הצטרפת לחדר
(16:24) אלה:ולא קניתי היום שום דבר מעניין, אפשר היה לוותר על היום
(16:35) נוקוטו:ויש גם ימים כאלה, ובאופן כללי ימי ראשון נהיה יותר ויותר קשה לסחור
(17:11) מנחם:ולא חייב לקנות כל יום ולמכור בכלל לא מובן לי שיטת המסחר הזאת
(17:12) מנחם:וזאת שיטה של הפסדים ידועים מרא מי שמרוויח זה רק אלה שלוקחים עמלותעל הפזיזות הזאת
(17:13) מנחם:ותסתכלו על נשיונאל גיאוגרפיק אפילו מלך האריות מתכנן איך יטרוף ולא מיד קופץ על כל טרף
(20:03) אלון פיאדה:ושלום לכולם וערב טוב
(20:03) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאטבנושא אגח
(20:03) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שאלות
(20:07) שני:ושלום אלון, מה שלומך?
(20:0 אלון פיאדה:ובסדר גמור �
(20:0 שני:ואשמח לעשות סיכום שנה וגם אם יש לך נקודות מעניינות או מחשבות לגבי 2016
(20:09) גרוס:ושלום אלון, האם אגח אדמה שווה משהו?
(20:10) אלון פיאדה:וסיכום שנה.... בהחלט משהו שניתן להגדיר... אבל מה נוכל לומר על השנה האחרונה...
(20:10) אלון פיאדה:ובמרבית השנה מי שעקב אחרי ראה כי אני ממתין בעיקר בחוץ
(20:10) אלון פיאדה:וומעביר את ההשקעות על מחוץ לבורסה
(20:10) אלון פיאדה:ובהמתנה לנפילות שעוד עתידות להגיע
(20:10) אלון פיאדה:ובגדול בתחום האגח
(20:11) אלון פיאדה:והתחום אליו אנו מדברים
(20:11) אלון פיאדה:ומספר ההזדמנויות קטן
(20:11) אלון פיאדה:וולכן הדבר אינו מאפשר מסחר אמיתי וער כפי שהיינו רוצים לראות
(20:11) אלון פיאדה:ואך מי שעוקב יודע כי אני דוגל בשיטה שמעדיפה המתנה בצד ולא "משחק" לאורך זמן בשוק
(20:12) אלון פיאדה:ושכן לאורך זמן היתרון היחסי של המשקיע הקטן פוחת
(20:12) אלון פיאדה:וארי ברור כי אם ניקח תקופה ארוכה - נראה משברים
(20:12) אלון פיאדה:וומאלו אנו מנסים להימנע
(20:12) אלון פיאדה:וומשבר הוא רק עניין של זמן (לדעתי לפחות)
(20:13) גרוס:והשאלה אם יגיע כבר ב2016 בעיקבות הריבית
(20:13) אלון פיאדה:וולכן למעט הזדמנויות שצצות פה ושם עברה שנה ללא הרבה אירועים
(20:13) אלון פיאדה:והריבית ב- 2016 צריכה לעלות, היא היתה כבר צריכה לעלות קודם לכן
(20:14) אלון פיאדה:ולאחרונה קראתי בעיתונות הכלכלית של ישראל מאמרי דעה שאומרים כי גם כאשר הריבית בארה"ב תעלה הריבית בארץ לא תעלה
(20:14) אלון פיאדה:ולי הדבר נראה אבסורד
(20:14) אלון פיאדה:וומופרך
(20:14) אלון פיאדה:ואך אפילו אם יקרה (ולא יכול להיות לאורך זמן) - יגיע באיחור של חודש, חודשיים...
(20:15) אלון פיאדה:ואז היינו צריכים לראות את זה כבר, ובגלל שלא ראינו אנו מדברים על משהו שצריך להיות כבר מעבר לפינה
(20:15) אלון פיאדה:והאם העלאת הריבית תביע לירידות באג"חים?
(20:16) אלון פיאדה:וזה מה שצריך להתרחש, במיוחד אם יעשו מספר עליות עקביות
(20:16) אלון פיאדה:וברמת המחירים הנוכחית בשוק, בה הריבית על האגחים הממשלתיים והקונצרניים שואפת לאפס
(20:17) אלון פיאדה:וירידות כתוצאה מעליית ריבית השוק הינה בלתי נמנעת!
(20:17) אלון פיאדה:וולכן - כן!
(20:17) אלון פיאדה:ומה שלא קרההשנה עתיד להתרחש בשנה הבאה
(20:17) אלון פיאדה:וואנו נראה ירידות רוחביות בשוק האגח
(20:17) אלון פיאדה:ואך אני מדבר על משהו רחב אפילו יותר מכך!
(20:1 אלון פיאדה:ושכן ירידות בשבל העלאת ריבית זה לא משבר חדש - זה משהו שניתן לצפות אותו
(20:1 אלון פיאדה:והמשבר האחרון היה לפני 8 שנים, וזה רק עניין של זמן עד שהגלגל יחזור
(20:19) אלון פיאדה:ואז נכון, זה לא בהכרח יהיה ב-2016, אך שוב - זה רק עניין של זמן
(20:19) אלון פיאדה:וולמשבר הבא, מי שיהיה מוכן, יעשה הרבה מאוד כסף.
(20:19) אלון פיאדה:וכפי שהיה בעבר
(20:19) אלון פיאדה:ווזה בפני עצמו יפצה על השנתיים האחרונות של תשואות נמוכות והמתנה מחוץ לשוק
(20:20) אלון פיאדה:ווגם אם זה ייקח יותר משנה, זו הדרך הנכונה, לדעתי ולשיטתי...
(20:20) אלון פיאדה:ואז מה ניתן לסכם..
(20:20) אלון פיאדה:וההמתנה תשתלם בסופו של דבר ועד אז צריך לחפש הזדמנויות פה ושם
(20:21) אלון פיאדה:וולמרות שקשה למצוא אותם בימים אלו - הן עדיין קיימות
(20:21) אלון פיאדה:וופה אני רוצה לחזור ל-2 הניירות שהזכרתי שבוע שעבר ואמרתי שאני הרחיב אליהם השבוע
(20:22) אורי1972:והזדמנויות בדרך כלל קצרות טווח
(20:22) אלון פיאדה:ונכון אבל לא רק
(20:23) אלון פיאדה:ותחילה הציין כי לא מדובר בהשקעות חסרות סיכון
(20:23) אלון פיאדה:ווכן כי אני מחזיק בניירות אליהם נדבר
(20:24) אלון פיאדה:ו(אם כי לא בהשקעה גדולה ביחס לתיק)
(20:24) אלון פיאדה:ואך אלו השקעות שיכולות לשמש כתחליף להשקעה לטווח בינוני עד ארוך בשביל לייצר מעט רווח ולשמור על ערך הכסף
(20:25) אלון פיאדה:והראשון הוא רציו מימון אגח א'
(20:25) אלון פיאדה:ורציו מימון אגח א' הינו נייר שגוייס עבור ביצוע ההשקעה עצמה - שעדיין לא בוצעה בפועל
(20:26) אלון פיאדה:והכסף יושב אצל נאמן, כך שבמקרה הגרוע ערך ההשקעה "מובטח"
(20:26) אלון פיאדה:ובמידה ותעשה ההשקעה בפועל, התזרים החצוי בוודאי שגדול בצורה משמעותית מהחוב ולכן הסיכון בהשקעה בנייר, באופן יחסי נמוך
(20:27) אלון פיאדה:ומדובר אומנם באגח שקלי, אבל הוא נושא תשואה להשקעה במחיר נוכחי של כ-7% על הכסף
(20:2 אלון פיאדה:ואם מח"מ של מעט פחות מ-4 שנים, שאת התקבול הגדול מקבלים בסיומם.
(20:29) אלון פיאדה:ושווה מעקב שכן בשנה האחרונה בעקבות הודעות שליליות של השוק היו ירידות גדולות באגח, באופן לא מוצדק
(20:30) אלון פיאדה:וירידה מסוג זה בעתיד יכולה לסמן הזדמנות השקעה טובה - שכן אין סיבה לאגח לרדת אלא אם נגלה מעילה בכספי הגיוס שנמצאים אצל הנאמן - מה שנמצא בסבירות אפסית
(20:31) אלון פיאדה:וגם במחיר נוכחי, על מול החלופות (לכל אלו שמחפשים איפה להחנות את הכסף), מדובר בהשקעה בעלת סיכון נמוך ותשואה טובה (שגם בעליית ריבית של 3-4% לא צריך להיפגע באופן משמעותי)
(20:33) אלון פיאדה:וכל מחיר מתחת ל-100 זה מתחת לבטוחות שעומדות בעדיפות ראשונה, ותשלום הריבית די מובטח לשלוש השנים הקרובות כי אי תשלום יביא למשיכה של הבטוחה, והחברה לא רוצה לאבד אותה כי יעלה לה יותר לגייס מחדש את הכסף
(20:34) אלון פיאדה:והנייר השני הוא "חלל תקשורת אגח יב'"
(20:35) שני:וזה נייר ישן למה פתאום נהיה אטרקטיבי?
(20:35) אלון פיאדה:ובמקרה של נייר זה הסיפור הוא מעט מסובך יותר
(20:35) אלון פיאדה:והוא ניהיה אטרקטיבי בגלל איבוד הלווין
(20:36) אלון פיאדה:ודבר ראשון הדבר הביא לירידה של כ- 9% מהערך שבו הוא צריך להיסחר (או לפחות נסחר) - לפני ההודעה
(20:36) אלון פיאדה:והנתנוים שלו מרשימים באופן יחסי (כעת בגלל הירידות) - אבל הם מטעים
(20:37) אלון פיאדה:ווזאת משום שהוא בעל עדיפות לתקבולים במקרה של התממשות הביטוח (מה שבפועל קרה)
(20:37) אלון פיאדה:וכלומר עם קבלת התשלום של הביטוח, מעשית האגח הזה יכול ללכת לפרעון מוקדם
(20:37) אלון פיאדה:ויכול = צריך אלא אם תיהיה הסכמה אחרת
(20:3 אלון פיאדה:וכלומר מעשית בעוד 3-4 חודשים (מקסימום חצי שנה) אנו מדברים על פרעון של האגח, מה שיניב תשואה על מול מחיר נוכחי של 4-5% (עבור הזמן הקצר אני מזכיר)
(20:3 אלון פיאדה:וולמה יכול ולא צריך
(20:39) אלון פיאדה:וכי יכול להיות שהחברה תפנה למחזיקים ותבקש להאריך, ויכול להיות שהמוסדיים (שמחזיקים באופן ברור את עיקרו של החוב) יסכימו לכך
(20:39) אלון פיאדה:וולכן לא יהיה פדיון, אבל יצטרכו לתת בטוחות אחרות או לתת תגמול נוסף
(20:40) אלון פיאדה:ובכל אחד משלושת התרחישים (פדיון, בטוחות ו/או תגמול) מדובר על תרחישים מיטיבים עם המחזיקים
(20:40) אלון פיאדה:והסיכון - הביטוח לא ישולם (סבירות אפסית, כבר סוכם על הדבר עם חברת הביטוח)
(20:41) אלון פיאדה:וסיכון שני - מחזיקי הסדרות האחרות יתנגדו
(20:41) אלון פיאדה:וגם סיכון זה בסבירות נמוכה, כי גם אם יתממש, אין להם קייס אמיתי, שכן לאגח זה יש עדיפות מול דמי הביטוח
(20:42) אלון פיאדה:ולפני הירידה במחיר המימוש המוקדם היה גורם הפסד (כך שחזרה למחיר הקודם אינה אופציה)
(20:43) אלון פיאדה:ואך במחיר של 100.26 התשלום שצריך להתקבל הוא 103.49 + הפרשי מדד + המשך צבירת ריבית קופון
(20:44) אלון פיאדה:ו3-4 חודשים שווה לכ-2% תוספת
(20:44) אלון פיאדה:ומדד - אני מאמין שצריך להיות חיובי, אך אם המדדים האחרונים אי אפשר לדעת
(20:44) אלון פיאדה:וכלומר אנו מדברים על תשואה של כ-5% + מדד על 3-4 חודשים
(20:44) אלון פיאדה:ושזה לא רע בכלל
(20:45) אלון פיאדה:וכן אני מאמין שהתשואה על המניות תיהיה גבוה יותר, אך הדבר לא מובטח, וישנם סיכונים נוספים.
(20:46) אלון פיאדה:וובשני ניירות אלו הסיים את הסקירה, תוך ציון הנקודה איתה התחלנו!
(20:46) אלון פיאדה:ואם מחפשים את ההזדמנויות הן קיימות - גם היום, לטווחים קצרים או ארוכים,
(20:47) אלון פיאדה:ונכון לא עם התשואות שהיו פה לפני 7 שנים, אבל הרבה מעל תשואות השוק
(20:47) אלון פיאדה:וולמרות שהן אינן חסרות סיכון, הסיכון שבהן נמוך באופן יחסי להפרש מתשואת השוק (שאני מזכיר שעומדת על קרוב לאפס)
(20:4 אלון פיאדה:וולא- אני לא אומר כי ניירות אלו יכולות להיות השקעות לחלק הארי של תיק ההשקעות
(20:49) אלון פיאדה:ואך הן חלופות נחמדות למנות קטנות של השקעה בזמן שאנו ממתינים בחוץ עם כרית מזומנים גדולה בהמתנה להזדמנות הגדולה הבאה / למשבר
(20:49) אלון פיאדה:ושאלות?
(20:50) אלון פיאדה:ואם אין, נסיים כאן
(20:50) שני:ווואו, תודה רבה אלון
(20:50) אורי1972:ותודה רבה היה מאוד מעניין
(20:50) אלון פיאדה:ואני בטוח שנתתי מעט חומר למחשבה (וגם כמה טיפים שצריך לאשרר ולבדוק � )
(20:50) אלון פיאדה:ואז עד ליום ראשון הבא
(20:51) אלון פיאדה:ואני מזכיר לכם להזמין את החברים לצאט בשעה 20:00 מדי יום ראשון
(20:51) אלון פיאדה:וושיהיה לכולם
(20:51) אלון פיאדה:ושבוע טוב
(20:51) אלון פיאדה:וומסחר מהנה ורווחי
(20:51) אלון פיאדה:ונשתמע...
(20:52) גרוס:ווחג שמח�
(20:52) אלון פיאדה:ובהחלט, חג שמח �
(20:52) אלון פיאדה:ולהתראות.