בארץ

בשבוע שעבר פורסמו נתוני סחר החוץ של המשק לחודש מרס ולרבעון הראשון השנה. מהם עולה כי מתחילת השנה נירשם גרעון מסחרי (יבוא מול יצוא של סחורות) של 2.8 מילארד $ לעומת 8.2 מיליארד $ בתקופה המקבילה אשתקד. על אף השיפור בנתוני הגרעון עולה מהנתונים תמונה מורכבת של צמיחה שהיא אינה מאוזנת. מצד אחד, בולטת העוצמה בענפי הטכנולוגיה העילית, המהווה מעל 50% מיצוא התעשייתי, בעליה של כ- 37% בינואר-מרץ. לעומת זאת ניכרת חולשה נמשכת בשאר מרכיבי התעשייה (שאינם הי טק) אשר הציגו ירידה ממוצעת של מעל 20%.
גם נתוני היבוא משקפים תמונה שאינה חד משמעית. מצד אחד קיפאון ביבוא חומרי הגלם, ומצד שני שיפור קל ביבוא מוצרי השקעה (למעט כלי רכב).
יבוא מוצרי הצמיחה ממשיך לעלות בקצב איטי בעיקר לאור שיפור קל במוצרי צריכה שוטפת לעומת חולשה במוצרים בני קיימא (ריהוט מוצרי חשמל וכו').
בעניין זה ראוי לציין כי על-פי סקר אמון הצרכנים נרשם שיפור במרץ לרמה של 17%- מרמה של 28%- בדצמבר. גם סקר המגמות בעסקים הראה הטבה במאזן הפעילות הכוללת במרס לרמה של 2.5% לעומת 0.3%.
דירוג האשראי של ישראל (והמטבע המקומי) קיבל השבוע חיזוק חיובי, לאחר השיפור שנרשם ביחס חוב-תוצר לשנת 2014. על-פי נתוני החשבות באוצר, עולה כי על אף מבצע "צוק איתן" (שהוריד כ-0.3% מהצמיחה השנתית) הצליח המשק המקומי להפחית את יחס החוב ב-0.5% לרמה של 67.1% תוצר.



שוק האג"ח

בשבוע המסחר הקצר של השבוע שעבר ניסחרו אגרות החוב במגמה חיובית, בהמשך לעליות בשבוע הקודם. העליות התחזקו לאורך העקום כאשר הצמודות עלו עד כ- 0.2% בטווח הארוך והלא צמודות עלו בכ-0.5% בטווח זה.
גם בקרב אגרות החוב הקונצרניות נמשכה המגמה החיובית: תל בונד 60 עלה כ- 0.2% ותל בונד שקלי עלה 0.27%. מירווחי התשואה מהממשלתי נותרו על רמה של כ- 1.5% בשני המדדים.
תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים עלתה במהלך השבוע לרמה של 1.97% אך שבה וירדה ל- 1.92% בסופו, לאור פרסום נתונים פושרים (על כך בהמשך).
מחר יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית לחודש אפריל. חוסר האיזון בתמונה המשקפת על מצב המשק תקשה על בנק ישראל בהחלטתו, כאשר מרבית ההערכות מדברות על אי-שינוי בגובה הריבית. עם זאת, יתכן ובהודעה יוזכרו כלים מוניטרים נוספים אשר בנק ישראל עשוי להשתמש בהם לאור התחזקות השקל.


מט"ח

המטבע האמריקאי שב ונחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים. זאת עף אף העובדה כי האינדיקטורים הכלכליים גם בגוש האירו וגם באסיה אינם מצביעים על עוצמה או מומנטום חדש בצמיחה. לכן על-פי החולשה בדולר בשבועיים האחרונים (ובתשואת האג"ח כאמור) נראה כי מתבססת ההבנה כי עליית הריבית בארה"ב במידה ותחול צפויה להיות מתונה מאד.
בזירה המקומית דווקא התחזק הדולר בכ- 0.4% ל- 3.946 ש"ח והאירו נחלש כ- 0.6% ל- 4.216 ש"ח.


ארה"ב

שבוע המסחר שעבר היה דליל יחסית בנתוני מאקרו, אשר המשיכו להציג תמונה מעורבת.
בשוק הנדלן עלו מחירי הבתים (HPI) בפברואר לפי איגוד המממנים לרכישת בתים (ה- FHFA) בשיעור של 0.7% - על-פי הצפי. ב-12 החודשים האחרונים מדובר על עליה של 5.4%.
מכירות הבתים הקיימים עלו במרץ לקצב שנתי של 5.19 מיליון (צפי 5.04 מיליון ש"ח) - הקצב הגבוה מאז ספטמבר 2013. לעומת זאת, קצב המכירות בקרב הבתים החדשים ירד מתחת לחצי מליון יחידות לרמה של 481 אלף (צפי 514 אלף).
נתון חשוב נוסף שפורסם היה מכירות המוצרים ברי קיימא לחודש מרץ. המדד הכללי עלה בשיעור של 4% לעומת צפי ל- 0.7%. לכאורה נתון חיובי מאד, אולם נתון הליבה המנכה כלי תחבורה (כולל רכבים ומטוסים) ירד ב- 0.2% לעומת צפי לעליה באותו שיעור. מהנתונים ניכר כי התעשייה האמריקאית סובלת מעליית הדולר וחולשה בשוקי היצוא. במרץ חלה ירידה של 0.5% בהזמנות למוצרי השקעה (כמו ציוד ומכונות) - ירידה חודשית שביעית ברציפות.


שוק המניות בארץ

לאחר שבועיים של שבירת שיאים עצר שוק המניות המקומי וירד מינורית כ- 0.2%. מדד ת"א 75 ירד כ- 0.9%. סאגת המיזוגים והרכישות בשוק התרופות לא נרגעה כאשר להצעה של מיילן לרכישת פריגו הצטרפה טבע בהצעתה לרכישת מיילן. 2 הרכישות נדחות לעת עתה על-ידי ההנהלות, כלומר מדובר על רכישות "עוינות". פריגו וטבע סגרו בירידה שבועית של 4% ו- 2.2% בהתאמה. סקטור הבנקים בלט לחיוב כשעלה 1.65% לאור הודעת בנק הפועלים על העלאת שיעור הדיבידנד מ-15% ל- 20% מהרווח השנתי.