קיבלו את בקשתם לקיים דיון נפרד של מחזיקי אג"ח ט. נחמה פעוטה משום שגם באלו יש יותר מידי אינטרסים מנוגדים אך גם זו נחמה. די ברור שאג"ח ט' לא תשולם במלואה וכעת המאבק הוא על איזה חלק ישולם אם בכלל. חשוב מאוד לעקוב אחר התפתחויות אלה ובכל מקרה לא ברורה ההמלצה השבוע של בנק זר על מניית אפריקה. אולי זו האחזקה הענפה, נגיעה מהיותו בעלת עניין שדחפה אותו לפרסם המלצה זו אך יש בכך עוול למשקיעים התמימים שלא יודעים כי האג"ח הינו בעל פוטנציאל אדיר בהשוואה למניה החבוטה. אי תשלום אג"ח ט' צפוי לגרור ירידות חדות בשוק האג"ח, ולכן ההמלצה בשלב זה עומדת בעיה על בחירת אגחים בודדים על פני מדדי תל בונד.

    בנסיונות להסביר את חוסר הקורלציה בשבועות האחרונים בינינו לבין ארה"ב, אולי ההסבר הפשוט ביותר שהוביל לשכיכה במדדים הוא שהמצב בישראל אינו משתפר כפי שהנתונים בארה"ב מציגים .
    בעוד שבארה"ב ניתן לשייך עליות לנתונים אלה ואחרים, בישראל אין נתונים אופטימיים, ובפרט אם ניקח בחשבון שאנו עושים דרכנו בביטחה אל עבר משבר שער חליפין (כשגם השבוע פישר השתולל ברכישות והדולר הוסיף לרדת).
    הדבר בולט מעל לכל בשוק התעסוקה הישראלי. השבוע התפרסמו הנתונים עבור חודש יולי שהצביעו כי שיעור האבטלה במשק עומד על 7.9%, זה החודש הרביעי ברציפות. בהשוואה בין חודש יולי אשתקד, עלה שיעור האבטלה במשק מרמה של 5.9% והנתון מגיע בהמשך לדיווח על שיעור אבטלה של 8% ברבעון השני של 2009. בהתחשב בעובדה שרבים מהמעסיקים מחכים ל"אחרי החגים" הרי שאין לצפות ששיעור האבטלה במשק ירד אלא להיפך, וזה בטח לא תורם לתחושת הבטחון של המשקיעים. אם נדמיין תרחיש לא דמיוני במיוחד הרי שצניחת הדולר מתחת לרף 3.5 ₪, תוביל קרוב לוודאי להעברת פסי ייצור באופן מיידי והדבר יגרור גל פיטורים נוסף שרק יחזק מגמה זו. סיבות נוספות יש לרוב, דוגמת חרם צרכני מרחף או מצב בטחוני כשסיכום כל אלה אין בו בכדי לעודד כי רכבת האבטלה עושה דרכה אל עבר היציאה מהבוץ.

    מבין הסחורות שבהן ראוי להתרכז השבוע בולט הגז לחיוב. בחודש האחרון הערכנו כאן כי הגז קרוב מאוד לתחתית אם לא כבר מצוי בה. זו גם היתה אחת הסיבות המרכזיות בגינה טענתי כי יש להחזיק מניות דוגמת ישראמקו, שהרי הנפח ושאר המשתנים ידועים אך עליה בעלות הגז צפויה להעלות את שורת הרווח. מאז הפעם האחרונה בה המלצנו על רכישת גז, חל זינוק במחירו בלמעלה מ 40% ברמה החודשית. עדיין אפשרי להיכנס לגז אך כרגע זוהי הסחורה התנודתית ביותר עם מהלכים חדים בתוך יומי. הגז מתאים לאחד משני סוגי משקיעים שלמרבה ההפתעה מנוגדים לחלוטין. המשקיע הראשון הוא המשקיע לטווח ארוך. זה שמבין כי מחירי הגז נמצאים בשפל של עשור וכי קרוב לוודאי שעם מתן חותמת סופית ליציאה מהמשבר מחיר הגז ירשום התאוששות חדה מעלה. לא ברור אם זה יתרחש בחודשים הקרובים ואולי אף בשנתיים הקרובות אך כשמו כן הוא – משקיע לטווח ארוך, ובהתאם הסבלנות. מנגד, הגז הוא אחת הסחורות הבודדות בהן אפשרי לסחור בתוך יומי בשל התנודתיות החדה בו. בניגוד לנפט המבצע מהפכים תוך יומיים לפעמים גם מספר פעמים הרי שהגז יצב יותר (אך תנודתי בין יום אחד למשנהו) ולכן ניתן לרכב על המגמה גם אם היא רלוונטית לכמה שעות בודדות. מבין השניים כמובן שעדיפה ההשקעה לטווח ארוך, שכן איני מחסידי המסחר התוך יומי, אך מכיוון שבתוך עמי אני חי הרי שאם כבר מומלץ לרכז אנרגיה בכיוון זה.
    אירופה לא הוסיפה עניין רב השבוע, ועיקר החדשות הגיעו מהקטר הכלכלי האירופאי – גרמניה, שם פורסם כי בטחון המשקיעים הגרמני עלה אך פספס את תחזית האנליסטים. המדדים הגיבו לכך בירידות אך לדעתי דווקא יש בדברים בשורה חיובית, שכן גם לאחר הפספוס המדד ברמתו הגבוהה מזה שלוש שנים.
    עוד מעניין לצין כי בבריטניה מתבר שלוידס לא עמד בדרישות ההון ולא יוכל להתנתק מתוכנית הסיוע הממשלתית. מנכ"ל הבנק, אריק דניאלס, הבין כי על לוידס להציג בפני הממשל תוכנית לגיוס הון של למעלה מ-15 מיליארד ליש"ט, דבר שבשלב זה נדמה כחלום רחוק. הדבר צפוי להעיב על המסחר בפוטסי השבוע שכן הוא מנער מעט את השדים בארון ומעלה את הספקות בנוגע לעומק הבור אליו נפלה המערכת הפיננסית הבריטית ובכלל.
    עוד מאירופה, מדינה שלרוב איננה בטווח הרדאר שלנו היא תורכיה. בניגוד למגמה העולמית גוברות ההערכות כי תורכיה תפחית את שיעור הריבית על אף סימני ההתאוששות בכלכלה הגלובלית. סימנים אלו פוסחים בשלב זה על תורכיה, והיא צפויה להוביל קו ניצי בועידת ה G20 שתערך השבוע בדבר המשך תמיכה בעלויות האשראי. ניתן לנצל מצב זה לביצוע שורט על הלירה התורכית, במדינה האחרונה שעוד מפחיתה ריבית.

    ועידת ה G20 אגב מיותרת החודש לחלוטין ואין כל ציפיות ממנה משום שהניסוח של הועידה האחרונה קרוב לוודאי יהיה העתק של זו הנוכחית, לאמור: הכלכלה מתייצבת, המצב משתפר אך אנו עדיין לא בטוחים ועדיין מוקדם לחסל את תכניות הסיוע. בהתאם אין לצפות כי הבורסות יגלו עניין מיוחד בועידה אלא אם ישרור שם חוסר הסכמה בולט שיזלוג החוצה מבין כתליה.

    באסיה, יפן ריכזה את מרבית תשומת הלב ולאו דווקא מהכיוון החיובי. כלכלת יפן צמחה ברבעון השני של השנה בקצב מתון יותר מהצפוי - 2.3% לעומת 3.7%, כאשר הסיבה המרכזית לכך הינה ירידה במלאים. מובן מאליו שהבנק המרכזי ביפן הותיר את הריבית על כנה- 0.1%, בהתאם לציפיות. קשה שלא לתמוה פעם אחר פעם איך המעצמה היפנית מדשדשת ומשתרכת מזה כעשור. בעיה נוספת היא הדפלציה, שרק הולכת ומחמירה בשנה האחרונה ומוסיפה שמן למדורה. כל אלה מעלים את הסבירות כי יפן לא תעלה את הריבית בטווח של חצי שנה ויותר ומורידים כל שביב של תקווה ובהתאם כל עניין שלנו בהשקעה במדינה זו. שימו לב בהשקעה בקרנות אסיה למיניהן האם הן מכילות את המדד היפני. המדד צפוי להעיב על ביצועי המדינות האסייתיות, ויש להעדיף כמובן קרנות/תעודות נטולות מדד זה.

    בארה"ב האמריקנים חיפשו סיבות להמשיך את הראלי מהשבוע החולף, והנתונים כמו גם הממשל סיפקו להם זאת.
    אן ספק ששבוע עמוס בנתונים היטה את הכף לטובת המשך הראלי, והמדדים סיימו בעליות ממוצעות של כ 3%. במבט ראשוני כל הנתונים היו חיוביים במיוחד, כשרובם אף היכו את תחזיות האנליסטים. עם זאת, אלו הנוברים בפרטים ימצאו כי כל נתון נתמך ישירות או בעקיפין ע"י הממשל וזה מעלה שאלות משמעותיות בדבר ההתאוששות הכלכלית ואמינותה.
    נתון מרכזי לדוגמא שגרם לוול סטריט לעלוז היה נתון המכירות הקמעונאיות שהצביע על עלייה של 2.7% לעומת הערכת הכלכלנים שציפו לעלייה של 1.9% . אין ספק שמדובר בנתון חיובי, אך הנתון נשען על תוכנית המזומן תמורת גרוטאות של הממשל האמריקני, שנועדה לשפר את מצב שוק הרכב החבוט. אם בודקים את המדד לעומק הרי שמכירות כלי הרכב עלו בחודש אוגוסט בשיעור של 10.6% ! שלא במפתיע, שיא בשני העשורים האחרונים. מאידך, אם ננכה את מכירות הרכבים הרי שהמכירות הקמעונאיות עלו ב-1.1%, וזה כבר עמוק מתחת לצפי האנליסטים, שחלקם נטה להתעלם מהתכנית המדוברת.
    דוגמא נוספת להשלכות חיצוניות וזמניות ניתן למצוא במדד המחירים ליצרן עבור אוגוסט: המדד הציג עלייה של 1.7% לעומת קונצנזוס האנליסטים שציפה לעלייה של 0.8%. זינוק של פי 2 אינו דבר של מה בכך, אך בניטרול הזינוק במחירי הנפט בחודש אוגוסט הרי שהמדד עלה ב 0.3% מה שמלמד כי הצרכן האמריקני עודנו תוחב ארנקו עמוק לכיסו ואינו ממהר לבצע קניות.
    כל אלה לא הפריעו לוול סטריט שבוחרת להתעלם באופן עקבי בחודשים האחרונים מתמרורי אזהרה ולהמשיך לשעוט קדימה.
    כחלק מהמגמה הרווחת לראות רק את חצי הכוס המלאה בחרו המשקיעים להתמקד בדברי ברננקי כי "מנקודת מבט טכנית המתיון כנראה נגמר". ברננקי אומר שמבחינת הגדרת המיתון, שני רבעונים רצופים בעלי צמחיה שלילית, הרי שההגדרה אינה תקפה עוד, קרי, המיתון הסתיים (כנראה). אין בכך חדש והדבר היה ידוע מבעוד מועד. שאון העליות בבורסה התעלם מהמשך הנאום כי שוק העבדוה יוסיף להידרדר ואף הצמיחה עלולה בהחלט להיות "אנמית".
    הדברים האמרוים לעיל ניכרים היטב אף במדד ה VIX , שעד כמה שלא יאמן מתקרב בצעדי ענק אל עבר 20 הנקודות. לשם חידוד ברמה הגבוהה מ 30 השוק מוגדר מסוכן , ב25 כמדאיג ואילו ב 20 כמתון ויציב. כיום המדד נסחר סביב 23 הנקודות. מכיוון שה VIX מורכב מתנודתיות ה S&P הרי שמתבקשת הירידה שכן המדד מטפס בצורה מתונה ועקבית אך הממוצע הרב שנתי הוא 21, ומכך ניתן לגזור כי השוק איבד את כמעט לחלוטין את הפחד. כל עוד המדד ברמות אלה קשה לראות כיצד יתפתח מהלך ירידות דרמטי וסוחף, ולכן ההערכות אף לשבוע הנוכחי כי המדד יוסיף לדשדש או יבחר כיוון אך לא בצורה מוחלטת ודרמטית שתלמד על ההמשך.

    אפשר לטעון רבות כנגד השוק לחיוב או שלילה אך זהו בוודאי אינו שוק נורמאלי ובריא. שוק שפוי מתנהל בעליות / ירידות יומיות שמתחת לאחוז, ובוודאי בתנודה מינורית מהנעשה כיום. התנודתיות הנוכחית חוצת היבשות מלמדת כי השוק מורכב ברובו כיום, מסוחרים ולא ממשקיעים, והדבר ניכר היטב בכל בורסה ובורסה. די אם נביט במדגם מייצג של המניות הנצפות ביותר בכדי להבין את שינוי התפישה שחל כאן השנה והלך המחשבה השורר. אם נביט בבורסת ישראל הרי שהמניות הנצפות ביותר הן ישראמקו וכן פייט, מניות ספקולטיביות אך למרבה ההפתעה לא בצורה משמעותית בהשוואה לבורסות אירופה ואף ארה"ב. הדבר נותן ביטוי לחוסר האלטרנטיבה הנגזר מהורדת הריבית המסיבית, ואין ספק שיקח עוד זמן רב לשוק לחזור לתלם.

    מניות ומגזרים
    דולר- ימשיך להיסחר ברמות הנוכחיות, ומעבר לטווח המיידי יוסיף לרדת.
    נפט – צפוי לשוב לרצועה 60-70$.
    גז – לאחר מהלך העליות האחרון יתכן תיקון טכני. אין בכך מלהוריד מהאטרקטיביות בו, ובפרט לטווח בינוני ארוך.
    ברזל – המחירים עודם נמוכים וקיימת הזדמנות לטווח הקצר והבינוני.
    מניות הבנקים – להוציא האג"חים אין דיסקאונט וצפויה תשואה זהה למדד.
    מזרחי טפחות – בעקבות הדו"ח הארחון מאבדת מהאטרקטיביות שפיינה אותה. כיום המניה המועדפת מהמגזר היא דיסקונט לטווח בינוני ומעלה.
    כיל וחברה לישראל – אין שינוי בהערכות, המניות צפויות להמשיך לרדת ועודן רחוקות מהתחתית.
    נדל"ן – העליה בשני ימי המסחר האחרונים הינה תיקון טכני בלבד. צפוי לשוב ולרדת, ובהתאם פוזיציית השורט.
    אג"ח – בהתאם לסקירה אג"ח גזית גלוב והכשרת הישוב.
    אדובי סיסטם (ADBE) – חברה מאוד לא מוכרת בישראל . עיקר פועלה בפיתוח תוכנות ושירותים בתחום ההדמיה והוידאו הדיגיטאלי. השוק רוכש שמועות בדבר רכישה אפשרית של יו-טיוב, וגם אם אין אמת בדבר הרי שניתן לדאות על גל זה. בכל מקרה מדובר על חברה יציבה המציגה צמיחה עקבית, ולכן המניה רלוונטית לכל טווח.

    • בנוגע לשאר המניות והמגזרים אין שינוי בהערכה.
    • את סקירת האופציות ניתן לקרוא תחת פורום אופציות ספטמבר.


    שבוע טוב ומוצלח !

  2. #2

    Re: 21/9/09

    תודה!!!
    אני הראשון להגיב חחחחח
    אני קורא את הסקירות שלך כל פעם...

  3. #3

    Re: 21/9/09

    תודה רבה על הסקירה המעניינת והמפורטת כתמיד.
    iFirst - קידום אתרים | בבילון להורדה

  4. #4

    Re: 21/9/09

    תודה לך שחקן על סקירה מקיפה ומושקעת כרגיל אתה מקיף את כל הגיזרה כיף לקרוא תבורך ושוב שנה טובה וחתימה טובה ותמשיך להיות לראש ולא לזנב לשוק ההון אמן

  5. #5

    Re: 21/9/09

    כיצד משקיעים בגז? והאים הכוונה לגז טיבעי או לגז בישול/הסקה שנקרא LPG?

  6. #6

    Re: 21/9/09

    שחקן אתה מדהים תודה לך

  7. #7

    Re: 21/9/09

    כל הכבוד לך על ההשקעה.

  8. #8

    Re: 21/9/09

    תודה לך על סקירה מעניינת עמוקה ומלאת כיווני מחשבה מרתקים!
    שנה טובה ומוצלחת

  9. #9

    Re: 21/9/09

    רציתי רק לציין שבעקבות המלצתך רכשתי לפני שבוע את מנית רדוור (RDWR )
    בשער של 11.48 $.המניה סגרה ביום ששי ב 12.48 $ .רווח שבועי של 8.36% .לא רע בכלל......
    דרך אגב היא נראית טוב גם טכנית (על פי שיטת P&FIGURE )
    תודה

  10. #10

    Re: 21/9/09

    תודה אתה ממש מעשיר

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות