x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: קניית אג"ח ט של אפריקה ???

קניית אג"ח ט של אפריקה ???

רציתי לקבל חוות דעת האם הניתוח שלי הגיוני?
    נראה לי שבמידה ויש לי כסף להשקעה לטווח של עד מספר שנים כדאי עתה לרכוש אג"ח ט כי בכל תרחיש של הסדרי נושים ארויח. האג"ח נמכר עתה בערך ב 65% מערכו.
    1.האג"ח ישולם במלאו בתאריך הפדיון: אקבל רווח של כ 35% בחודשים, תרחיש עם רווח מכסימלי.
    2. פרעון האג"ח ידחה נאמר בשנתים ואפריקה תמשיך לתפקד כעסק חי, אז אקבל 35% + נאמר 6% ריבית שנתית או המרה למניות. עדיין רווח תשואה של כ 20% לשנה. יש גם הסתברות יפה שאם היציאה הגלובלית מהמשבר, במידה ואפריקה תצליח לקבל מימון לזמנים הקרובים שווי נכסי אפריקה יעלה ויהיה לה ממה לשלם.
    3. אפריקה תלך לכונס נכסים (נראה לי לא סביר כי המוסדיים לא יתנו לזה לקרות). לפי הערכות שקראתי נכסי אפריקה הנוכחים יכולים לכסות בין 60 ל 80 אחוז מהיתחיבויות. מאחר וקניתי את האג"ח ב 65% מערכו אזי גם אז פחות או יותר אקבל את השקעתי עם רווח או הפסד של אחוזים בודדים.
    נראה לי שהירידה המאוד חזקה של אג"ח ט' נובעת בגלל משקיעים שצריכים את הכסף עכשיו. אם לאדם יש אורך נשימה, אזי זו הזדמנות קניה.

אודה לתגובה על הערכה זו. האם החמצתי או טעיתי במשהו ? :?

Re: קניית אג"ח ט של אפריקה ???

כל האפשרויות נכונות אבל לדעתי אתה מחמיץ, קח את תסריט 3 שאתה מתאר,לפי תסריט זה כדאי דווקא לקנות את הסדרות הארוכות שמחירן הרבה יותר נמוך מזה של אג"ח ט'.
    בקיצור: איש אינו יודע כרגע מה יקרה עם אפריקה, כל אפשרות יכולה להוביל אותך למסקנה שונה באשר לכדאיות קניית אג"ח אפריקה בכלל ובאשר לאיזה אג"ח בפרט.
    ולסיכום דעתי: ממליץ לחפש הזדמנויות אחרות.

הבעיה העיקרית באפריקה היא,
    שכל פעולה שתבצע היא בגדר הימור,
    והימורים מקומם בקזינו .
    לכן אני ממליץ לא לגעת באף אגח.

עוד משהו תרחיש קיצוני נוסף,
    לבייב הולך לכונס נכסים,
    הבנקים משתלטים על חלק מהכסף, יש להם שעבוד בית המשפט פוסק שמגיע להם חצי מהחובות ולבעלי האגחים חצי שני,
    ואז האגחים מחזירים רק 30 אג'
    אתה מפסיד חצי מהכסף ,
    איך זה בתור תרחיש ?
    שווה את הסיכון ?

ועוד תרחיש:
    לאפריקה אין כסף לשלם (ידוע) ולא מצליחים להגיע להסדר (או מצליחים אבל אפריקה לא מתאוששת) ואז מתברר ששווי הנכסים (במיוחד ברוסיה ומזרח אירופה) הוא הרבה מתחת לשערוכים אפילו פסימיים ביותר. ואז התסריט שמוזכר למעלה (הפסד הצי מהכסף) יכול להפוך דווקא לתסריט אופטימי שאתה עלול רק לחלום עליו.
    כמו שנאמר - הימור גרידא

ממליץ להיכנס לפורום אג"חים ולקרוא את מה שכתבתי , הכותרת: "צלילת" האג"חים הקונצרניים. מה לעשות? דעה.
    אולי זה יתרום לך משהו גם לשאלתך שלך, גם אם באופן עקיף.

שלום לכולם

בניגוד לכל המומחים שמדברים על הכדאיות בסדרות הארוכות לדעתי הכדאיות של אג"ח ט גדולה יותר ואני אסביר.

לחברה יש כיום כ 600 מליון ש"ח בקופה לא סביר שהחברה תבקש הסדר חוב ותותיר בקופתה בכום כה גדול מה יעשו בסכום הזה יבצעו פעילויות ייזום ??

ולכן ההנחה שלי שבכל מקרה כסף זה ילך לתשלומים לבעלי האג"ח הסדרה הראשונה שתקבל כסף הינו אג"ח ט הרי לא הגיוני שישלמו לבדרה טו שמועד פרעונה עדיין לא הגיע כמו לאג"ח ט מועד פרועונו כיום.

ולכן לדעתי בכל הסדר שיהיה , ויהיה הסדר, הכסף הזה ישולם והראשונים בתור הינם בעלי אג"ח ט.

סביר שלא כל הסכום ישולם יכול להיות שישלמו 50% -70% ואת היתרה ידחו ומכאן שמי שמחזיק באג"ח ט יוכל לקבל את כל השקעתו (הפארי הוא בערך 11 ואת היתרה במועד מאוחר יותר.

אג"ח ט גם לא חשוף לאפשרות שהחברה לא תעמוד בהסדרים הרי גם כיום החברה לא עמדה בתוכניותיה .
    ולכן לדעתי כדאי לקנות את אג"ח ט ולחכות משהוא ישלמו בוודאי הכסף נמצא ..

בברכה

OFI550

אני לא יודע למה אתה חושב ככה ,
    אולי אתה בפוזיציה , כבר מושקע באגח ט ?

בכל מקרה אני מושקע באגח יא עוד לפני ההסדר ומופסד שם,
    ובכל זאת לא ממליץ לאף אחד לקנות אגח זה , בגלל הסיכון ,
    אני בהחלט לא אכניס לשם עוד כסף,
    ולא ארצה להכניס עוד אנשים למערבולת הזו.

לגבי אגח ט, בכסף הפנוי הם רוצים לבצע יזמות,
    משמע לקנות קרקעות במקומות זולים (עכשיו, אחרי המשבר)
    ולמכור מאוחר יותר,
    בקשר לאגח יש להם רצון לדחות אותו ל 5 שנים !!!
    אתה רוצה להפרד מהכסף שלך ל 5 שנים ???
    זה משמעות הקניה של אגח זה בתקופה הזו ,
    במקרה הטוב , תהיה תביעה ופירוק החברה ואז תקבל רק 60% מהכסף שלך (שוב במקרה הטוב) ואז תפסיד רק 2% מהמחיר היום , וזה המקרה הטוב !!!

האם לדעתך השקעה באגח זה עדיין טובה ?

הם כבר אמרו שלא ישלמו בזמן לאג"ח ט כדי לא להפלות בין הסדרות ולכן העצה שקבלת מ ram כולל הסיכום זו הגישה הנכונה

אני רוצה להבהיר את עמדתי

ראשית אני רכשתי את אג"ח ט בשער של 68 ובסיום המסחר היום בשער של כ 62.

ולעצם העניין לא יכול להיות שכל חברה תלך להסדר אג"ח עם 600 מליון ש"ח בקופה , אף אחד לא ייתן להם להחיל ביזמות כאשר כל ה"מוד" של החברה הוא הישרדות והחזרת החובות.

ההסדר בסיכומו של דבר יהיה כנראה דחיית תשלומים תמורת חיזוק בטחונות תוספת ריבית ותוכנית ראלית לעמידה בלוחות התשלומים החדשים.

בקביעת לוחות התשלומים לא יידחו את כל התשלומים לעוד 5 שנים בתשלום אחד סביר יותר שתהיה דחיה מדורגת אג"ח שאמור להשתלם ב 2010 לא ידחה ל 2015 כמו אג"ח שאמור להשתלם ב 2012.

ולכן הראשונים שיקבלו חלק מהכסף הינם הסדרות הקצרות ומכן לדעתי הכדאיות לרכוש את אג"ח ט ב62 א"ג שהפארי הוא 118 אם ישלמו 50% אולי לא בנובמבר אזי בדצמבר עם גיבוש ההסכם הרי שהחזרת את כל הכסף הביתה ונשארת עם אג"ח לשנה או שנתיים.

לא נראה לי שיתנו לחברה לדחות תשלומים ולהשאיר בקופתה מאות מיליונים לצורכי ייזום.

מקווה שהבהרתי את עמדתי

OFI550

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות