x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: זוג צעיר שמתלבט אם לקנות דירה (שאלת מליון השקל :-) )

Hybrid View

זוג צעיר שמתלבט אם לקנות דירה (שאלת מליון השקל :-) )

שחקן יקר,
    אנחנו זוג צעיר שמתעניין ברכישת דירה כבר כמה שנים. ב 2011 קיווינו כי מחירי הדירות ירדו קצת כדי שנוכל לרכוש דירה משלנו ואת ההמשך אתה כבר יודע.
    לאחרונה להורים שלנו (משני הצדדים) השתחרר סכום כסף נכבד מכל מני חסכונות שונים והם מוכנים להעמיד חלק מהסכום לטובת רכישת דירה. הסכום הכולל שיש לנו ולהורים ביחד עומד על כ 50% מערך הדירה (לא דירה ספציפית).
    אישתי וההורים כבר מאוד רוצים שנקנה דירה אבל אני מתלבט, בעיקר כי השוק רותח וקשה להתמקח על המחירים, כמו כן אני מבין כי שהריבית תעלה ההחזר של המשכנתא יעלה. מצד שני אנחנו משלמים שכר דירה שיכול ללכת למשכנתא, והכסף שיש לנו נשחק.
    אשמח שתיעץ לנו או תפנה אותנו למישהו שאתה סומך עליו (בתשלום כמובן).

נ.ב
    אנחנו כרים בפרדס חנה כרכור ומעוניינים לקנות באיזור. אני עובד כמתכנת בחברת היי-טק ואישתי היא מעצבת עצמאית.

תודה רבה מראש. תמיר.

שלום תמיר.
    אתה למעשה שואל מתי תתפוצץ הבועה וזו כבר שאלה טריקית – על פניו היתה אמורה להתפוצץ מזמן אלמלא בנק ישראל היה מפמפם ניפוחה ע"י הורדת ריבית ושאר ירקות. עכשיו, מעשית אנו צפויים לראות ירידת מחירים לקראת סוף השנה. מעשית, אם הנגידה תוריד עוד רבע ואז עוד רבע רק לבנקים אז "זכית" לעוד שנה של תמרוץ הציבור לרכוש בהיסטריה.
    ובכל זאת, במקרה שלך זה פחות רלוונטי. אתה גוזר שכירות מול משכנתא וזה לא בהכרח החישוב הנכון עבורך. תחת ההנחה שמוטב לך להמתין לירידת מחירים (ואפילו אם אתה שוגה אז נניח עוד 5-10% התיקרות) מוטב לך לא לבחון ההשקעה מול שכירות אלא מול אפשרות אלטרנטיבית.
    לשם הדוגמה: אתה משלם שכירות 4000 ולטענתך זה כסף שאובד אל מול משכנתא 4000. בפועל, על משכנתא 4000 אתה תחזיר במקרה הטוב (עם הריביות של היום) 2500 כך שההפרש הרבה יותר קטן.
    במקביל תוכל לקחת הסכום הנוכחי ולהפקיד במסלול סולידי (סופר סולידי מאחר ובכל זאת מדובר על סכום לדירה) וכך תוכל להניב 2-3%. זה סוגר לך את ההפרש מול "זריקת כסף" שאתה תופס בהשוואה למשכנתא ואפילו מותיר אותך במצב מצוין אם המחירים אינם עולים (כל שכן ירידה).

השאלה אם ההורים יתנו את הכסף להשקעה ספקולטיבית או שזה רק כסף לדירה
    THE HOUSE NEVER LOOSE

תבדקו בחריש מחירים שפויים יחסית, אזור איכותי ומתפתח, ויש מקום לעליות משמעותיות בשווי הדירה

תודה רבה על התשובה,

1. האם יש לך הערכה בכמה המחירים יכולים לרדת ?
    2. איפה אוכל למצוא אפיק שנותן 2-3% תשואה ללא סיכון הכסף (גם במקרה של משבר דוגמאת 2008 ) ?
    נערך לאחרונה על ידי tamirdg, 13.04.2015 בשעה 21:25

שלום תמיר.
    1. מאוד תלוי באיזור הביקוש ועוד פרמטרים אבל סביבות 20% כלל אינו תלוש מהמציאות.
    2. הכי נוח בסכומים שציינת הוא לבקש מהבנק בניית סטרקצ'ר. במצב זה תחזיק בקרן ב 99% מהמקרים
    ולא תרד ממנה ויעד רווח של 3-4% הוא סטרקצ'ר מאוד פשוט שאני לא רואה בנק שיתקשה לספק לך (מה שכן
    ידרוש ממך אופק השקעה של שנה לפחות).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות