הצטרפת לחדר
(15:50) המכונה:ולקחתי שורט על מעוף ועל הבנקים, עדיין לא משחרר
(15:56) גרוס:ובהצלחה משין, אני לקחתי סיבוב שורט על נדלן
(16:06) שני:ונראה כמו רעיון טוב, אני לוקחת שורט על מעוף
(16:2גרוס:ודי תלויים במה יקרה מחר בחוזים
(16:34) אלה:ומחזור 793 נמוך אבל לא רע ליום ראשון
(20:04) אלון פיאדה:ושלום וערב טוב לכולם, מייד נתחיל בצאט בנושא אג"ח מוזמנים להעלות שאלות
(20:04) גרוס:ושלום אלון, שבוע טוב
(20:05) גרוס:ומה אומר על החלטת הריבית הגורלית? נראה שהשווקים היו מוכנים
(20:05) אלון פיאדה:ואנו מדברים על כך שהעלייה היתה צפויה כבר חודשים
(20:06) אלון פיאדה:וההצהרות לגבי עליית הריבית המתוכננת היו ממספר גורמים בארה"ב
(20:06) אורי1972:והיי אלון, השאלה האם זהבאמת ( 9.37 , 926.60 ) הולך להשפיע עכשיו
(20:06) אלון פיאדה:ובשבועות האחרונים
(20:06) אלון פיאדה:וכל האנליסטים אמרו כי אם לא תיהיה עלייה תיהיה בעיה
(20:07) שני:ושבוע טוב אלון�
(20:07) אלון פיאדה:ווגם אנו כאן הקדשנו צאט (ואולי אפילו יותר מכך) על המשמעויות עבור השוק בהקשר לעליית הריבית הקרבה ובאה
(20:07) אלון פיאדה:וושם ציינו כי רובה כבר מתומחרת
(20:0אלון פיאדה:ומה שמעניין (או לפחות צריך לעניין) את המשקיעים זה מה יקרה מנקודה זו קדימה
(20:0אלון פיאדה:ושכן להמשך - קצב העליות יש משמעות גדולה להמשך
(20:0אלון פיאדה:והצפי (לדעתי) הוא כי העליות בריבית בהמשך יהיו מתונות (אחת לכמה חודשים)
(20:09) אלון פיאדה:וובמנות קטנות
(20:10) אלון פיאדה:וואכן עליות אלו בשנה הקרובה מתומחרות פחות או יותר במחירים כבר כעת (רואים זאת בהפרשים של ריבית בקנייה בהפרשי מחמ בין הניירות השונים)
(20:10) אלון פיאדה:ואך התמחור בהחלט לא שלם לטווח הארוך יותר
(20:10) ronny1181:ובגדול ממה שאני מבין אם העלו בארהב אז יעלו גם אצלנו?
(20:10) אלון פיאדה:וובמידה ולא יתממש בצורה זו (מהיר יותר או איטי יותר) כן יכול להשפיע על מחירי השוק ובצורה חזקה
(20:11) אלון פיאדה:ואת ההשפעה עצמה (ונגזרות החישוב למחמ) למדנו בצאט שהזכרתי, שיועד לנושא
(20:12) אלון פיאדה:וכך שלא נחזור על הדברים, רק נזכיר כי אם הריבית תעלה באופן מהיר יותר מהצפוי מחירי השוק של האגחים צריכים לרדת
(20:13) אלון פיאדה:וואכן, הצפי שלי הוא כי התגובה אצלנו תיהיה דומה, אם כי יש גורמים בשוק (שכותבים בעיתונים הכלכליים) שאומרים כי לא כך הדבר
(20:13) אלון פיאדה:ווזה שווה הרחבה
(20:13) אלון פיאדה:והיסטורית - הריבית בישראל היתה תמיד גבוהה מעט יותר מזו של ארה"ב
(20:14) אלון פיאדה:וההפרש בין השניים ייצג את הסיכון של השוק הישראלי לעומת האמריקאי
(20:14) אלון פיאדה:וואכן הוא מוצדק בפני עצמו
(20:14) ronny1181:ואיזה תחום יושפע יותר מהעלאת הריבית? קונצרני או ממשל?
(20:14) אלון פיאדה:והמצב הנוכחי הוא כי הריבית בארה"ב כעת גבוה מזו שבישראל (ריבית השוק)
(20:15) אלון פיאדה:ווזה לאורך זמן, לדעתי, לא יכול להחזיק
(20:16) אלון פיאדה:והצד השני אומר כי הדבר משרת את בנק ישראל, שאם יחליט להחזיק את הריבית נמוכה יותר יגרום לדולר להתחזק (שמחיר הדולר יהיה גבוה יותר בערכים שקליים)
(20:17) אלון פיאדה:ואני אומר כי לאורך זמן, גם אם נעקוב מלמטה (ואני לא חושב שזה יהיה המצב) - המעקב אחר הריבית חייב להתבצע שכן הפערים לא יכולים להיות גדולים
(20:17) שני:ושאלה לא קשורה אחרי זה אם אפשר -טאואר ( 1.69- , 15100.00 ) ד מה דעתך?
(20:1אלון פיאדה:וכלומר גם אם לא נראה עליית ריבית בישראל בהחלטה הקרובה, נראה אותה בשלושה (מקסימום הארבעה) חודשים הקרובים - וזאת במידה ובטווח הזמן הזה תעשה עלייה אחת נוסף (בלבד!) בארה"ב
(20:19) אלון פיאדה:והסיבה לכך היא כי פער גדול מדי לא רק שיגרור פיחות גדול מדי בערך השקל (ובזה בוודאי שבנק ישראל לא מעוניין)
(20:19) אלון פיאדה:ואלא גם לא ייתן תחמושת להמשך הדרך
(20:20) אלון פיאדה:וחלק מעליית הריבית בארה"ב נובע מהחשש כי אם יתרחש משבר נוסף, נשק הריבית לא יעמוד לידי קובעי המדיניות ולכן הדבר יכול להעמיק את המשבר בצורה דרסטית
(20:21) אלון פיאדה:ו(הערה: ה"נשק" של הורדת הריבית זה הכלי הראשון והמהיר ביותר שניתן לעשות בו שימוש כנגד נזקים מסוג זה, אם הריבית נמוכה (או אפס כפי שהיתה בשנים האחרונות) הוא לא קיים ולכן התגובה למשבר תיהיה איטית יותר - מה שיגרור נזקים גדולים יותר)
(20:22) אלון פיאדה:ווהמצב בישראל אינו שונה
(20:22) רועיסל:והעניין הוא שהעלאת ריבית משפיעה באופן רחב על כל התחומים, לא רק אגח
(20:22) רועיסל:וגם נדלן סובל מזה
(20:23) אלון פיאדה:וגם בגלל שכל משברבינלאומי ( 1.69 , 24690.00 ) ישפיע גם על ישראל וגם בגלל שישראל בפני עצמה יכולה להיכנס (כשוק מקומי) למשבר שלא משפיע על העולם
(20:23) אלון פיאדה:וכמובן שאינני מדבר על הצורך בהעלאת ריבית עבור האגח - אלא באופן כללי
(20:23) אלון פיאדה:והעלאת ריבית משפיע על האגח, לא שוק האגח על גובה הריבית הרצוייה (לא להתבלבל)
(20:24) אלון פיאדה:וובנק ישראל רוצה בריבית גבוהה יותר
(20:24) אלון פיאדה:וויש גם חילוקי דעות על השפעת הריבית על שוק האגח
(20:24) אלון פיאדה:וכעקרון (ואני יודע שאני נמצא בצד שפחות נשמע) - העלאת ריבית צריכה להוריד דווקא את מחירי האגח (לפחות בטווח הארוך) ולא להעלות אותו!
(20:25) אלון פיאדה:וקודם כל כי הכסף יקר יותר!
(20:25) אלון פיאדה:וונכון שכסף יקר בשוק הנדלן המקומי (בגלל חוקי המגן על המשקיעים המחייבים את היזמים להעמיד בטוחות - מה שלא קיים בהרבה [אם בכלל] מקומות אחרים בעולם, קיים)
(20:26) אלון פיאדה:וגורם לעליית מחיר הדירה
(20:26) אלון פיאדה:ואך הוא גם לוחץ למטה את יכולת הקנייה של הרוכשים (משכנתאות)
(20:26) אלון פיאדה:ואך חשוב יותר - הוא נותן אפשרויות השקעה מגוונות יותר למשקיעים
(20:27) אלון פיאדה:ואם אני יכול להרוויח 3% מהשכרת דירה פלוס רווח/הפסד שנובע מעליית/ירידת הערך בהתאמה
(20:27) אלון פיאדה:וובשוק אני יכול לקבל על הכסף הזה 5% - האם מישהו ישקיע בנדל"ן?
(20:2אלון פיאדה:ואם אני יכול לשכור דירה במחיר של 4% ממחיר הדירה ואני צריך לקחת משכנתה ולשלם עלייה 7% ריבית האם אני יקנה דירה למגורים?
(20:29) אלון פיאדה:והתשובות לכך הם לא - ולכן לעליית ריבית (וזה שוכחים לספר לנו, כי זה לא במכלול האינטרסים של מי שמזינים את העיתונאים)
(20:30) אלון פיאדה:ועליית ריבית יכולה לגרור דווקא ירידה במחירי הדיור (או לפחות השפעתה גוררת ירידה - אך היא לא היחידה שמשפיעה על כך)
(20:31) אלון פיאדה:ולגבי השאלה על ההשפעה על האגחים הקונצרניים או הממשלתיים - זה אותו הדבר כמובן, שכן אין הבדל בין השניים
(20:31) אלון פיאדה:ואם אני יכול לקבל ריבית של 2% אני לא יחזיק אגח מדינה שמשלם לי חצי אחוז
(20:31) אלון פיאדה:ואלא כזה שמשלם לי בסביבות אותם שתי אחוזים
(20:32) אלון פיאדה:וואם הייתי רוצה לראות הפרש תשואה של 2% על האגח של חברה קונצרנית כולשהי לעומת זה של האגח חסר הסיכון (ממשלתי)
(20:32) אלון פיאדה:ואז אני עדיין רוצה לראות את אותו הפרש
(20:32) אלון פיאדה:ולפחות!
(20:36) שני:והאם זה אומר עדיף לקחת אגח עם מחמ ארוך? כי אז בעצם יגיעו עוד החלטות ריבית בדרך...
(20:42) אורי1972:ואלון?
(20:46) אלון פיאדה:ואז נכון שברבע אחוז או חצי אחוז קשה לראות את ההשפעה אבל לאורך זמן זה יגיע
(20:47) אלון פיאדה:ומצטער על ההפסקה טלפון בחו"ל
(20:47) שני:ו�
(20:4אלון פיאדה:ושעדיין מתנהלת �
(20:51) שני:ואם אפשר בבקשה תענה על השאלה של מחמ ונשאיר את כל השאלות האחרות לפורום?
(20:51) אלון פיאדה:ובוודאי מייד חוזר
(20:56) אלון פיאדה:וחזרתי, מצטער
(20:57) שני:ו�
(20:57) אלון פיאדה:ולשאלתך שני - לא בדיוק הפוך!
(20:57) אלון פיאדה:ואם ריבית השוק עולה(הצפי) הריבית על החזקת האגח צריכה לעלות איתה.
(20:5אלון פיאדה:ובשביל שזה יקרה מחיר השוק של הנייר צריך לרדת
(20:5אלון פיאדה:ובכמה לרדת?
(20:5אלון פיאדה:ונניח עלייה של 1% בריבית השוק צריכה לגרור עלייה זהה בריבית החזקת האגח (זה צריך להיות ברור)
(20:59) אלון פיאדה:ואז במחמ של 1 - מחיר השוק צריך לרדת ב- 1%, במחמ של 2 - מחיר השוק צריך לרדת ב-2% ...
(21:00) אלון פיאדה:ומציע לחזור לתמליל הצאטשבו הסברנו את העיקרון הנ"ל
(21:00) אלון פיאדה:וולכן אמרתי בעבר שמי שרוצה להשקיע רק בשביל לא להיות בחוץ (למרות שאני לא מבין את ההיגיון של זה) עדיף כי ישקיע במחמים קצרים
(21:00) שני:ותודה רבה
(21:01) אלון פיאדה:ואותו הדבר נכון גם לירידות בעקבות משברים, לא רק בגלל עליית ריבית
(21:01) אלון פיאדה:והיחידים שיכולים להנות מעליית ריבית הם הניירות העוקבים (צמודי ריבית, לדוגמה צמודי לייבור)
(21:02) אלון פיאדה:וואז כמובן החישוב הפוך
(21:12) אלון פיאדה:ולסיכום - לא היתה הפתעה ולא היהצריך להפתיע. בטווח הקצר לא צריכה להיות השפעה (כי כבר היה צריך להיות מתומחר) אך עתיד להיות השפעה (שלילית) במיוחד על המחמים הארוכים
(21:13) שני:ותודה רבה אלון
(21:13) אלון פיאדה:ווכמשקיעים, לדעתי, עליית הריבית דווקא צריכה לשמח - שכן ריבית שוק צריכה להיות בערכים נורמליים גבוהה מהערכים הנוכחיים, והדבר נמשך כבר זמן רב
(21:13) אלון פיאדה:וזכרו כי ריבית נמוכה סוגרת דלתות של ערוצי השקעה רבים, ולכן אני מדבר בשנה האחרונה על המתנה מבחוץ
(21:14) אלון פיאדה:ובחודשים הקרובים נראה עליית ריביות (גם בישראל)
(21:14) אלון פיאדה:וואז נתחיל לראות פה שוב הזדמנויות בשוק
(21:14) אלון פיאדה:וועד אז...
(21:14) אלון פיאדה:ואו לפחות עד ראשון הבא �
(21:14) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע נעים
(21:14) אלון פיאדה:וומסחר פורה
(21:15) אלון פיאדה:ולהתראות...
(21:15) גרוס:ותודה רבה אלון, שבוע טוב
(21:15) אורי1972:ותוד אלון, שבוע טוב �
(21:15) tatoo:ותודה רבה אלון ושבוע טוב לכולם�