הצטרפת לחדר
(16:02) eyal-k: נתראה מחר... המשך ערב נעים �
(16:04) smichae2: בנקים מנסים שוב לבדוק שיא
(16:04) smichae2: לא ילך להם
(16:17) אנליסט: ילך ילך קצת חוזים ירוק מחר וילך
(16:26) נוקוטו: אלה אולי כי לא מאמינים לשיא אולי כי חלק גדול בנדלן אבל הבורסה פשוט מאז המס כבר לא אטרקטיבית
(20:04) אלון פיאדה: שלום וערב טוב לכולם
(20:04) אלון פיאדה: מייד נתחיל בצאט בנושא אג"ח
(20:05) אלון פיאדה: מוזמנים להעלות שאלות
(20:05) גרוס: שלום אלון מה שלומך?
(20:05) אלון פיאדה: בסדר גמור גרוס �
(20:05) גרוס: אשמח לגזית גלוב ד
(20:05) אורי1972: היי אלון, האגח של כלכלית - יש מה לחפש?
(20:07) אלון פיאדה: מה מעניין אותך בגזית גלוב אגח ד?
(20:07) גרוס: דסקש אגח ו גם נראת טוב במיוחד שהחברה הפגינה עמידות
(20:07) גרוס: החברה יציבה מממשת רווחים מאחזקות
(20:09) tatoo: ערב טוב אלון. האם עדיפות לאגח בחו"ל ?
(20:09) אלון פיאדה: לגבי כלכלית... צריך להבחין בין שני סוגי סדרות
(20:10) אלון פיאדה: המבוטחות שנסחרות במחיר מלא ובתשואה לפדיון קרוב לאפס
(20:11) אלון פיאדה: ואלו שלא שנסחרות בתשואה של 7-8% ובמחירים של 80 אגורות לשקל
(20:11) אורי1972: שהן יותר מתאימות למסחר כמו מניות ולא שוות לכחות לפדיון?
(20:11) אלון פיאדה: ברור שמטבע הדברים, אני אין לי עניין בבטוחות בתשואה אפס - שכן לא ניתן לעשות אליהן רווח הון מתנודתיות
(20:12) אלון פיאדה: כפי שכתבת לא לפדיון
(20:12) אלון פיאדה: וכן - יש מה לעשות שם עדיין למרות שכבר תיקן מהנפילות
(20:13) אלון פיאדה: אך למען הגילוי הנאות - אני ידוע בחיבתי לפישמן וכן מחזיק והחזקתי ניירות (אגחים ומניות) במספר חברות בקבוצה
(20:14) אלון פיאדה: אם נחזור לגזית גלוב אגח ד רגע, מאותה הסיבה (נסחרת בתשואה לפדיון נמוכה) אז אין לי עניין בה - אם תוכל לחדד את השאלה (גרוס) אשמח לענות...
(20:16) אורי1972: תודה, מה דעתך על צמודות מטח? למשל מרילנד ב
(20:16) אלון פיאדה: לגבי דסקש, כפי שכתבתי לפני כחודש אני מאמין כי הירידות היו מוגזמות, אך העדיפות היא למנייה, ולכן אני אישית שם
(20:16) אלון פיאדה: בחודש האחרון בעוד האגחים עשו 5% המנייה עשתה 20% ויותר
(20:17) אלון פיאדה: הדברים נגררים בגלל גובה האמפליטודה של התנודתיות בניירות השונים
(20:17) אלון פיאדה: למרות שאין ספק שהאגח בטוח יותר במקרה שהבעיות יחזרו או שיעשה מהלך מצד אחד מהשחקנים
(20:17) אלון פיאדה: ופה חשוב לי להבהיר מספר דברים!
(20:19) אלון פיאדה: כאשר אנו בוחרים בהשקעה באגח על פני מנייה (או הפוך) אנו צריכים לראות לנגד עיננו את הפוטנציאל רווח והפסד בכל סיטואציה אפשרית מול כל נייר ולשקלל את הערכים המוחלטים של הרווח הפוטנציאלי אם יכולת ספיגת ההפסדים שלנו
(20:19) אלון פיאדה: כלומר, ההשקעה אינה רק באגח או רק במניות
(20:19) דוידיק: היי אלון, אדמה אגח ד שווה את הסיכון?
(20:19) אלון פיאדה: יש מקרים בהם האגח יכול לתקן יותר מהר ובאחוזים גדולים יותר מהמנייה - ואז הדברים הרבה יותר פשוטים (גם תשואה טובה יותר וגם עדיפות בהתממשות תרחיש קיצון - מה טוב)
(20:20) אלון פיאדה: אך בלרוב, הפוטנציאל במנייה יהיה גדול יותר (בעיקר לאחר ירידות אשר נובעות מהתרחשויות הנוגעות לחברה עצמה ולא לשוק כולו).
(20:21) אלון פיאדה: במקרה של דיסקונט השקעות הסיכונים הם מול הריב בין הבעלים (במידה וההצעה השנוייה במחלוקת תתקבל - סבירות נמוכה)
(20:22) אלון פיאדה: וכן דרישה של מחזיקי האגח לגבי יכולת התשלומים של החברה - סבירות גבוה יותר, אך תהליך ארוך
(20:22) אלון פיאדה: ופה בדיוק נעוץ פוטנציאל הרווח - הטווח הקצר
(20:22) אלון פיאדה: מיכוון שאנו רק רוצים את התיקון במנייה (מול התיקון באג"ח) ואין לנו כל כוונה להשקיע בטווח ארוך
(20:23) אלון פיאדה: הסבירות לתרחישים פסימיים יורדת דרמטית
(20:23) אלון פיאדה: ואז פוטנציאל התיקון משחק תפקיד רחב יותר - ולכן דווקא במקרים מסוג זה ההשקעה במנייה עדיפה
(20:24) אלון פיאדה: חשוב לציין (בשביל שלא תרוצו לקנות את המנייה) כי מרבית התיקון עצמו כבר בוצע וכעת מי שמחזיק בנייר (כמוני חייב להודות) משחק על ההודעות העתידיות.
(20:24) אלון פיאדה: לגבי אגח חו"ל אליו נשאלתי למעלה:
(20:25) אלון פיאדה: כתבתי על כך רבות בעבר (חיפוש בפורום אגח יכול להעלות תוצאות רבות - שימו לב כי כל התמלילים של הצטים כוללים את המילים "תמליל הצאט")
(20:25) אלון פיאדה: אך על רגל אחת (ואני לא אוהב לעשות כן)...
(20:26) אורי1972: תודה אלון, מה הסיכוי לפרעון מוקדם של רבוע נדלן?
(20:26) אלון פיאדה: השקעה באגח חול כרוכה במספר אלמנטים שאינם עולים בקנה אחד עם שיטת ההשקעה שלי:
(20:27) אלון פיאדה: (1) סיכוני מטבע. נכון שכולנו יודעים שהדולר עתיד לעלות (ובשקלול שנתי הוא אכן עלה), אך לא רבים ציפו כי היורו ירשום שיא שלילי!
(20:29) אלון פיאדה: (2) אני לא אוהב "לשחק" במגרש של אחרים - שכן השוק לא באמת משוכלל, ואני לא אוהב להיות האחרון בתור של קבלת המידע - מה שאומר אחרון להיכנס ואחרון לצאת (הפסד משני הכיוונים)
(20:30) אלון פיאדה: (3) ובנוסף לכך (ובאותו הקשר) בהשקעה בנייר בודד (לא סל) יש גם חוסר יכולת בהגעה למידע לניתוח השווי, ובעיה בהבנה של מבנה וצורת הפעולה של השוק המקומי (חשוב על אמריקאי שרוצה להשקיע בישראל, האם הוא באמת מבין את מה שמבין ישראלי לגבי החברות שפעילות פה, האם הוא מבין מה זה אומר מבצע (צבאי)? ומה זה אומר רגולציה בישראל? - כנראה שלו, אז למה להניח שאני יודע באותה המידה כמו המשקיע הספרדי על השוק בספרד?)
(20:30) אלון פיאדה: לגבי אגחים צמודי מטח - ראו את הערות לגבי אגח חו"ל
(20:32) אלון פיאדה: אומנם לא כל הנקודות נכונות באותה מידה אך אם אתה כבר פעיל בארץ על תשכח שהחלופה זה צמוד מדד, ואנשים שוכחים כי ברמה שנתית אנו מדברים על מדדים של 3% שמתווספים לתשואה שלנו ונותנים לנו ביטוח כנגד שינויים שחלים אלינו!
(20:33) אלון פיאדה: אדמה אגח ד'...
(20:33) אלון פיאדה: אנני מבין את השאלה?
(20:33) אלון פיאדה: סיכון?
(20:33) אלון פיאדה: האגח נסחר בתשואה נטו שלילית עם הצמדה שקלית - כלומר אם אתה מחזיק לפידיון מובטח לך הפסד!
(20:34) אלון פיאדה: אם אתה לא אוהב כסף - אתה יכול לשלוח אותו אלי �
(20:35) דוידיק: מי לא אוהב כסף?��
(20:35) דוידיק: בגלל זה שואל
(20:35) tatoo: תודה אלון
(20:35) דוידיק: אז יש אולי איזו אגח ששווה בדיקה?
(20:36) אלון פיאדה: אבל דוידיק - תשואה שלילית להחזקה, איזה רווח יכול לנבוע מהחזקה בנייר?...
(20:36) אלון פיאדה: לגבי רבוע כחול
(20:36) אלון פיאדה: הסיכוי תמיד קיים ויש לחץ מצד המחזיקים, אבל הסבירות להתממשות תרחיש מסוג זה לדעתי לא סביר
(20:36) אלון פיאדה: למה שיעשה כן
(20:37) אלון פיאדה: לאחר שמזרים חמצן למגה זה יהיה שטות לפרוע את החוב מוקדם
(20:39) אלון פיאדה: אסור לי להמליץ, יכול רק לתרום מהבנתי לגבי שאלות שעולות כאן �
(20:39) tatoo: שכון ובנוי 6 להחזיק
(20:39) tatoo: השאלה האם לחזיק או לממש?
(20:40) אלון פיאדה: כידוע אני לא אוהב להשקיע באגחים לשם תקבולים, אז אני לא דוגמה.
(20:40) אלון פיאדה: כחלופה למזומן או חיסכון בנקאי ברור שעדיף על פי התורה
(20:41) אלון פיאדה: 2% פלוס מדד זה הרבה יותר ממה שניתן לקבל בפקדונות לדוגמה
(20:41) אלון פיאדה: אבל צריך לקחת בחשבון כי החזקה לפידיון
(20:42) אלון פיאדה: כמו כן צריך לקחת בחשבון שיש תנודתיות בנייר (כלומר אם הכסף בעל ייעוד במועד לא ידוע)
(20:42) אלון פיאדה: אז לא נכון להחזיק אותו בניירות מסוג זה שכן תנודתיות של 10% היא לא קלה בכלל
(20:43) אלון פיאדה: לדוגמה: נניח שאתה מחזיק במזומן עבור קניים דירה. שבכוונתך לקנות בחצי שנה הקרובה. האם היית מוכן לאבד 10% בשביל הסיכוי להרוויח 3%?
(20:44) אלון פיאדה: המחמ אנו 6 שנים, כך בגם בטווח הארוך לא בטוח שמומלץ להחזיק (אלא אם מדובר בהשקעה לפידיון שייגמר ב- 2025)
(20:45) אלון פיאדה: אז על השאלה האם להחזיק או לממש - רק אתה יכול לענות
(20:45) אלון פיאדה: והתשובה תלויה בגורמים שלשמם אתה משקיע
(20:46) אלון פיאדה: ובתכנון העתידי של תזרים המוזמנים וזמינות הכסף הנדרשת
(20:46) אלון פיאדה: שוב אני מזכיר כי אני מעדיף "לאבד" רווח פונציאלי "בטוח" של 2-3% בהחזקה לפידיון, בשביל לשבת על מזומן להזדמנויות, ואז בטווח קצר לעשות אחוזים גבוהים מאוד.
(20:47) אלון פיאדה: בנקודה הסופית - גם יוצא הרבה יותר משתלם. וגם למעשה לוקח פחות סיכון - כי הכסף לא "שוכב" בשוק ולכן במקרה של נפילה יכול לשמש להשקעה
(20:47) אלון פיאדה: בתשואות דו ספרתיות...
(20:47) אלון פיאדה: שאלות נוספות?
(20:49) tatoo: תודה
(20:49) אלון פיאדה: אם אין שאלות נוספות
(20:49) אלון פיאדה: אז עד לשבוע הבא
(20:49) אלון פיאדה: שיהיה לכולם שבוע מסחר רווחי
(20:49) אלון פיאדה: להתראות...
(20:49) tatoo: תודה ושבוע מוצלח