x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אג"ח נדלן

אג"ח נדלן

הי
    קניתי לאחרונה מספר אג"חים של חברות נדלן (בעיקר עם מח"מ ארוך). שער הקניה היה בין 60 - 80 אג' מתוך מחשבה של קבלת ריבית גדולה ואף אפשרות להרוויח מהאפסייד של אג"חים אלו מערך הפארי. לאחרונה עם התפוצצות פרשת אפריקה והחשש מכך שחברות אחרות ילכו באותה דרך ירדו אג"חים אלו בשיעורים של 15% - 30%. שאלתי היא במקרה שיש לי את האפשרות להשאיר כסף זה כהשקעה לטווח ארוך, האם כדאי לי להמשיך ולהחזיק באג"חים אלו או לקצץ בהפסדים ולמכור אותם.
    רשימת האג"חים המדוברת:
    גזית גלוב אג"ח ה
    כלכלית ירושלים אג"ח ו
    טאו אג"ח ג
    נאנט אג"ח ג
    דלק נדלן אג"ח ה
    תודה
    יניב
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

Re: אג"ח נדלן

הכל תלוי בך.
    אם אתה מאמין באגחים אלה שאכן ישלמו בבוא היום,אזי אין שום צורך להתרגש מירידות.
    להיפך אתה יכול להמשיך ולהשקיע בהן עם תשואה גבוהה יותר.
    שב על אגח שאתה מאמין ,וצא לחופשה בזמן ירידות.

ערב טוב.
    המצב אצלי לא כמו אצלך, אם כי כמובן שסבלתי מירידות באג"חים השבוע.
    גם אני נשאר. נכון, שווי השוק של האג"ח ירד אבל אג"חים של AA כרגע לפחות אם אין שוני בדרוג שלהם ואני לא צריך כרגע את הכסף זה דווקא פועל לטובתי. התשואה גדלה.
    אני בהחלט לא זז לשום מקום
    השאלה היחידה שנשאלת אם שווה באמת במחיר הזה לקנות עוד בתשואה גבוהה ומחיר שוק נמוך או לא.
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

הי
    השאלה שנשאלת היא האם החשש בעקבות משבר אפריקה גרם לירידות או שיש חשש אמיתי שגם חברות אלו לא ישלמו או ינסו להגיע להסדרים. לפחות לגבי אליעזר פישמן ויצחק תשובה נראה כאילו יש סיבה לחשוש (שני אנשים מאוד ממונפים). יש לי את סבלנות לחכות לסיום המשבר אבל במקרה שחברה נוספת (כלכלית או דלק נדלן) תודיע שהיא לא יכולה לעמוד בתשלומי האג"ח זה יוביל לכדור שלג שכל אג"חי הנדלן יסבלו ממנו (אם חשבנו שעכשיו גרוע!). בכל מקרה בקשר להגדלת ההשקעה, אני מבין את ההגיון אבל צריך הרבה אומץ (שאני לא בטוח שיש לי אותו) כדי להכנס בשלב הזה.
    אז השאלה היא מקרה חד פעמי או תחילתה של תופעה
    מקווה שעבר על כולם יום יותר טוב משלי
    יניב
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות