על הנייר חברה הצליחה להכפיל את הרווח הנקי שלה ברבעון הראשון בהשוואה לרבעון המקביל שנה שעברה. אבל אם מפרקים את הדוח לגורמים ניתן לראות שלא מדובר ברבעון רווחי במיוחד אלא יותר בפרשנות הסוחרים לא נכונה – החברה לא הרוויחה אלא הגדילה את הכנסות המימון. הרווח התפעולי לרבעון הראשון של השנה ירד ב 2%. הכנסות הרבעון הראשון עמדו רק על 11 מיליון שקל, כאשר הכנסות ברבעון מקביל שנה שעברה היו 105 מיליון שקל. לעומת זאת, הכנסות המימון נטו עמדו על 91 מיליון שקל (שנה שעברה הכנסות המימון היו 21 מיליון שקל) וזאת בעיקר בגלל ירידה של 1.6% במדד ברבעון הראשון של השנה (ירידה כפולה בהשוואה לירידה ברבעון מקביל ב2014 - רק 0.7% ). החברה הציגה תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של 131 מליון שקל.
אבל שבוע שעבר פורסם דוח רבעוני של חברת גב ים, חברת בת של נכסים ובנין: בגלל עליה בהיקף שערוכים ומכירי השכירות גב ים רשמה רווח של 175 מיליון שקל וסך ההכנסות עלו ל 229 מיליון שח.
בהתאם לנתוני חברות בת, ניתן לצפות גם מנכסים ובנין לדוח רבעון שני חיובי.
בגלל שמדובר בחברת נדלן, אני אישית מעדיף לקחת אגח עם מחמ ארוך, והאגח שמתאימה להגדרה זו היא סדרת אגח ד – אורך חיים של כמעט 7 שנים. האגח בעלת דירוג טוב – מעלות A ומדרוג A1. תשואה שנתית אמנם לא הכי גבוהה (רק 1.88%), אבל בהתאם לרמת הסיכון זאת אגח שיש לה מקום בתיק (ובטח במטרה לאזן תיק עם סיכון גבוה כמו שלי).
האג"ח נכנסה לתיק שלי, אתם מוזמנים לעקוב:
http://www.s-maof.com/Forum/publicfo...php?userid=824