x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שחקן אילו סקטורים או חברות אמורות לזנק כתוצאה ממחיר הנפט הנמוך ?

שחקן אילו סקטורים או חברות אמורות לזנק כתוצאה ממחיר הנפט הנמוך ?

נראה שהחברה היחידה שמגיבה למחיר הנפט הנמוך מאוד היא על-אל

הנפט ירד ממחיר של מעל 100$ ל30-35$ , ז"א ההוצאות התפעוליות של חברות רבות אמורות לרדת משמעותית ולהביא לזינוק ברווחים.

הייתי מצפה שחברות שמתעסקות בשינוע, למשל UPS יזנקו (שכן הם משתמשים במטוסים ומשאיות לפזר את המשלוחים) - אך לא ראיתי שום עליה
    הייתי מצפה שחברות כמו WALLMART שכנראה מוציאות הון על שינוע סחורה יזנקו, גם כאן לא ראיתי
    הייתי מצפה שחברות תעופה, למשל american airlines יזנקו (הריי אל-על התפוצצה כלפי מעלה, והם עושים בדיוק אותו דבר, טסים) אך אין ולו שביב של תנועה כלפי מעלה.. סתם הליכה לרוחב

במילים אחרות, אני מאוד מבולבל, בתמימותי ציפיתי שהמון סקטורים פשוט יפרחו לאור ההוצאות הנמוכות, ואולי אפילו מעבר לכך לאור העובדה שלצרכנים האמריקאים נחסך המון כסף שהם יכולים להפנות לאפיקים אחרים עקב ירידת מחירי הנפט.

אשמח לתשובה גם מאנשים שהם לא שחקן, כל דעה בנושא מעניינת
    תודה.

שאלה נוספת לשחקן בהקשר זה
    מחיר הדלק ירד
    אבל
    אל על רכשה מטוסים שמוזילים את צריכת הדלק ב 40%
    האם זה ההבדל בינה לחברות האמריקאיות שלא רצו למעלה ?

מהו המחיר הראלי של אל על היום כאשר היא מוציאה סכום לא קוטו על רכישת מטוסים ?
    אייל

יש מדד הנקרא מדד התחבורה. כל מניה שתמצא בו תהנה מירידת מחירי הדלק וכמובן מקבילותיהן
    בעולם. אלא מה = כפי שציינת אלעל טסה ויתר חברות התעופה רשמו עליות הרבה יותר מתונות. יש לנו
    כאן מקרה קלאסי של מניית עדר !
    אתה מציין ירידה בצריכת הדלק - אני מציין לך הוצאות אבטחה הגבוהות בעולם + 11 סמנכלים לחברה
    קטנה + חוסר יכול לטוס בשבת + ועד קשה + .......
    אין שום הצדקה למחיר הנוכחי ולכן השורט בתיק האתר שלדעתי הוא חובה בכל תיק.

שחקן, פרט למניות תחבורה
    הייתי מצפה מהמון חברות אחרות לזנק

למשל פלסטיק הוא תוצר לוואי של דלק, זה אמור לגרור ירידה משמעותית בעלויות לחברות שמייצרות את זה

אני לא רואה שום תנועה כזאת.

אני מרגיש שאני מפספס משהו.

כדי שנדבר על חברות אחרות הנהנות מירידה במחיר הנפט צריך לשאול מהו רכיב הוצאת הדלק באותה חברה?
    בתחבורה - מהותי והגדול ביותר.
    בפלסטיק - בודאי לא המהותי ביותר (עלות עובדים). אם ניכנס ממש לשווי מדובר על סנט עד עשרות סנטים לקילו תלוי בטיב החומר. זה לא משקל נגד לעלות עובדים, מכונות, נדלן וכן הלאה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות